تلویزیونها و رادیوهای مختلف درفرانسه ودیگرکشورهای اروپا و هم چنین رسانه های سایر نقاط جهان گزارشهای متعددی از رخدادهای اشرف منعکس کردند.
تلویزیون سی ان ان چند گزارش دراین باره مخابره کرد که توجه شما را به گزیده یی از آنها جلب می کنیم:
« مجری: در حالی که دولت عراق درگیر بمبگذاریهای هماهنگ شده روز سه شنبه بود, درگیر مسئله مخالفین ایرانی نیز بود. بغداد بیانیه ای صادر کرد تا به بیش از 3000 مخالف در کمپ اشرف یادآوری کند که آنها باید تا آخر روز, آنجا را ترک کنند. آیشا سیسی گزارش می کند.
آیشا سیسی, خبرنگار از اشرف: یک نظر نادر به کمپ اشرف در عراق, محل سکونت سازمان مجاهدین خلق ایران که خود را گروه اپوزیسیون ایران توصیف می کند که در پی تغییر دمکراتیک در وطنشان هستند. خیلی از این افراد , از اوایل سالهای 1980 در اینجا زندگی می کرده اند. آنها بعد از اینکه با رهبران رژیم اسلامی در ایران به مخالفت برخواستند, در دوران صدام حسین در عراق پناهندگی داشتند و بعد از جنگ هم تا ژانویه امسال, این کمپ توسط نیروهای آمریکایی حفاظت می شد, آنهم با وجود این که سازمان مجاهدین خلق ایران توسط آمریکا درلیست تروریستی بود.
اکنون این کمپ تحت کنترل عراق است و دولت می خواهد آنها را بیرون براند. مقامات عراقی رسانه های داخلی و خارجی را دعوت کردند به اینجا بیایند تا شاهد جابجایی ساکنان اشرف به جای دیگری در عراق باشند ,جایی که نیروهای امنیتی مصمم بودند تا بطور قاطعی اوضاعش را در تمام مدت تحت کنترل داشته باشند. برای ساکنان این کمپ از جمله موسی عنصری , حضور رسانه ها , فرصتی بود که مستقیما با جهان صحبت کنند.
موسی عنصری, ساکن: نه, من اینجا را ترک نخواهم کرد. اینجا خانه من است و این حق من است که بمانم , من 10 سال است که اینجا بوده ام, من اینجا را ساخته ام, و هر کاری کرده ام برای اینجا بوده و من می خواهم اینجا بمانم.
خبرنگار: بهزاد صفاری, مشاور حقوقی ساکنان کمپ اشرف می گوید ساکنان اشرف مایل هستند اینجا را ترک کنند و حتی به ایران برگردند, مشروط بر این که آنها یک تضمین هایی در زمینه حفاظت بین المللی و منع تعقیب دریافت کنند. او می گوید که تا به این نقطه, رژیم از دادن این تضمینها خودداری کرده است.
بهزاد صفاری, مشاور حقوقی: آنها آماده اند به کشورهای دیگری, به کشورهای اتحادیه اروپا بروند, اما نه به نقطه دیگری در داخل عراق, زیرا این به کشتار آنها منجر خواهد شد.
خبرنگار: مقامات عراقی که ما را سوار بر کامیونها و اتوبوسها کرده بودند, بدقت اطراف ما را در جریان این گشت و گذار در داخل کمپ کنترل می کردند. این کمپ نزدیک به 60 کیلومتری شمال بغداد , محل سکونت 3400 ساکن است که 1000 تن از آنها زنان هستند. پلیس عراق با استفاده از بلند گو اعلام می کرد مصمم هستند این کمپ را ببندند. در حالی که ما در حال تردد در خیابانها بودیم, آنها اعلامیه هایی را پخش می کردند که تنها همان پیام را داشت . برای مریم که در رشته دارو سازی بوده, این مکان برای او به معنای همه چیز است.
مریم ذوالجلالی, ساکن: اشرف مانند خانه من است, من از زمان کودکی در اینجا بوده ام. من, تا 8 سالگی در اینجا بودم و بعد به سوئد رفتم و وقتی 17 یا 18 ساله بودم به اینجا برگشتم.
