رسانه های خبری و مخالفت ساکنان اشرف با جابه جایی اجباری توسط دولت عراق

مخالفت ساکنان اشرف با جابه جایی اجباری توسط دولت عراق، همچنان مورد توجه رسانه های خبری است.
یو.کی. پروگرسیو با درج مطلبی، تظاهرات اعتراضی حامیان مقاومت ایران در لندن علیه جابجایی ساکنان اشرف را منعکس کرد و نوشت: آگاهی فزایندهیی به وجود آمده و چشمان جهان اکنون به روی اشرف باز است.
 این مقاله پس از اشاره به اعتصاب غذای 72 روزه خانواده های اشرفیان در لندن، به موضوع جابجایی ساکنان اشرف و علت اعتراضات ایرانیان میپردازد و در مورد کنفرانس مطبوعاتی لندن با شرکت لردکوربت می نویسد: لرد کوربت در سخنان خود، سیاستمداران آنطرف خیابان را مورد سرزنش قرار میدهد که نتوانستند طوری عمل کنند که

 وضعیت خطرناک در اشرف مجدداً شکل نگیرد.
یوکی پروگرسیو(27آذر1388) افزود: در لندن سخنگوی تجمع کنندگان گفت تهدید خشونت علیه ساکنان اشرف کماکان باقیست و نیروهای عراقی ممکن است هر لحظه به این کمپ حمله کنند، همان کاری را که بار قبل کردند.
این جابجایی همان قدر زیر سؤال است که انتقال یهودیان به کمپ بیگاری در جنگ جهانی دوم مورد سؤال بود، به مردان و زنان و کودکان ساکن کمپ اشرف گفته شده که؛ خانه جدید شما نقره السلمان است، یک زندان دور افتاده ارتش، که با زندان بدنام ابوغریب قابل مقایسه است.
یوکی پروگرسیو، سپس به شرح وضعیت وحشتناک و گرمای جهنمی در این زندان پرداخته و از قول سخنگوی تجمعکنندگان مینویسد مردم باید بدانند چه چیزی دارد اتفاق می‌افتد، چرا دبیرکل ملل متحد سکوت کرده است. رسانه‌ها چرا در سکوت هستند؟ اما تحقیق سر جان چیلکوت (Sir John Chilcot ) در وقایع سالهای 2001 تا 2009 در مورد تصمیم به جنگ عراق، تمامی عناوین رسانه‌ها را پوشانده است.

روزنامه قطری العرب(25آذر88) نوشت: اعضای سازمان مجاهدین خلق, گروه اپوزیسیون ایرانی, که در قرارگاه اشرف زندگی میکنند, اعلام کردند: تخلیه اشرف و انتقالشان به مکان دیگر را نمیپذیرند.
روزنامه مصری الایام نوشت: اعضای سازمان مجاهدین خلق, اپوزیسیون ایران، دستور دولت عراق برای ترک قرارگاه اشرف را که از 24 سال پیش در آن زندگی میکنند رد کردند.
روزنامه القدس العربی بیانیه حمایت 24 تن از نمایندگان پارلمان عراق از سازمان مجاهدین را منعکس کرد و نوشت: برخی از نمایندگان پارلمان عراق تاکید کردند که ساکنان اشرف افراد حفاظت شده بموجب کنوانسیونهای بینالمللی میباشند و هرگونه أذیت و تجاوز به آنها از جمله جابهجایی غیرداوطلبانه آنان، یک جنایت جنگی بشمار میآید.
روزنامه کویتی القبس نوشت: تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا از رئیسجمهور باراک اوباما خواستند، تا مانع اخراج مخالفان رژیم ایران که در قرارگاه اشرف در عراق ساکن هستند, شود. باب فیلنر نماینده دموکرات کنگره آمریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما این‌جا هستیم تا از همه طرفهای ذیربط، از دولت عراق و دولت آمریکا بخواهیم، جابهجایی اجباری ساکنان کمپ اشرف را متوقف کنند.
روزنامه کویتی الرای نیز مخالفت ساکنان اشرف با جابهجایی را درج کرد.

روزنامه المشرق (26آذر88)گزارشی از مخالفت ساکنان اشرف با تصمیم غیرقانونی دولت عراق برای جابه جایی اشرف درج کرد و نوشت:
محمد صادق یکی از ساکنان قرارگاه اشرف گفت: اقدام دولت عراق برای جابهجایی، با تمامی قوانین و عرفهای بینالمللی شناخته شده که از پناهندگان حمایت میکند در تعارض میباشد. وی تاکید کرد ما بر حق هستیم و تمامی درهای ارگانهای بینالمللی را برای بیان مظلومیتمان خواهیم کوبید.
المشرق افزود: عمرالجبوری، روزنامهنگار عراقی، بر ضرورت التزام دولت عراق به میثاقهای حقوق بشر در رفتار با سازمان مجاهدین خلق به این اعتبار که آنها پناهندگانی هستند که بطور قانونی در خاک عراق حضور دارند تأکید کرد. وی گفت رفتار بر اساس میثاقهای حقوق بشر با پرونده این سازمان تضمین کننده حقوق مردم عراق است، همچنین سعدالدین العبیدی، از روستاییان نزدیک قرارگاه اشرف گفت: این سازمان در این سالیان طولانی نه تنها هیچگونه کار غیرقانونی انجام نداده، بلکه به مردم دهها روستا کمک کرده است و آب آشامیدنی این روستاها را تأمین نموده است. وی تاکید کرد اخراج مجاهدین خلق دیکته شده خارجی میباشد.
عبدالجبار منیر، تحلیلگر سیاسی درمورد طرح جابهجایی و خطرات آن گفت: به اجرا در آوردن تصمیم دولت عراق سهل و آسان نخواهد بود و یک بحران و درگیری خونینی به دنبال خواهد داشت.