جهانگیری معاون آخوند روحانی به طور مسخرهای گفت، کسانی که ارز را بیشتر از این رقم به فروش برسانند با عنوان قاچاقچی با آنها برخورد خواهد شد.
در همین حال، مجلس آخوندی صبح روز همزمان با حضور سیف رئیس بانک مرکزی رژیم و بحث درباره نرخ ارز به تشنج کشیده شد.
مجلس آخوندی:
پاسدار علی لاریجانی که تلاشهای او برای پایان به جدال میان باندها نتیجه نداد ابتدا اعلام کرد که موضوع ارز را از دستور خارج میکند و آنگاه برای ادامه جلسه علنی به رأی گیری پرداخت.
علی لاریجانی: خب حالا می فرمائید چه باید بکنیم ؟ به هر حال ایشون باید بیاد بگه چرا این وضع بود ما چه تدبیری دارند تا راجع بهش صحبت بشه علنی یه حالا شما صحبتهاتون رو بفرمائید خواستید غیر علنی هم باز غیر علنی میتونیم بکنیم. خب حالا شنیدیم اعتراض شما رو شنیدیم بگذارید بحث مون رو شروع بکنیم میدونم بله متوجه شدیم بفرمائید.
خب آقای سیف من فکر میکنم شما ابتدا یک گزارشی راجع به این چرا این وضع پیش آمد ولی بیشتر راجع به راه حل ها صحبت بکنید بفرمائید.
سیف رئیس کل بانک مرکزی رژیم: اون چیزی که عامل نگرانی هست دو تا عامله یکی حجم بالای نقدینگی است ما یک مطلب حجم بالای نقدینگی رو در کشور داریم که تا این لحظه اثرش بر بازارها کنترل شده اون چیزی که خیلی میتونه موثر باشه در نرخ ارز عوامل غیر بنیادین است عواملی ست که اقتصادی نیست و اون انتظاراته و عدم اطمینان نسبت به آینده است که متاسفانه در این رابطه به طرق مختلف این رو دامن زدیم دشمنان ما هم بیکار ننشستند و کارشون دشمنی کردنه و با التهاب آفرینی های بین المللی تلاش در این میکنند که در داخل کشور در اقتصاد ما التهاب و عدم تعادل رو بروز بدهند.
علی لاریجانی: اجازه بدهید نظم رو رعایت بکنید این معنی نداره که موضوع مهمی داره مطرح میشه اشکال نداره که هنوز که صحبت نکردند که واقعیت ها رو بگند.
علی لاریجانی: اجازه بدهید من فکر میکنم بحث های خب اگر نمی خواهید بحث بشه راجع به ارز خب بهش بگید منتفی کنه
یک نماینده: خودش عامله.
علی لاریجانی: عامل که خود عامل باید صحبت بکنه
... آقایون بفرمائید صندلی هاتون بفرمائید نظم رو رعایت کنید یعنی چی این؟ ...
علی لاریجانی: .... اگر آقایون در صندلی هاشون نمی شینند من جلسه رو از دستورالعمل خارج کنم بریم دستور دوم دیگه بحث ارز رو نمیکنیم توی مجلس نمیخواهیم ....
... پس بعضی از آقایون نمیخواهند بحث ارز مطرح بشه در مجلس می ریم رو دستور بعدی پس خب آقای سیف شما میتونید تشریف ببرید راجع به بحث دوم بحث میکنیم اصلا بحث ارز رو منتفی میکنیم.
رئیس کل بانک مرکزی رژیم در سخنرانی خود از باند رقیب خواست تا التهاب مصنوعی ایجاد نکنند. وی همچنین ریشه مشکلات را عواملی نظیر دشمن، تلگرام، عربستان، امارات اعلام کرد.
طرح این موضوعات توسط سیف باردیگر باعث با تنش در مجلس رژیم شد.