خبرنگار: همانطور که می بینید در پشت سر من, زنان بیرون آمده اند تا با خبرنگاران در اینجا صحبت کنند ( بقیه صحبت او در اینجا قطع می شود-م) زنان و آقایانی که من در اینجا با آنها صحبت کردم, همگی یک استدلال را پیش می کشند, می گویند که اینجا خانه آنها است. آنها بیم دارند که اگر مجبورشان کنند که به جایی مانند ایران بروند, با شکنجه و بدترین حوادث مواجه شوند, آنها سالیان پیش از ایران خارج شده اند. اما سرتیپ مسئول امنیت این کمپ, می گوید که این تنها, موضوع حق حاکمیت عراق است و این مخالفین ایرانی, اکنون, مهمانان ناخوانده هستند.
سرتیپ باسم حامد: اینجا خاک عراق است، بخشی از خاک عراق است، این برای نفری که در خاک عراق است، غیر ممکن است آنچه را که می خواهد را اعمال کند.
خبرنگار: تعدادی از ساکنین که ما با آنها صحبت کردیم اعتقاد دارندکه رژیم ایران به عراق فشار آورده است تا که کمپ را ببندد، و برخی نیز از آمریکا می خواهند مداخله کند، دولت اوباما پیش ازاین مشخص کرده است که این موضوعی عراقی است و آنها مداخله نخواهند کرد.
در ژوئیه گذشته زمانی که نیروهای عراقی با زور وارد کمپ شدند تا حضورامنیتی خود را تثبیت کنند، 11 تن از ساکنان کشته شدند، در زمانی که رسانه ها در اشرف بودند، هیچ اخراج اجباری در کار نبود و اتوبوس های دولتی را که برای بردن ساکنان کمپ به محل جدیدشان آماده کرده بودند خالی ماندند.(فیلم خالی مینی بوس ها)
در حالی که هیچیک از طرفین مایل به تکان دادن پرچم سفید نبودند، وضعیت ممکن است برای مدت زیادی صلح آمیز باقی نماند.
تلویزیون سی.ان.ان، درگزارش دیگری از اشرف گفت :
موضوعات سیاسی ، امنیتی و خشونت، موضوعات بسیاری هستند که دولت عراق با آنها دست و پنجه نرم می کند، مشکل دیگری که دارد به کمپ اشرف در استان دیالی بر می گردد، این کمپی است که برای سالیان در آن جا قرار داشته، محل سکونت ایرانیان ناراضی که در سال 1985 تاسیس شده است و حال دولت عراق از آنان می خواهد از آنجا بیرون بروند، خبرنگار ما عایشه سسی از این کمپ بازدید کرده است، او در حال حاضر بر روی گزارشی کار می کند، اما حتی ورود به کمپ برای عایشه و همکارانش خود ماجرایی بود، نه بخاطر این که آنها کسی را پیدا نمی کردند که با آنها صحبت کنند، چرا که در حقیقت ساکنان اشرف واقعاً می خواستند صحبت کنند و داستانهای خود را بگویند، اما این هم می تواند موضوعی فراگیرباشد که خواهید دید:
این گزارش اولیه عایشه است قبل از این که امشب پوشش کامل بدهیم.
عایشه سسی : ما در پشت یکی از خودروهایمان، در انتظار ورود به کمپ اشرف هستیم، کمپی است که اپوزیسیون ایران بیش از 20 سال است که آنرا دارد، و امروز روزی است که دولت عراق تصمیم گرفته است که آنها باید این جا راترک کنند، و به محل دیگری جابجا شوند، زمان زیادی طول کشید تا که به این موقعیت و به این جا برسیم، ما هنوز کاملاً در داخل کمپ نیستیم، بسیاری نقاط چک و بسیاری از نیروهای امنیتی در اطراف ایستاده اند، ما در انتظاریم ببینیم چه اتفاقی می افتد، امیدواریم هرچه زودتر وارد کمپ شویم، این اولین بار است که فیلمبرداران سی ان ان وارد این کمپ می شوند، ما می دانیم که حدود 3000 تن از اعضای این گروه در این جا هستند، مجاهدین خلق ایران، ما می خواهیم وارد شویم ببینیم در چه وضعیتی هستند و چه استانداردهایی از زندگی در آنجا دارند، و چه ترتیباتی در 20 سال گذشته داشته اند، و برایتان جزئیات بیشتری را خواهیم گفت.
