رئیس لردهای حزب کارگر درمجلس اعیان و رئیس کمیته ایران آزاد درمجلسین انگلستان برگزارشد، پیام ویدئویی خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران خطاب به شرکت کنندگان و حامیان مقاومت ایران در مجلسین انگلستان پخش شد.
سخنرانان کنفرانس بزرگ پارلمانی- حقوقی در مجلس انگستان، عبارت بودند از:
لرد وادینگتون وزیر کشور پیشین انگلستان، لرد دالاکیا معاون حزب لیبرال دمکرات انگلستان، بارونس بوتروید عضو مجلس اعیان و سخنگوی پیشین مجلس عوام انگستان، بارونس ترنر از معاونان سخنگوی مجلس اعیان، لیدی اسلین همسر لرد اسلین فقید، لرد کلارک رئیس پیشین حزب کارگر انگلستان، لرد کاتر عضو مجلس اعیان، لرد هیلتون عضو مجلس اعیان، لرد اینگلوود عضو مجلس اعیان، اندرو مکینلی عضو برجسته کمیسیون خارجه مجلس عوام انگلستان، دیوید درو نماینده مجلس عوام انگلستان، راجر گیل نماینده مجلس عوام انگلستان و دیوید وون، مارک استیونس ومارگارت اوئن ازبرجسته ترین وکلای انگستان وهمچنین خانم دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان
سخنرانان کنفرانس بزرگ پارلمانی ـ حقوقی در مجلس انگلستان هشدار دادند که دیکتاتوری حاکم بر ایران که با قیام مردم ایران و انزوای شدید بینالمللی به ویژه به خاطر اصرار بر برنامه اتمی غیرقانونی خود روبهروست، عوامل خود را در عراق به کار گرفته و بردولت عراق اعمال فشار میکند و خواستار جابه جایی غیرقانونی ساکنان حفاظت شده شهر اشرف میباشد و یک فاجعه انسانی دیگر را علیه افراد حفاظت شده طبق کنوانسیون چهارم ژنو ایجاد کند.
سخنرانان ضمن تاکید مجدد برحمایت خود از ساکنان اشرف، خاطرنشان کردند که اقدامات دولت عراق علیه ساکنان اشرف را که در مغایرت با قوانین وکنوانسیونهای بین المللی است زیر نظر دارند وخواستار خاتمه بلادرنگ محاصره اشرف و کلیه قانون شکنیها و به رسمیت شناختن حقوق افراد حفاظت شده اشرف هستند.
سخنرانان وظایف دولتهای امریکا و انگلستان و سازمان ملل متحد در تضمین حقوق و حفاظت و امنیت ساکنان اشرف و ضرورت حضور و مراقبت دائمی سازمان ملل متحد در اشرف برای جلوگیری از وقوع فجایع انسانی علیه افراد حفاظت شده را خاطرنشان کردند.
نمایندگان مجلسین انگلستان و وکلای برجسته بریتانیایی، حمایت اکید خود را از حکم دادگاه اسپانیا برای رسیدگی به جنایت علیه بشریت دراشرف اعلام و برضرورت رسیدگی بین المللی و محاکمه مسؤلان آن حملات و کشتار وحشیانه رژوئیه گذشته، تاکید کردند.
پیام رئیس جمهور برگزیده مقاومت به جلسه 10 دسامبر انگلیس
خانمها، آقایان
با درودهای گرم، مایلم ابتدا از یکایک شما نمایندگان منتخب مردم بریتانیا و سایر شخصیتهای محترم حاضر به خاطر توجه به مسأله ایران و به طور خاص مسأله اشرف سپاسگزاری کنم.
تلاشهای کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران و به خصوص مساعی ریاست گرانقدر آن لرد کوربت در حمایت از شهر اشرف تحسین برانگیز است و برگ درخشانی در تاریخ روابط مردم ایران و بریتانیاست.
سه روز پیش مردم و دانشجویان تهران و چند شهر بزرگ ایران علیه فاشیسم مذهبی حاکم قیام کردند.