سیف: عوامل منفی هم که باعث بروز انتظارات منفی باعث بروز عدم اطمینان نسبت به آینده میشه میتونه بازار رو درش التهاب ایجاد کنه این اقدام رو دشمنان ما هم میدونند و تلاش میکنند از هر فرصتی برای التهاب آفرینی در اقتصاد ما استفاده کنند دشمن اگر اینکار رو میکنه ما تعجب نمیکنیم کارش دشمنی کردن است و اصلا مطلوبش همینه منتهی ما در داخل من تقاضا یم اینه روش هایی رو در پیش بگیریم که خود ما التهابات مصنوعی ایجاد نکنیم اگر قرار باشه دوستان عزیز ببخشید.
ما چرا خودمون داریم التهاب آفرینی میکنیم؟ من تقاضا میکنم شما کمک کنید همه ما توی یک کشتی نشستیم.
سیف: و این تصمیمی که گرفته شده بنظر من بهترین تصمیم است دوستان من دلیلش رو عرض کنم خدمت شما ما در شرایط عادی نیستیم دشمنان ما دارند توطئه هاشون رو ادامه میدهند.
ما تو کشور باید یک صدا باشه که بتونه اون آرامش اون ثبات ایجاد بشه دشمن ذره بین گذاشته که کوچکترین ایرادی رو پیدا بکنه و این رو بزرگش بکنه و التهاب آفرینی کنه..
... جای پاهایی وجود داره از توطئه هایی که حتی کشورهای اطراف مون دارند میکنند توی امارات توی عربستان بیکار ننشسته اند بازار دبی الان وضعیت اینجور شده بر علیه اقتصاد ما داره هر روز تلاش میشه ما آرامش خودمون رو حفظ کنیم و اجازه ندهیم به دشمنان مون که امید ببندند ...
سیف: علیرغم گشایش های ایجاد شده در روابط بانکی بین المللی بعد ازبرجام ولی هنوز ارتباطات بانکی ما نرمال نیست هنوز ما مسائلی داریم
روزنامه حکومتی جهان صنعت درباره بحران ارزی و درماندگی رژیم، نوشت: وضعیت موجود احتمالا تا پایان اردیبهشت که تکلیف برجام تعیین میشود ادامه خواهد یافت و سکوت و بیتفاوتی ارادی مقامات جمهوری اسلامی که گمان میرود به راهبرد (آنها) در قبال تحولات مذکور تبدیل شده، امتداد خواهد یافت.
این روزنامه حکومتی افزود: دولت در آستانه (تصمیم) ترامپ علاقهای به خالی کردن خزانه خود ندارد و از این بابت عرضه طلا و ارز را محدود کرده است.
روزنامه حکومتی آرمان نیز درباره پیامدهای بحران ارزی نوشت: باید گفت روزبهروز بر ناامیدیهای جامعه در ابعاد مختلف افزوده میشود. امروز شاهدیم که لحظهبهلحظه و ساعتبهساعت ارزش پول سقوط میکند و کسی در برابر این وضعیت پاسخگو نیست.
روزنامه حکومتی ابتکار نوشت: شوک رشد جهشی نرخ دلار، فراتر از حد تصور بوده است.. جامعه در برابر شرایط موجود، نگران، آشفته، افسرده و حتی خشمگین است. اعتراضهای زمستان ۹۶ با سرمنشا اقتصادی نیز شرایط مشابهی داشتند و تحلیل جامعی از آنها از سوی تحلیلگران میسر نشد. حال گرانی دلار میتواند در صورت عدم رسیدگی به دلیلی برای تکرار همان ناآرامیها هم تبدیل شود. شفاف نبودن ریشه و دلیل(این بحران)، چنین آثار و نتایجی را حتی خطرناکتر هم میکند
در همین حال، خبرگزاری حکومتی مهر گزارش داد: روز دوشنبه بازار ارز به قدری آشفته بود و دلالان مانور دادند که بالاخره پلیس وارد عمل شد و برخی دلالان را دستگیر کرد؛ حال گارد ویژه، جورکش خلأ سیاستهای ارزی شده است.