ما بالاخره به داخل کمپ وارد می شویم، از درون دروازه ای وارد شدیم که کاملاً استادانه ساخته شده است، مانند مجسمه شیری که در ورودی آن است، و سایر نشانه هایی که از همبستگی بود، ما اکنون در قلب کمپ رانندگی می کنیم، همچنانکه عبور می کنیم بسیاری ساختمانها را می بینیم و ما بسیاری از چیزها را وقتی که متوقف شویم خواهیم دید، ما توسط نیروهای عراقی راهنمایی می شویم، نمی دانیم که دقیقاً کجا می رویم اما بزودی متوجه خواهیم شد.
ما الان در پشت یک وانت قرار گرفتیم، به ما اجازه ورود به کمپ با خودروهای خودمان را ندادند، همانطور که می بینید، همه نفرات اکیپ خبرگزاری بهمراه سایرخبرگزاریها در مسیر محلی هستیم که گفته می شود شبیه به کنفرانس مطبوعاتی است، و بعد با تعدادی از ساکنان اشرف مواجه خواهیم شد، ساکنان اشرف به ما می گویند که نمی خواهند این محل را ترک کنند، ما الان وارد کمپ می شویم و قرار است این خودروها با بلندگوها بیانیه ای را برای آنها بخوانند، که در اساس به آنها می گوید که دولت عراق مصمم شده آنها را از این محل جابجا کند، و حال ببنیم چه اتفاقی می افتد، و تا حالا روشن است که ساکنان نمی خواهند آنجا را ترک کنند، ما می دانیم که زمانی که استفاده از زور برای روزهای آینده (مطرح) باشد باید منتظر شد و دید چه اتفاقی می افتد.
یکی از خواهران:
بیش از 22 سال است که ما در این جا هستیم، اینجا خانه من است، من از شما می پرسم، ، درکشورهای اروپایی یا هردر جایی، اگر شما بیش از 22 سال ساکن آن کشور باشید، چطور می توانند از شما بخواهند که آن جا راترک کنید!؟
عایشه سسی: در وضعیت بسیار دشواری قرار گرفته ایم در جایی که توسط افرادی که کاملاً به هر دلیلی مضطربند و بانگرانی می خواهند داستان خود را به شما بگویند، و این هم وضعیتی است که ما در کارمان داریم، ما با داستان مردم و داستان هر دو طرف منعکس می کنیم، و این روزی است که ما میخواهیم زمان بیشتری را صرف کنیم و بیشتر در مورد شیوه زندگی که در این جا دارند آشنا شویم، اما زمان ما دراختیار خودمان نیست و زمان ما به شدت توسط مقامات کنترل و محدود می شود، اما فرصت بسیار نادری است، شما از قول یکی از زنان کمپ اشرف داستان آنان را شنیدید.
تلویزیون البغدادیه درگزارشی از مخالفت ساکنان اشرف با جابجایی گفت: تعدادی از ساکنان اشرف علیه تصمیم دولت عراق برای انتقال آنان به مکان دیگر تظاهرات کردند تظاهرکنندگان پلاکاردهایی را حمل میکردند که روی آن نوشته بود” حکومت عراق به درخواست رژیم ایران تن میدهد ” و شعارهایی سر دادند مبنی بر اینکه خروج شان از قرارگاه را رد می کنند. علی الدباغ سخنگوی دولت عراق قبلا گفته بود که دولت, ساکنان اشرف که اعضای اپوزیسیون مجاهدین خلق هستند را به مکان دیگری منتقل خواهد کرد.
از طرف دیگر نماینده ویژه سازمان ملل در عراق ادملکرت نگرانی سازمان خود را از تصمیم دولت عراق حول جابجایی ساکنان اردوگاه اشرف اعلام کرد و گفت که هر گونه عملی باید بر اساس عدم جابجایی اجباری باشد.
رادیو فرانس کولتور گفت مخالفان ایرانی فشار تهران روی بغداد را برای جابجایی اجباری ساکنان اشرف میبینند....مجاهدین خلق تقریبا 3500 تن شامل 1000 زن میباشند که امروز در این کمپ در صدکیلومتری بغداد زندگی میکنند. آنها در سال 2003 در ازای حفاظتشان توسط نیروهای ائتلاف خلع سلاح شدند. دولت عراق با این استدلال که میخواهد حاکمیتش را اعمال کند دیگر خواهان حضورشان نیست. این به معنی آن است که میخواهد آنها را از بغداد دور کند و به السلمان یک کمپ با سابقه شوم در وسط بیابان بفرستد.