قیام مردم ایران که از ژوئن گذشته شروع شده نشان داد که راه حل سوم، یعنی تغییر دمکراتیک به دست مردم و مقاومت ایران تا چه اندازه واقعگرایانه و در دسترس است و حمایت شما از آن تا چه اندازه موثر و مهم است
اهمیت اساسی این قیام خواست و شعار اصلی آن است که کنار زدن رژیم ولایت فقیه است.
قیامهای شجاعانه مردم ایران که بزودی وارد هفتمین ماه خود میشود حقایق مهمی را به اثبات رسانده است.
این حقیقت که قیام تداوم پیدا کرده و زنان و جوانان پرشور ایران که برای آزادی به خیابانها آمدهاند تا تحقق هدفشان باز نمیگردند.
حقیقت مهم دیگر شکست خامنهای در بستن شکاف رأس رژیم است. در شش ماه گذشته این شکاف گسترش یافته است.
همچنین باید به این حقیقت توجه نمود که آتوریته خامنهای به طرز غیرقابل جبرانی درهم شکسته است. آیت الله های بزرگ هیچ کدام حاضر به حمایت از او نیستند. بعضاً حتی فتوای عزل او را صادر کردهاند. در قم مهمترین شهر مذهبی کشور، تا کنون سه ملای ارشد از امامت جمعه استعفا کردهاند.
سرانجام این که نه وضع حکومت نه وضع جامعه دیگر به گذشته برنمیگردد و سرنگونی رژیم توسط مردم و مقاومت اجتناب ناپذیر است.
این واقعیت در همه پهنهها دیده میشود. از جمله در مورد برنامه اتمی رژیم. ملایان مذاکره با گروه 5+1 را به شکست کشاندند و حالا با تمام قوا به سوی تولید بمب میروند. زیرا در محاصره بحرانهای کشنده راهی برای خود نمییابند.
دوستان عزیز
پابهپای استمرار قیام، ملایان علیه کمپ اشرف توطئه میکنند.آنها قیام در داخل ایران و اشرف را پدیده واحدی میدانند. این واقعیت که ایران به یک تغییر محتوم نزدیک شده، مهمترین دلیل تشدید حمله ملایان به اشرف است که آن را در سه مقطع می توان دید:
ابتدا در آستانه انتخابات قلابی، وقتی که خامنهای در تدارک حذف جناح رقیب بود. او رسما و آمرانه از رییس جمهور و نخست وزیر عراق خواست توافق دوجانبه برای اخراج مجاهدین از عراق را هر چه زودتر اجرا کند. زیرا میخواست قبل از هر تلاطمی در ایران اشرف را از سر راه بردارد.
مقطع دوم هنگامی بود که خامنهای تصمیم به سرکوب گسترده قیام گرفت. اولین قدم او در این زمینه، هدف قرار دادن اشرف بود. حمله 28 ژوئیه نیروهای عراقی براساس دستور خامنهای صورت گرفت.
مقطع سوم حالاست. رژیم از چشمانداز سرنگونی خود احساس خطر میکند. برای جابجایی اجباری ساکنان اشرف به بیابانهای دور افتاده در جنوب عراق فشار می آورد. زیرا ملایان وحشتزده از صعود قیامها، بر دور کردن اشرف از نزدیک مرز و از بین بردن زنان و مردان فداکاری که الهام بخش مبارزه مردم ایران برای آزادیاند، اصرار دارند. مقدمه این طرح اعمال محاصره و تحریم ضدانسانی علیه ساکنان اشرف از جمله جلوگیری از ورود پزشک و دارو و سوخت به کمپ است.
این در حالیست که قطعنامه ۲۴ آوریل ۲۰۰۹ پارلمان اروپا با تأکید احترام به حقوق ساکنان اشرف در چارچوب کنوانسیون چهارم ژنو، دولت عراق را از اخراج و جابجایی اجباری آنان برحذر داشته است.