خبرگزاری حکومتی ایلنا نیز نوشت: به نظر میرسد با وجود حضور نیروهای پلیس در بازار، همچنان دلالان هستند که برای ارز و نرخ آن تعیینتکلیف میکنند.
مخاصمات درونی رژیم برسر بحران ارزی
در حالی که باند خامنهای علت جهش قیمت ارز را به بیکفایتی دولت آخوند روحانی مربوط میدانند، باند روحانی علت این بحران را نزدیک شدن به تاریخ ۱۲ اردیبهشت، که تصمیم رئیس جمهور آمریکا در مورد برجام اعلام میشود، ارتباط میدهند.
روزنامه حکومتی ابتکار با اشاره به این که ۳۳ روز دیگر تا تعیین تکلیف برجام توسط دونالد ترامپ باقی مانده، نوشت: روز یکشنبه دلار مرز دهشتناک پنج هزار و هشتصدتومان را درنوردید و به دامنه اضطراب شش هزار تومان نزدیک شد.
اما ساعاتی بعد، این مرز روانی هم در هم نوردیده شد و هر دلار در ظهر روز دوشنبه با قیمت ۶۰۸۰ تومان خرید و فروش شد.
یک روزنامه دیگر باند روحانی نیز نوشت: (دو هفته پس از اعلام شعار سال توسط خامنهای) واقعیتها و آشفتگی اقتصاد کشور که نشانه بارز آن را در بازار ارز، لحظه به لحظه میبینیم و چشم سال ۹۶ را هم کور کرده مانند اژدهایی بر فراز سفرههای مردم تنوره میکشد، تحقق آن را از حالا با اما و اگر روبهرو میسازد. در حالی که این صفهای طولانی و این دلارهایی که دست به دست میشود، با چشم غیرمسلح هم به خوبی دیده میشود و آدم را به یاد عاقبت نیجریه و ونزوئلا میاندازد.
یک روزنامه دیگر این باند نیز نوشت: در حال حاضر یک اضطراب بیسابقه در جامعه که ناشی از افزایش قیمت ارز است، پدید آمده است. مردمی که اندکی پول نقد دارند یکشبه، قدرت خریدشان نصف شده و طبیعی است که مضطرب میشوند. این اضطرابها موجب اضطرابهای بیشتر در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی میشود.
به نوشته خبرگزاری حکومتی انتخاب، بخش عمدهی اوضاع فعلی بازار ارز به خاطر احتمال بازگشت تحریمهاست. هرچه به ۲۲ اردیبهشت، زمان اعلام نظر ترامپ درباره برجام نزدیکتر میشویم، انتظار افزایش قیمت دلار در بازار بالاتر میرود. طی ماههای اخیر، رییس جمهور آمریکا موفق شده حداقل کشورهای اصلی و عمده اروپایی یعنی آلمان، انگلیس و فرانسه را با خود همراه کند و به بهانه موشکهای بالستیک، این احتمال بالا میرود که اروپا هم به آمریکا بپیوندد.هرچه به ۲۲اردیبهشت نزدیک میشویم، اروپا به امریکا نزدیک میشود و نه دورتر؛ و این انتظار واقعی است.
کیهان تحت امر خامنهای نیز با با طعنه به روحانی تیتر درشت “دلار ۵۸۰۰ تومانی دستاورد دولت برجام و تلگرام!» نوشت: در این مدت به قدری ارزش پول کم شده که هیچ کسی نمیتواند در مقابل آن انگشت حیرت به دهان نگیرد.
در همین حال، بحران ارزی به سرعت به طرح استعفا و استیضاحهای جدید کشیده شده است. حاجی دلیگانی عضو مجلس رژیم از باند خامنهای گفت: روحانی اگر مخالف گرانی دلار هستند سیف را برکنار کنند.
همچنین رسانههای حکومتی خبر دادند که سؤال ار روحانی با صد امضا کلید خورده است.