افشین علوی گفت: « ساکنان اشرف افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو میباشند. آنها تا اوائل سال 2009 توسط نیروهای ائتلاف حفاظت میشدند. و پس از انتقال حفاظت به مقامات عراقی ، بنا به اعتراف نخست وزیر عراق، یک جابجایی اجباری اقدامی در راستای اخراج ساکنان اشرف است. رژیم ملاها که پس از خیزشهای مردم ایران بسیار آسیب پذیر شده، دولت عراق را برای از بین بردن کمپ اشرف زیر فشار گذاشته است. در نتیجه، از آن زمان فشارها روی اشرف افزایش یافته است. اعضای خانواده اشرفیها در ایران دستگیر ، زندانی، شکنجه و محکوم میشوند. از 10 دسامبر ورود غذا متوقف شده. از چندین ماه پیش، از ورود پزشکان، دارو و سوخت جلوگیری میشود و ساکنان اشرف در شرایط فوقالعاده سخت و مشکلی زندگی میکنند. »
رادیو فرانس کولتور گفت: کمپ اشرف در ماه ژوییه زمانی که مقامات عراقی میخواستند دوباره کنترل آن را بدست بگیرند، مطرح شد. رودررویی بین ساکنان کمپ و نیروهای انتظامی عراقی 11کشته و 500 مجروح برجای گذاشت. آیا اگر امروز ساکنان اشرف جابجاییشان را رد کنند شاهد یک درگیری جدید نخواهیم بود؟ پیشاپیش مجاهدین خلق ایران از یک فاجعه انسانی که در پیش است صحبت میکنند.
افشین علوی گفت« ساکنان اشرف که بیشتر آنها بیش از 22 سال است در این کمپ زندگی میکنند، کاملا خلع سلاح شده اند و هیچ وسیله ای برای دفاع ندارند. این جابجایی آغاز یک نوع فاجعه انسانی است و میتواند در مورد افراد بدون سلاح و بدون دفاع، رخ دهد »
-تلویزیون الحره گزارش داد:
نیروهای عراقی وارد اردوگاه اشرف شدند و از طریق بلند گو یک فراخوان شش ماده ای را قرائت نمودند که تاکید می کند که دولت عراق بر بستن قرارگاه اشرف و انتقال ساکنان آن به مکانی امن تر جدی می باشد. اما اعضای سازمان اپوزیسون مجاهدین خلق که در قرارگاه اشرف زندگی می کنند با تخلیه قرارگاه مخالفت کردند چرا که خروج آنها برای جانشان خطرناک خواهد بود
تلویزیون الحره درگزارش دیگری گفت: روز سه شنبه اعضای سازمان اپوزیسیون مجاهدین خلق ایران اجرای دستور دولت عراق مبنی بر ترک قرارگاه اشرف را رد کردند..
یکی از ساکنان اشرف به تلویزیون الحره گفت : ما بر سر حاکمیت دولت عراق هیچ مخالفتی نداریم و این حاکمیت را محترم می شماریم ولی ما با جابجایی اجباری مخالف هستیم و تنها علت و علت اصلی حضور ما در عراق تن ندادن به رژیم ایران می باشد.
یکی دیگر از ساکنان اشرف گفت: ما از 23 سال قبل در اینجا زندگی می کنیم چرا ما را می خواهند جابجا کنند؟
یکی دیگر از ساکنان اشرف گفت: ما همیشه حاکمیت عراق را به رسمیت شناخته ایم ولی دولت عراق تحت فشارهای رژیم آخوندی بر ما فشار وارد می آورد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت:
مقامات عراقی روز سه شنبه خبرنگاران را به یک کمپ تبعیدیان ایرانی واقع در نزدیکی مرز که قصد دارند آن را جابجا کند بردند.
این سفر تلاشی آشکار بود که بدنبال انتقادات بین المللی از این اقدام .نشان داده شود که آنها با تبعدیان منصفانه رفتار میکنند.
در طی تور، پرسنل نظامی عراق با استفاده از بلندگوها یک بیانیه در کمپ به فارسی خواندند و تأکید کردند که کمپ جابجا خواهد شد و هیچ یک از ساکنان به اجبار به ایران باز گردانده نخواهد شد.
این تلاش با مخالفت بسیاری از اعضای گروه رو به رو شد که فریاد میزدند کمپشان را ترک نخواهند کرد.
