به گزارشی ازاجلاس حقوق بشر در روز چهارشنبه 8مهرماه توجه فرمایید
ژان فرانکو فاتورینی، نماینده جنبش ضدنژادپرستی و برای دوستی خلقها در ملل متحد:
متشکرم آقای رئیس، در شصتمین سالگرد تصویب کنوانسیون ژنو، ما معتقدیم که فرصت خوبی است تا بتوانیم به تعهداتمان که در سال 1993 در وین بر اساس حقوق انسانی بنا شد، عمل کنیم.
با توجه به اصول و تعهداتی که در سال 1993 در وین ارائه شد، ما به طور قانونی می توانیم سوالات زیادی پیش روی خود بگذاریم.
چرا 3400 نفر ، از جمله 1000 زن که غیر مسلح بودند و در یک کمپ زندگی میکردند، به طور وحشیانه توسط نیروی امنیتی عراقی مورد حمله قرار گرفتند؟ چرا دولت ایالات متحده آمریکا بعد از این که بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو، خود را متعهد به تضمین حفاظت هرکدام از این 3400 نفر نموده بود، فقط خود را به نظارت بر خشونتی که اعمال میشد، محدود نمود؟ و چرا مسئولیت خود را بردوش نگرفت و چرا به این بی توجهی ادامه میدهد. کنوانسیون چهارم بطور خاص تصریح میکند که اگر قدرتی که مسئولیت فرد حفاظت شده را برعهده گرفته، احکام کنوانسیون را رعایت نکند، قدرتی که مسئولیت این فرد حفاظت شده از طریق آن منتقل شده (قدرت انتقال دهنده)، باید دست به اقدامات مؤثری بزند تا مشکل را حل کند، و فرد حفاظت شده تحت هیچ شرایطی نباید به کشوری منتقل شود که ممکن است در آن کشور مورد آذیت و آزار یا تحت تعقیب قرارگیرد.
آقای رئیس؛ بیانیه جهانی حقوق بشر و آزادیهای بنیادین جهانی قابل اعتراض و مجادله نیست. اما این شورا همچنین باید وضعیت ویژهیی همچون وضعیت ایرانیان در کمپ اشرف در عراق را در نظر بگیرد، تا اینکه روح وین بتواند ادامه پیدا کند و حقوق بشر به مسیر خود ادامه دهد و مورد استفاده سیاسی قرار نگیرد. با تشکر آقای رئیس.
در همین جلسه نماینده دیدبان ملل متحد طی سخنانی سرکوب تظاهرات توسط رژیم آخوندی را محکوم کرد و گفت:
با توجه به دستگیری های وحشیانه اخیر شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز، تجاوز به زندانیان زن و مرد و دادگاه های نمایشی، «جمهوری اسلامی ایران» به حق در این دسته بندی قرار می گیرد. بنابراین ما سئوال می کنیم: آیا در سال گذشته این شورا هیچ اقدامی در زمینه نقض وحشتناک حقوق بشر داشت؟ پاسخ منفی است.
آقای رئیس لحظاتی پیش من به لیست بیانیه های صادره در خلال این اجلاس نگاهی انداختم. دنیا از ما می پرسد آیا هیچکدام از این ناقضان حقوق بشر که «خانه آزادی» آنها را بدترین از میان بدترین های جهان می نامد مورد خطاب قرار گرفته اند؟ متاسفم که بگویم جواب بازهم منفی است.آقای رئیس میلیونها قربانی بیچاره در سراسر جهان چشمشان به ما می باشد تا تعهد خودمان را به بیانیه جهانی حقوق بشر اثبات کنیم. و در حفاظت از این مائده طلایی بکوشیم
سخنران بعدی نماینده سازمان غیردولتی اتحادیه بشردوستان بین المللی گفت:....مثال دیگر که ما در این نشست شورا آن را شنیدیم راجع به تجاوز سیستماتیک به زنان در زندانهای جمهوری اسلامی ایران از بعد انتخابات ماه ژوئن است .
ما مثالهای بیشتری میتوانیم پیدا کنیم ، ولی این موارد مجددا فقدان وجود تساوی حقوق زنان یا حتی پایهییترین رفتار متمدنانه در مورد زنان در کشورهای مشخصی رانشان میدهد.… این شورا بایستی این موارد نقض حقوق بشر و مجازاتهای وحشیانه که در کشورهای مشخص وجود دارد را محکوم کند. …
نماینده دولت اسلونی در سخنان خود در مورد نقض حقوق بشر در ایران گفت:
اسلونی نگرانی شدید خود را از اعدام نوجوانان یا کسانی که زمان ارتکاب جرم نوجوان بوده اند ابراز می دارد. از جمله در «جمهوری اسلامی ایران». برخی از این اعدام ها در تناقض مستقیم با تعهدات بین المللی «جمهوری اسلامی ایران» است
اسلونی از «جمهوری اسلامی ایران» می خواهد که مطابق قوانین رفتار کند و بلافاصله تمامی احکام اعدام نوجوانان و نیز کسانی که هنگام ارتکاب جرم هنوز نوجوان بودند لغو کند. و مجازات های دیگری را در این رابطه در نظر بگیرد.