باید تأکید کنم که جابهجایی اجباری اشرفیها، همچنان که پروفسور اریک داوید و سر مایکل وود در نظریههای حقوقی خود با استنادات محکمی نشان دادهاند، نقض قانون انساندوستانه بین المللی و قانون حقوق بشر بین المللی است. کمیساریای پناهندگی سازمان ملل، صلیب سرخ بینالمللی و یونامی در نامههای خود به کرات جابهجایی اجباری ساکنان اشرف را منع کردهاند.
حقیقت اینست که امروز دفاع از اشرف و ساکنان آن در عین اینکه قیام به یک موضوع عمیقا انسانی است در عین حال دفاع از قیام مردم ایران و دفاع از حقوق بشر در ایران است. اگر رژیم در نابودی اشرف شکست بخورد بدون تردید قادر نخواهد بود، قیام مردم ایران را در هم بشکند. این سنگر مقدم برای دفاع از دمکراسی و حقوق بشر است.
دوستان عزیز
اجازه بدهید در اینجا به یک نکته بسیار مهم اشاره کنم. این الان دیگر یک راز نیست که اطلاعات دولت در مورد مقاومت ایران که توجیه بمباران مراکز مجاهدین در عراق و کشته شدن بسیاری از آنان بود کاملاً غلط و ریشه اش در رابطه با فاشیسم دینی حاکم بر ایران بود چیزی که در دو سال گذشته در پواک و دادگاه استیناف به اثبات رسید. امروز نیز رویکردهای انزجار بر انگیز وزارتخارجه در رابطه با مقاومت مردم ایران و بطور خاص سازمان مجاهدین و ساکنان اشرف، ادامه همان سیاست است.
من فکر میکنم امروز زمان تغییر این سیاست فرا رسیده است و شما دلایل و امکانات بسیار زیادی دارید که از دولت بخواهید این سیاست را عوض کند.
از شما و از همه کسانی که دمکراسی و آزادی را برای ایران میخواهند میخواهم که به یاری اشرف برخیزند.
پیروزی کارزار حذف نام مجاهدین از لیستهای تروریستی انگلستان و اتحادیه اروپا گواه قدرت همبستگی شماست.
امروز هم همبستگی، دوستی و احساس مسئولیت شما میتواند این توطئه شوم را درهم بشکند.
از همه شما متشکرم
اولین سخنران این کنفرانس لرد دالاکیا معاون حزب لیبرال دمکرات بریتانیا در مجلس اعیان بریتانیا بود که ضمن سخنرانی خود به سفر اخیرش به نروژ همزمان با سفر رئیس جمهور برگزیده مقاومت به این کشور اشاره کرده و گفت گفت من در آنجا حمایت خود را ازا بیانیه حمایت 91 تن از اعضای مجلس آن کشور از حقوق ساکنان اشرف ابراز داشتم.
معاون حزب لیبرال دمکرات درمجلس اعیان همچنین از اقدام دادگاه اسپانیا مبنی بر بررسی جنایات انجام شده بر علیه ساکنان اشرف حمایت کرد.
لرد کوربت ضمن انتقاد شدید از سیاست دولت بریتانیا در قبال دولت ایران و سیاست مماشات با این رژیم طی سخنانی گفت :
جنایات رژیم ایران نه از موضع قدرت بلکه از موضع ضعف آنست. این رژیم نه تنها دمکراسی را از مردم ایران ربوده بلکه بر علیه آنها اعلام جنگ نیز کرده است.
وی گفت طی یک قرار داده با شیطان ( رژیم ایران – م ) دولت عراق تهدید کرده است که بار دیگر از خشونت برعلیه ساکنان اشرف برای اخراج آنها از خانه خود استفاده کند. دولت عراق باید بداند که دنیا آنها را زیر نظر دارد و ما اجازه نخواهیم داد آنها به جنایات دیگری بر علیه ساکنان اشرف دست بزنند. تنها راه جلوگیری از یک کشتار حضور دائمی سازمان ملل در اشرف است .