خبرگزاری فرانسه نوشت:مخالفان رژیم ایران روز سه شنبه ترک کمپ اشرف در شمال بغداد را رد کردند. جایی که از 24 سال پیش در آن مقیم هستند. این برغم فراخوانهایی بود که از بلندگوهای پلیس ضدشورش که در کمپ گشت میزنند، پخش میشد
یک اطلاعیه دولت عراق تاکید میکند که: «ما تصمیم گرفته ایم که این کمپ را ببندیم و ساکنان آن را به یک مکان مطمئن منتقل کنیم.... ما متعهد میشویم که کسی را به زور به ایران نفرستیم و از شرایط بهداشتی مناسب برای اسکان مجدد تحت نظارت سازمانهای بین المللی اطمینان میدهیم»
واشینگتن پست 24 آذر نوشت: دولت عراق دستور میدهد ایرانیان تبعیدی کمپ را تخلیه کنند، ترس از خونریزی افزایش مییابد.رویارویی ممکن است به خشونت منجر شود.حضور این گروه در عراق نقطه تلخ در روابط با تهران گزارش از کمپ اشرف در عراق: نیروهای عراقی روز سهشنبه با بلندگوهای نصب شده روی خودروهای دوکابین و با برخورداری از پشتیبانی نیروی ضد شورش، به ناراضیان ایرانی دستور دادند پناهگاهشان را که موضوع آن به یک مشکل در روابط بین رژیم ایران و دولت عراق تبدیل شده، ترک کنند.
سرهنگ باسل حامد، طی یک سفر نادر به این کمپ که در 40 مایلی شمال بغداد قرار دارد، به خبرنگاران گفت: امروز روزی است که ما شروع به خارج کردن میکنیم. ما به هیچ خارجی اجازه نمیدهیم قوانین خودشان را در خاک عراق بوجود آورند.
اعضای مجاهدین خلق که در این مجموعه 10 مایل مربعی سکونت دارند، هشدار دادهاند آنها زنده از اینجا خارج نخواهند شد. ساکنان و مقامات غربی ترس از آن دارند که بن بست بسیار پرتنش در کمپ اشرف میتواند به خونریزی منجر گردد.
روز سهشنبه دولت عراق از گزارشگران دعوت کرد به کمپ بروند. روز بهطور شومی آغاز شد، با انفجار سه خودرو بمبگذاری شده در محلی که خبرنگاران در آن مدتی بعد تجمع کردند. حداقل 4 نفر در انفجارهایی که در نزدیکی سفارت ایران به وقوع پیوست، کشته شدند.
وسط روز، پلیسهای عراقی در محل تجمع لباس ضدشورش به تن کردند و دربارة آنچه که ممکن است در روزهای آینده در کمپ اشرف اتفاق بیفتد صحبت کردند.
احمد عقیل، کمیسیونر پلیس، گفت: «دستورات ما این است که هیچکس را نزنیم» و اضافه کرد که پلیسها فقط به باتونهای پلاستیکی و شک دهنده الکتریکی مجهز هستند. اگر تظاهرات به مرحله دیگری برسد ما نیاز داریم از این باتونها استفاده کنیم».
نیروهای عراقی دهها خبرنگار عراقی و غربی را در عقب خودروهای دوکابین پرکردند و آنها را در خیابانهایی پوشیده از درختان در کمپ گرداندند. آنها بروشورهایی را توزیع کرده و پیامی را به فارسی در بلندگوها جار زدند. آنها از اعضای مجاهدین خواستند از گروهشان جدا شوند و از آنها دعوت کردند که بهطور غیر اجباری به داخل 4 اتوبوس کوچک سفید و آبی رنگ بروند.
یک موضوع بحثبرانگیز این است که سازمان مجاهدین دربرگیرنده دهها تن از افرادی است که از تابعیت دوگانه و یا اجازه اقامت در ایالات متحده و کانادا و کشورهای اروپایی برخوردارند.
حضور مجاهدین در عراق نقطه دردآوری در روابط بین حکومت تهران و دولت بغداد است که بعد از جنگ آمریکا در مارس 2003 به رژیم ایران نزدیک شده است. دولت شیعی نخستوزیر نوری المالکی میگوید که این گروه باید منحل و اخراج بشود.
واشینگتن پست در بخش دیگری ازگزارش خود نوشت: بلافاصله پس از تصرف عراق توسط نیروهای تحت رهبری آمریکا، ارتش آمریکا با این گروه یک قرارداد خلع سلاح امضا کرد و حفاظت از آنها را بعهده گرفت.
