فراخوانهای اعضای کمیته امور خارجی کنگره آمریکا به نام گذاری سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا: ما به‌طور مرتب لزوم نام‌گذاری تمامیت سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی بررسی می‌کنیم.

در ادامه روند بررسی بودجه سال ۲۰۱۸ دولت آمریکا، روز چهارشنبه یک جلسة استماع در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان به ریاست اد رویس، با حضور وزیر خارجة آمریکا برگزار شد.

در این جلسه استماع که اشرف نشانها نیز در آن حضور داشتند نمایندگان برجستة هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات دولت آمریکا را به لیست‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران رژیم آخوندی فراخواندند و خواهان حسابرسی از رژیم بر سر سرپیچی‌اش از التزامات توافق اتمی شدند.

رکس تیلرسون در سخنان خود بر لزوم مقابله با مداخلات تروریستی رژیم تأکید کرد و گفت که دولت ترامپ همواره نام‌گذاری سپاه پاسداران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی در دست بررسی دارد.

ایلیانا رزلهتینن رئیس زیرکمیته خاورمیانه و شمال آفریقا در کنگره آمریکا در سخنان خود در این جلسه، گفت: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نتوانسته است بگوید که رژیم ایران به نگرانی‌ها و سئوالات آژانس در مورد فعالیت‌های تسلیحاتی اتمی‌اش در گذشته پاسخ داده است. آژانس هم‌چنین نتوانسته... ممنوعیت‌های رژیم ایران را طبق برجام در رابطه با فعالیت‌های توسعة تسلیحاتی اتمی مشخص تأیید کند. با توجه به فقدان این تأیید، وزارت‌خارجه چه‌طور تأییدیه‌اش را مبنی بر التزام رژیم ایران به برجام هم‌چون تأییدیه ماه آوریل، انجام می‌دهد؟».

رکس تیلرسون در پاسخ، گفت: «در رابطه با التزام رژیم ایران ما به روندی متکی هستیم که در برجام و توسط آژانس مشخص شده و قاطعانه از آنها سئوال می‌کنیم... تا تضمین کنیم که آیا آنها به تمامی التزاماتشان عمل می‌کنند یا خیر؟... سپس دربارة گزارش التزام و ادامه رفع تحریم‌ها تصمیم می‌گیریم...».

برد شرمن از اعضای ارشد دموکرات کمیتة امور خارجی در سخنان خود خطاب به وزیر خارجة آمریکا، خواهان لیست‌گذاری سپاه پاسداران به‌عنوان یک سازمان تروریستی شد:
برد شرمن:من شما را فرا می‌خوانم که سپاه پاسداران رژیم ایران را به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی نام‌گذاری کنید. نیروی قدس همین حالا این‌چنین نامگذاری شده است. اگر شما زیرمجموعهای را نامگذاری می‌کنید، باید تمامیت آن موجودیت را نامگذاری کنید. با به‌کارگیری این واژة تجاری برای این وضعیت، قطعاً شما باید سپاه پاسداران را نام‌گذاری کنید، با توجه به هزاران نفری که آنها در سوریه به قتل رسانده‌اند...

قاضی تد پو رئیس زیرکمیتة تروریسم، منع تکثیر و تجارت کنگرة آمریکا نیز در سخنان خود، تأکید کرد:
تد پو: وزارت خارجه می‌تواند پیشتاز تلاش برای نامگذاری سپاه پاسداران به‌عنوان یک حامی تروریسم باشد. شخصاً اعتقاد دارم که وزارت خارجه آن‌را به‌عنوان یک حامی تروریسم نام‌گذاری کند، طبق قانون ۱۳۲۲۴ و امیدوارم که شما در پی انجام این کار باشید. آنها در سراسر جهان دست به اقدامات بد تروریستی می‌زنند و به نابودی حقوق بشر بسیاری از مردم می‌پردازند.
قاضی تد پو سپس با اشاره به حضور اشرف‌نشان‌ها در جلسة کمیتة امور خارجی تأکید کرد که ایرانی‌ها در داخل کشور و در سراسر جهان که برخی از آنها اینجا هستند، با حکومت مستبد حاکم مخالفند.
وی درادامه  دربارة سیاست آمریکا در قبال رژیم آخوندی، رکس تیلرسون را مورد سئوال قرار داد.

وزیر خارجة آمریکا در پاسخ به تد پو گفت: ما روی سیاستمان در قبال رژیم ایران در حال کار هستیم و این سیاست هنوز به رئیس‌جمهور ارائه نشده است. ولی به شما می‌گویم که ما قطعاً به استمرار حضور بی‌ثبات‌کنندة رژیم ایران در منطقه مشرفیم، این‌که شبه نظامیان خارجی را تأمین مالی می‌کنند و آنها را به سوریه، عراق و یمن اعزام می‌کنند و حمایتشان از حزب‌الله. ما اقداماتی را برای پاسخ‌دادن به هژمونی‌خواهی رژیم ایران انجام می‌دهیم، تحریم‌های بیشتری برقرار شده است علیه اشخاص و دیگران. ما به‌طور مرتب هم به‌لحاظ دیپلماتیک و هم به‌لحاظ تبعات بین‌المللی آن، در حال بررسی لزوم نام‌گذاری تمامیت سپاه پاسداران رژیم ایران به‌عنوان یک سازمان تروریستی هستیم. همان‌طور که می‌دانید ما نیروی قدس را نام‌گذاری کرده‌ایم. سیاست ما در قبال رژیم ایران پس‌زدن هژمونی‌خواهی آن، مهار توانمندی آنها برای تولید تسلیحات اتمی و کار در راستای حمایت از آن عناصر در داخل ایران است که به یک انتقال صلح‌آمیز آن حکومت بینجامد. ما می‌دانیم که این عوامل قطعاً در آنجا وجود دارند.

در ادامه این جلسة استماع، لی زلدین نمایندة کنگره از نیویورک، تأکید کرد: «اتفاق نظر گسترده‌یی وجود دارد که رژیم ایران روح برجام را نقض کرده است».

سپس وزیر خارجة آمریکا دربارة توافق اتمی با رژیم آخوندی، گفت: «من کل برجام را خوانده‌ام و... صادقانه بگویم، این توافق، به‌صورت بدی بنا شده است. حد و مرز تعیین‌شده برای التزام رژیم ایران بسیار پایین است؛ لذا نباید کسی نسبت به ملتزم‌ بودن آنها تعجب کند و ملتزم‌بودن آنها، کار چندان مشکلی نیست. با این وجود، ما خواهان اجرای سخت التزامات و تأییدی محکم از جانب آژانس دربارة التزام آنها هستیم...».

پس از آن لی زلدین تأکید کرد که به گفتة دولت قبلی آمریکا، برجام فقط یک تعهد سیاسی است و نه یک پیمان یا توافق اجرایی. این توافق یک تعهد سیاسی امضا نشده است.
سایت کمیتة امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ۲۴ خرداد ۹۶