فرار مغزها اصطلاحی برای خروج عصیان گونه نسل جوان، نخبگان و کادرهای تخصصی است که اکنون در ایران آخوند زده، ترجمان بازتاب و واکنش منطقی جامعه به سیاستهای مخرب رژیم آخوندی می باشد.
تازه ترین داده های حکومتی سخن از آن دارند که مهمترین عامل برای این موج جدید، همان وجود «چشم انداز تیره و تار» برای زندگی درحاکمیت فاسد و ضد ایرانی آخوندی می باشد.
براین اساس طی یکسال گذشته وبا افت شدید ارزش پول ملی، تولید و ضربات جبران ناپذیر بر اقتصاد کشور، منحنی نرخ مهاجرت نخبگان، پرستاران، متخصصین و دانشجویان همچنان روبه صعود می باشد.
برای نمونه یک گزارش حکومتی با اعتراف به ابعاد خروج پرستاران و کادرهای پزشکی از ایران نوشت: «آماری وجود دارد مبنی بر اینکه پرستارانی که میخواهند به خارج از کشور بروند در سال حدود ۴۰۰ نفر هستند. البته برخی پرستارانی که قصد مهاجرت دارند نیز به سازمان مراجعه نمیکنند و با استفاده از وکیل به طور مستقیم برای مهاجرت اقدام میکنند که البته بدون وکیل هم این اقدامات انجام میشود. در مجموع روشهایی که پرستاران برای مهاجرت استفاده میکنند، قابل آمارگیری دقیق نیست». (خبرگزاری حکومتی ایلنا ۵ مهر ۱۳۹۷)
اما واقعیت در لابلای این آمار بسیار دستکاری شده آن است که علاوه بر بروز بحرانی بنام رکود شدید اقتصادی در رژیم آخوندی، پارامتر مهمی بنام نبود زمینه و سیاستهای راهبردی برای ایجاد اشتغال در بخشهای خدماتی و یا درمانی باعث رشد خروج مغزها از کشور میباشند، زیرا این گزارش در چند سطر پائین تر به وجود «هزاران کادر درمانی» بیکار در ایران اشاره میکند که به انتظار راه افتادن طرحهای اشتغالزایی میباشند.
در این راستا خبرگزاری حکومتی علمی و فناوری (۳ سپتامبر ۲۰۱۸) نیز در گزارشی به نقل از دانشگاه شریف که بلافاصله از سوی وزارت اطلاعات مسدود گردید، به واقعیتی بنام «رتبه نخست ایران در مهاجرت نخبگان» اعتراف کرده است.
همچنین سایت حکومتی ایران آنلاین (۲ شهریور ۱۳۹۷) در گزارشی دیگر با اشاره به بحران خروج مغزها از ایران تحت دیکتاتوری آخوندی مینویسد: «مسأله فرار مغزها برای کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما بدل به یک مسأله و دغدغه شده است و هر از چند گاه یک بار مرثیههایی را در سوگ جوانان مهاجر شاهد هستیم».
متاسفانه به دلیل نبود شفافیت در دیکتاتوری خامنهای، دولت آخوند روحانی طی سالهای اخیر از دادن هرگونه آماری از فرار مغزها ط خودداری کرده است. آخرین آمار انتشار یافته از ابعاد این بحران انسانی به سال ۹۴ برمیگردد که برای نمونه به نوشته سایت حکومتی تابناک (۲۱ آذر ۱۳۹۶) تنها «۱۸۰ هزار نفر از نخبگان» طی این مدت زمان کوتاه کشور را ترک کردهاند.
این گزارش ضمن اعتراف به تبعات وخیم از این حجم گسترده نوشته است: «خروج ۱۸۰ هزار نفر از دانشآموختگان کشور در سال ۱۳۹۴ و مهاجرت به دیگر کشورها از جمله کانادا برابر است با مجموع درآمد نفت که فاجعهای برای کشور است».