در ماههای اخیر، درحالیکه دولت عراق بسیار مصمم به اخراج آنها شده، سرنوشت آنها پرمخاطره شده است. در ژوئیه نیروهای عراقی به داخل کمپ هجوم آوردند تا ایستگاه پلیس برقرار کنند. اعضای گروه مقاومت کردند و افسران عراقی آتش گشودند و با خودروهای هاموی هدیه شده توسط آمریکا، ساکنان را زیر گرفتند و 11 تن را کشتند و تعدادی را زخمی نمودند.
خبر گزاری اصوات العراق گزارش کرد : مجاهدان اشرف در یک تظاهرات مسالمت آمیز در اعتراض به قصد دولت عراق مبنی بر انتقال آنها به یک محل جدید ” دولت عراق را به تمکین نکردن به فشارهای دولت ایران در رابطه با ساکنان قرارگاه اشرف فرامی خوانند“.
یکی از تظاهرات کنندگان گفت ما اعلام کرده ایم در صورتی که رژیم ایران شرایط ما را بپذیرد به ایران می رویم. ”ساکنان قرارگاه همچنین مانعی برای انتقال به یک کشور ثالث عضو اتحادیه اروپا در صورتیکه این امر از سوی سازمان ملل و یا اتحادیه اروپا ترتیب داده شود , نمی بیند.
علی دباغ سخنگوی دولت عراق اعلام کرده بود که دولت در روز 15 دسامبر 2009 قرارگاه اشرف را به پایتخت منتقل خواهد کرد .
روزنامه مصری الیوم السابع نوشت: سازمان مجاهدین خلق ایران اظهارات دولت عراق علی الدباغ در مورد حصول توافقی با اعضای سازمان ساکن قرارگاه اشرف در عراق بهمنظور انتقالشان به یک مکان دیگر را تکذیب کرد. محمد اقبال از اشرف گفت آنچه دباغ در این زمینه گفته است غیر واقعی است چرا که این سازمان انتقال و کوچ ساکنان اشرف را عملی تمامًا غیر قانونی و نقض آشکار حقوق انساندوستانه بینالمللی و حقوق بشر میداند. عملی که منجر به بروز یک فاجعه انسانی خواهد شد.
روزنامه اردنی الدستور نوشت: درشرایطی که نفرت و انزجار جامعه جهانی از جابجایی اجباری ساکنان اشرف برانگیخته شده و عفو بین الملل نیز قویا بر ممنوعیت این کار تأکیدکرده است, شماری از رسانه های بین المللی در تماس با دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران گفتند سخنگوی دولت عراق به خبرنگاران آنها در بغداد گفته است که دولت عراق با ساکنان اشرف در مورد جابجایی به توافق رسیده و این کار با رضایت ساکنان اشرف در روز سه شنبه 15 دسامبر انجام خواهد شد .شورای ملی مقاومت ایران در بیانیه ای گفت این ادعا مطلقا صحت ندارد و کذب محض بخاطر فریب افکار عمومی است.
روزنامه کویتی السیاسه نوشت: شورای ملی مقاومت ایران در اطلاعیه یی اعلام کرد: ادعای سخنگوی حکومت عراق علی دباغ در مورد موافقت ساکنان اشرف با جابه جایی ، کذب محض است و مطلقأ صحت ندارد ”.
روزنامه دار الحیات نوشت: سازمان ”مجاهدین خلق” ایران وجود توافقی بین خود و دولت عراق مبنی بر انتقال اعضای خود را تکذیب کرده و خواستار لغو محاصره خود از سوی دولت شد.
اصوات العراق گفت: سازمان مجاهدین خلق ایران انتقال ساکنان کمپ اشرف از استان دیالی به بغداد را ناقض تمام فراخوانهای بین المللی می داند.
روزنامه های الزمان در عراق، الرویه کویت، العرب الیوم- اردن؛ القدس – فلسطین؛ السابع- و مصراوی- مصر و روزنامه القدس العربی چاپ لندن نیز مخالفت ساکنان اشرف با جابجایی اجباری را با عنوان” مجاهدین خلق خواسته دولت عراق برای ترک اشرف را رد میکنند” منعکس کردند ونوشتند:مهدی براعی نماینده مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف به روزنامه نگاران” گفت تصمیم دولت عراق مغایر با قوانین بین المللی است” وی افزود: ”ما به حکومت عراق در رابطه با عواقب تصمیم به انتقال اجباری هشدار می دهیم زیرا این عمل مانند ژوییه گذشته دهها قربانی بر جای خواهد گذاشت”.