پس از آن لرد وادینگتون وزیر کشور سابق بریتانیا از حزب محافظه کار طی سخنانی گفت : درمورد اشرف، بریتانیا وایالات متحده مسؤلیتی ویژه دارند وآن اینست که مانع اقدامات غیر قانونی مقامات عراقی بر علیه ساکنان اشرف بشوند. این امری بسیار ساده است زیرا که ساکنان اشرف بر اساس قوانین بین المللی همانگونه که اخیرا توسط دادگاه اسپانیا نیز مورد تایید قرار گرفته از حفاظت بین المللی برخوردارند.
وی در ادامه گفت : ساکنان اشرف در حال حاضر از برخورداری از مواد دارویی و سایر امکانات حتی برای رسیدگی به کسانی که در حمله ماه ژوئیه توسط نیروهای عراقی مجروح شدند محروم هستند.
لرد وادینگتون در پایان گفت : دو روز قبل نخست وزیر عراق رو در روی قوانین بین المللی تهدیدات مبنی بر جابجایی و اخراج مجاهدین را تکرار میکرد.
ما امروز صبح از طریق این کنفرانس واضح ترین پیام را به مقامات عراقی میدهیم که کوچکترین حرکت آنها زیر ذره بین است و هر حرکتی که بر علیه ساکنان اشرف و حقوق آنها بر اساس قوانین بین المللی بکنند از نظر پنهان نمیماند و آنها را بیشتر در معرض پاسخگویی بخاطر اعمالشان در دادگاه ها قرار میدهد.
من به همه شما میخواهیم این اطمینان را بدهم که به حمایت از شما ادامه خواهیم داد، زیرا حق هستید و حق با شماست.
سخنران بعدی این کنفرانس بارونس بوتروید سخنگوی سابق مجلس عوام انگستان بود که اظهار داشت :
من امروز اینجا آمده ام تا همبستگی خود را با میلیونها ایرانی که خواهان دستیابی به آزادی و دمکراسی ربوده شده توسط ملایان هستند اعلام کنم.
همچنین میخواهیم به قویترین شکل حمایت خود را از 3500 زن و مرد ساکن اشرف که الهام بخش خواهران و برادران خود در ایران که در مقابل رژیم حاکم بر این کشور مقاومت میکننند میباشند اعلام کنم .
وی در ادامه گفت تظاهرات سراسری در ایران طی این هفته بیانگر احساسات مردم است. همانگونه که خانم مریم رجوی گفته اند بسیح نیروهای سرکوبگر رژیم نتوانسته از فوران خشم مردم جلوگیری کند.
وی در پایان گفت : بادهای تغیر در حال سرعت گرفتن در ایران هستند و سرنگونی محتوم رژیم حاکم بر ایران نزدیک است. ولی در همین حال ما باید نسبت به حفاظت از حقوق ساکنان اشرف در مقابل تهدیدات عراق و سایرین در آماده باش باشیم.بویژه اینکه اکنون بیش از یکماه است که عراق از ورود مواد دارویی و پزشکان و سوخت به داخل کمپ جلوگیری میکند. این اقدامات بیانگر نقض فاحش قوانین انساندوستانه بین المللی است.
دولت عراق اکنون تلاش میکند که با زور ساکنان اشرف را در داخل عراق جابجا و آنها را قتل عام کند. این امر، یک جنایت بر علیه بشریت است.
آقای اندرو مکینلی از حزب حاکم کارگر و عضو برجسته کمیسیون خارجه مجلس عوام بریتانیا سخنران بعدی بود که گفت من اینجا آمده ام تا حمایت خود را از اشرفیان و حامیان آنها ابراز کنم. ما باید بتوانیم حمایت خود را از ساکنان اشرف به نمایش بگذاریم. دولت مالکی به وارد کردن فشارهای غیر قابل تحمل به اشرفیان ادامه میدهد و قوانین بین المللی را نقض میکند. مالکی این زمان را برای فشار گذاردن بر علیه اشرفیان انتخاب کرده که در این سوی جهان با فصل تعطیلات مواجه هستیم . وی ممکن است در این تصور باشد که زمان خوبی را انتخاب کرده است . اما من میخواهم به ساکنان اشرف و همه ایرانیان حامی آنها بگویم که نمایندگان مجلس بریتانیا در غفلت نخواهند بود و تلاشهای خود را برای حفاظت از اشرفیان دو چندان خواهیم کرد.
