این قطعنامه که سناتور مارکو روبیو کاندیدای پیشین ریاستجمهوری و سناتور رابرت منندز از اعضای ارشد دموکرات از حامیان مشترک آن هستند، تحت عنوان «حمایت از حق شهروندان ایرانی برای رساندن صدایشان» ارائه شده است.
کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با صدور بیانیهیی درباره این قطعنامه، تصریح کرد: «این قطعنامه ایالات متحده را تشویق میکند تا در راستای برگزاری جلسات اضطراری در سازمان ملل بهمنظور محکومکردن نقضهای جاری حقوق بشر توسط حکومت ایران کار کند و مکانیسیمی را برای نظارت بر این نقضها، برقرار سازد».
قطعنامه ارائهشده از سوی سناتورهای ارشد هر دو حزب آمریکا با یادآوری شروع قیام مردم ایران در ۲۸ دسامبر و گسترش آن به شهرهای سراسر کشور، تأکید میکند: «گزارشها نشان میدهد که چند صد تن از ایرانیان دستگیر و شماری از آنها در ارتباط با این اعتراضات کشته شدهاند. حکومت ایران دسترسی به اینترنت موبایل را قطع کرد و تلاش میکند دسترسی به برنامههای شبکه اجتماعی را که برای سازماندهی... اعتراضات بهکار گرفته میشود بلوکه کند. شبکههای اجتماعی و سایتهای اشتراکگذاری اطلاعات مثل تلگرام، اینستاگرام و توئیتر بلوکه شدهاند... حکومت ایران بهطور مستمر حقوق بشر شهروندان (ایرانی) را نقض کرده و این شامل محدودیتهای جاری، سیستماتیک و جدی آزادی اجتماعات و آزادی بیان و عقیده است؛ از جمله استمرار بستن مطبوعات، دستگیری روزنامهنگاران، سانسور (شبکههای) آنلاین مثل بلاگها و سایتهای اینترنتی...».
قطعنامه سنای آمریکا سپس مواردی از سرکوبگری رژیم آخوندی همچون اقدامات آن علیه مخالفان سیاسی، مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان و دانشجویان را ذکر کرده و سپس ۸ خواسته را مطرح میکند:
۱- از حق تمامی شهروندان ایرانی که بسیاری از آنها با ایستادگی در برابر تهدید مداوم و فراگیر سانسور، دستگیری، اذیت و آزار فیزیکی و کشتار، صدایشان را میرسانند، حمایت میکند
۲- فراخوان به حکومت ایران به رعایت حقوق مردم ایران برای آزادی بیان، مطبوعات، مذهب، انجمن و اجتماع.
۳- محکومیت نقضهای مداوم حقوق بشری حکومت ایران.
۴- هشدار به حکومت ایران علیه هرگونه خشونت و انتقامجویی برای هدف قرار دادن معترضان صلحآمیز.
۵- مخالفت با اعمال سانسور، ارعاب و دیگر محدودیتهای مربوط به آزادی مطبوعات و آزادی بیان در ایران.
۶- رئیسجمهور، وزیر خارجه و سفیر ایالات متحده در ملل متحد را تشویق میکند که در راستای برگزاری جلسات اضطراری شورای امنیت ملل متحد و شورای حقوق بشر سازمان ملل بهمنظور محکومکردن نقضهای جاری حقوق بشر توسط حکومت ایران و برقراری یک مکانیسم برای نظارت شورا بر این نقضها، کار کنند.
۷- حکومت ایران را فرا میخواند که با گزارشگر ویژه ملل متحد برای وضعیت حقوق بشر و دفتر کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد همکاری کند و اجازه بازدید (از ایران را بدهد).
۸- از رئیسجمهور و وزیر خارجه (آمریکا) میخواهد در همکاری با جامعه بینالمللی، تضمین کنند که نقضهای حقوق بشری، بخشی از تمامی مذاکرات رسمی و غیر رسمی چند جانبه و دو جانبه در ارتباط با (رژیم) ایران باشد.
سناتور باب کورکر درباره این قطعنامه، گفت: «من قطعنامهیی را درباره اعتراضات در ایران بههمراه سناتور کاردین ارائه کردم. ما از حق ایرانیها برای رساندن صدایشان حمایت میکنیم و رژیم (حاکم) را بهخاطر تاریخ طولانی نقض حقوق بشر آن، محکوم میکنیم».
حمایت از حق مردم ایران که بسیاری از آنها با ایستادگی در برابر تهدید مستمر و فراگیر سانسور، دستگیری، اذیت و آزار فیزیکی و کشتار، صدایشان را میرسانند.