«طلا و دلار» نخ نبات اقتصاد ورشکسته ایران



 امروزه به هرکجا در دیکتاتوری خامنه‌ای سرک می‌کشیم، سخن از آینده تیره و تاریک برای میلیون‌ها هموطن در میهن اسیرمان می‌باشد.

قفل شدن بازار کسب وکار، نگرانی میلیون‌ها خانوار برای وضعیت معیشت، وجود بحران‌های عمیق اقتصادی، مالی و اجتماعی به موازات رشد خشم و تنفر عمومی از کلیت نظام آخوندی به یقین تنها گوشه‌ای از پازل شرایط به‌غایت بحرانی در ایران را به نمایش می‌گذارند.

این وضعیت در حالی است که متولیان رژیم بنا بر دستور خامنه‌ای، منبعد تلاش خواهند نمود تا از ارائه هرگونه آمار و ارقام در زمینه بحرانی‌های یادشده خودداری نمایند. بدین‌سان ملاحظه می‌شود که رژیم آخوندی چگونه در هراس از بازتاب داخلی و بین‌المللی نسبت به وجود و تبعات بحران‌ها، تلاش دارد تا ضمن پاک نمودن صورت مسئله، بر خشم و اعتراضات مردم خاک بپاشد.

در این راستا بحران بازار ارز و رشد بی سابقه دلار و یورو که به گفته کارشناسان مسائل مالی تنها طی سه هفته گذشته به افت ۳۰ درصدی ارزش پول ملی انجامیده، یکی از علائم مهم برای وجود وضعیت درب و داغان اقتصادی در کشور می‌باشد.

بحران اکنون به حدی رشد یافته که متولیان حکومت بی‌محابا از ارز «۴۰ هزارتومانی» تا پایان سال جاری سخن به میان می‌آورند. حسین راغفر، کارشناس اقتصادی رژیم هشدار داد: «کودتایی در حال شکل‌گیری است و دلار به ۴۰ هزار تومان و تورم به ۶۰ تا ۸۰ درصد می‌رسد. با دلار ۱۵ تومانی نمی‌توان نان ۵ تومانی به مردم داد. ۹ سال است مردم پوستشان کنده شده است».
 ترجمان این جملات همان واقعیتی است که در روند مخرب بی ارزش شدن پول ملی، جامعه و کسبه را وادار نموده عملا «طلا و یا دلار» را مبنای تبادلات مالی و تجاری خود قرار بدهند.

در تازه‌ترین نمونه سایت اسپوتنیک (۷ سپتامبر ۲۰۱۸) در گزارش از بازار تبریز نوشت: «عکسی در شبکه‌های اجتماعی از بازار» تبریز «منتشر شده است در آن عده‌ای از فروشندگان قیمت اجناس را نه به ریال و تومان بلکه به دلار زده‌اند».

به یقین دهن‌کجی مردم به متولیان رژیم فاسد آخوندی تنها به یک یا چند نمونه فوق خلاصه نمی‌شود، بلکه اکنون ریشه در تنظیم رابطه جامعه با سیاست‌های مخرب و همچنین بلبشوی حاکم در دیکتاتوری خامنه‌ای دارد. در این رابطه نیز نمونه‌های متعددی از بازار مسکن، خودرو و یا زمین گزارش شده که سخن از خرید و فرش و یا اجاره براساس «سکه طلا» را داشته‌اند.
در یک نمونه سایت حکومتی اقتصاد برتر (۱۶ شهریور ۱۳۹۷) در گزارشی تحت عنوان «اجاره‌‌ خانه‌ بر اساس دلار و سکه در تهران» می‌نویسد: «افزایش قیمت‌ها نوع جدید و عجیبی از معامله بین مالک و مستأجر را در شمال تهران رواج داده است.
تعیین سکه و دلار برای زندگی در خانه‌های لاکچری شمال شهر و حتی محله‌هایی از شهرک غرب تهران بدعت‌ جدیدی است که در بازار مسکن به راه افتاده و به نظر می‌رسد آشفتگی بازار سکه و ارز به آن دامن زده است».

این وضعیت مخرب و پدیدار شدن رکود شدید اقتصادی و یا سکته کامل مالی در حالی است که رژیم آخوندی تا به امروز تمامی سرمایه گذاری‌های خود بروی هرگونه کمک‌های احتمالی از سوی اتحادیه اروپا را نقش بر آب می‌بیند.

به موازات آن نیز حاکمیت همچنان عاجز از ارائه هرگونه طرح و یا برنامه‌ای برای خروج از بحران‌ها است. به یقین با راه افتادن تحریم‌های ثانویه از سوی آمریکا طی ماه‌های آینده، بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که از فردای تحریم‌های نفتی و محصولات پتروشیمی، تبعات دردناکی برای اقتصاد کشور در دیکتاتوری ولی‌فقیه پدیدار خواهد شد.