وی در ادامه ضمن هشدار به دولت انگلیس گفت که سکوت در مقابل این اقدامات به منزله دست داشتن در آنهاست.
بارونس ترنر از معاونین سخنگوی مجلس اعیان انگلستان سخنران بعدی برنامه بود که ابتدا به ابراز حمایت از خیزش سراسری مردم ایران بویژه در روزهای اخیر پرداخت و سپس ضمن پرداختن به توطئه های دولت عراق بر علیه ساکنان اشرف گفت :
سازمان ملل وکشورهای مختلف باید به عراق اخطار بدهند که بر اساس قوانین بین المللی جابجایی ساکنان اشرف غیر قانونی است و بدون شک دولت بریتانیا نیز وظیفه دارد که این امر مهم را به پیش ببرد و از تضمین سلامتی و امنیت ساکنان اشرف اطمینان حاصل کند.
لرد هیلتون عضو مستقل مجلس اعیان طی سخنانی در این کنفرانس گفت :
دولت عراق باید دست از تهدیدات خود بر علیه ساکنان اشرف بردارد.
سخنران بعدی این کنفرانس لرد کلارک از همپستد رئیس سابق حزب کارگر بود که طی سخنان خود گفت :
قریب به سی سال است که من از شورای ملی مقاومت ایران حمایت میکنم. وضعیت در داخل ایران بسیار وخیم است ولی باوجود سرکوب ذلیلانه توسط رژیم مردم ایران به اعتراضات خود ادامه میدهند و خبر آن به گوش جهانیان میرسد. ما باید از کسانی که با به خطر انداختن جان خود این اخبار را به گوش جهانیان میرسانند سپاسگذار باشیم. پیام مردم ایران به پارلمان و دولت ما اینست که نباید با این رژیم مماشات و سازش کرد.
وی سپس ضمن اشاره به حمله نیروهای عراقی بر علیه ساکنان اشرف گفت : این بسیار شرم آور بود که جامعه بین المللی هنگامیکه در ماه ژوئیه حمله بر علیه ساکنان اشرف رخ داد ساکت بود، این درحالی بود که این افراد طبق قوانین بین المللی حفاظت شده بودند. دولت ما نیز باید بخاطر این آبروریزی سر خود را از شرم پایین بگیرد. نوری مالکی با این کارها خدمتی به مردم عراق نمیکند. وی در پایان گف من به حمایت از مردم ایران و ساکنان اشرف همچننان ادامه خواهم داد.
لرد کاتر عضو مجلس اعیان از حزب لیبرال دمکرات و از سخنگویان این حزب در مجلس اعیان ضمن حمایت از حقوق ساکنان اشرف گفت سکوت دولت بریتانیا در این رابطه بخشودنی نیست.
وی گفت در روزهای آتی هر آنچه که در توان داشته باشم درحمایت از اشرف بکار خواهم بست.
پس از آن آقای راجر گیل نماینده مجلس عوام از حزب محافظه کار به سخنرانی پرداخت و گفت:
ما اکنون در معرض این هستیم که یک قتل عام در اشرف صورت بگیرد. آنها ساکنان اشرف را به اخراج و جابجایی تهدید کرده اند. این تصادفی نیست که در حالیکه مردم در ایران مورد هجوم و حمله قرار میگیرند رژیم ایران دولت عراق را برای مورد هجوم و حمله قرار دادن ساکنان اشرف تحت فشار میگذارد.
آقای راجر گیل خواهان دخالت فعال سازمان ملل در اشرف شد.
دیوید درو نماینده مجلس عوام از حزب کارگر سخنران بعدی بود که اظهار داشت :
وی سپس ضمن محکوم کردن شدید نقض حقوق بشر در ایران به انتقاده از مواضع غرب پرداخت و گفت گفت ایران در راس کشورهای ناقض حقوق بشر است. اگر کشورهای غربی حاضر نباشند نقفض حقوق بشر را محکوم کنند خود نیز در این نقض شریک هستند و اکنون زمان بی تفاوتی نسبت به این امر نیست.
آقای درو در ادامه گفت آمریکا و انگلیس باید به عراقیها این را تفهیم کنند که در رابطه با اشرف آنها را مورد حسابرسی قرار خواهند داد.
این وظیفه آمریکا و انگلیس نیز هست که حفاظت و امنیت ساکنان اشرف را تضمیمن کنند.
دیوید وون وکیل کیس مجاهدین در اروپا طی سخنانی ضمن حمایت از حقوق ساکنان اشرف منجمله گفت : ساکنان اشرف از حقوق قانونی برخودارند و ما باید کشورهایی مثل بریتانیا را وادار به عمل کنیم وی همچنین گفت که این وظیفه سازمان ملل است که در مورد حفاظت از ساکنان اشرف وارد عمل شود.
مارک استیونس وکیل برجسته سخنران بعدی این کنفرانس بود که طی سخنانی گفت :
نه تنها دولتهای بریتانیا و آمریکا تعهد حقوقی در قبال حفاظت از ساکنان اشرف دارند بلکه این مسله یک امر اخلاقی نیز هست.
طبق قانون بین الملل یک وظیفه ای برای حفاظت از جان انسانها وجود دارد و دولت انگلیس زمانی که نیروهای ائتلاف از عراق تضمین هایی از دولت عراق مبنی بر عدم استفاده از خشونت بر علیه ساکنان اشرف گرفتند عضوی از آن ائتلاف بود و لاجرم این دولت بدون شک دراین رابطه مسؤل است.
لیدی اسلین ازهدلی همسر لرد اسلین فقید طی سخنانی ضمن ابراز حمایت قوی از ساکنان اشرف گفت لرد اسلین 6 سال آخر عمر خود را صرف دفاع از حقوق ساکنان اشرف کرد. وی در تمام طول عمر خود از حکومت قانون عدالت دفاع میکرد و به همین دلیل برای او نحوه بر خورد با مجاهدین و اعضای آن در اشرف بسیار ناعادلانه مینمود و فعالیتهای وی در حمایت از مجاهدین و اشرف بالاترین افتخار سابقه کاری درخشان او بود.
لیدی اسلین ضمن تاکید بر حقوق ساکنان اشرف بر اساس کنوانسیون ژنو گفت این بسیار مهم است که ما تمامی تلاشهای خود را برای جلوگیری از هرگونه تعرضی به ساکنان اشرف منجمله جابجایی اجباری آنها در داخل عراق بکار بگیریم . هیچ توجیه قانونی برای جابجایی ساکنان اشرف وجود ندارد.
مارگارت اوون وکیل برجسته و فعال حقوق زنان ضمن حمایت از ساکنان اشرف گفت زنان اشرف بسیار شجاع هستند و من چهره آنها را در حالی که دست در دست یگدیگر بدفاع از خانه خودشان پرداختند را هرگز فراموش نخواهم کرد.
آخرین سخنران این کنفرانس خانم دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان بود که ابتدا از فعالیتهای کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران و وکلای برجسته در حمایت از حقوق ساکنان اشرف تقدیر کرد و سپس به توطئه های رژیم آخوندی برای مورد هدف قرار دادن اشرف بعنوان نقطه کانونی مبارزه بر علیه این رژیم اشاره کرد. وی از دولتهای بریتانیا ، آمریکا و اتحادیه اروپا را به قاطعیت در قبال دولت عراق در زمینه محترم شمردن حقوق ساکنان اشرف فراخواند