ادامه حمایتهای شخصیتهای عراقی از اشرف و محکومیت افزایش فشار دولت عراق به ساکنان آن

عمر بادی، عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق، افزایش فشار دولت عراق علیه ساکنان اشرف برای جابهجایی اجباری را محکوم کرد.
به نوشته سایت عراق برای همه (28آذر88)وی گفت: نمیدانم اعمال فشار دولت عراق بر سازمان مجاهدین خلق ایران، در حالیکه آنها از قرارگاهشان ممنوع الخروج هستند چه فایدهیی دارد.
عمر بادی افزود: باید برای حل مشکل این سازمان از طریق گفتگو و نه آزار رساندن به آنها تلاش کرد، چرا که آنها در خاک عراق حضور دارند.

عادل برواری، نماینده پارلمان عراق از ائتلاف کردستان، جابهجایی اجباری ساکنان اشرف را نقض حقوق بشر دانست.

 به گزارش سایت الملف(26آذر88) وی گفت: دولت عراق نمیتواند ساکنان قرارگاه اشرف را جابهجا کرده یا آنان را به رژیم ایران تحویل دهد، چرا که این عمل با حقوق بشر در تعارض است.
این نماینده پارلمان عراق با اشاره به تهاجم وحشیانه نیروهای عراقی به ساکنان اشرف در روزهای 6 و 7 مرداد، گفت: حملاتی که در ژوئیه گذشته در این قرارگاه بهوقوع پیوست ظالمانه بود.
عادل برواری تأکید کرد: فشارهای رژیم ایران، دولت عراق را به جابهجایی قرارگاه اشرف تشویق میکند.

روزنامه الزمان(29آذر88) و روزنامه بغداد ارگان جنبش وفاق ملی عراق به ریاست دکتر ایاد علاوی، قطعنامه 120 تن از نمایندگان کنگره آمریکا خطاب به دولت عراق، مبنی بر رعایت تعهداتش به دولت آمریکا در قبال ساکنان اشرف را در یک صفحه کامل خود به چاپ رساندند.
در این صفحات عنوانهای زیر به چشم میخورد:
• 120 نماینده کنگره، دولت عراق را به رعایت تعهداتش به دولت آمریکا در قبال ساکنان اشرف و عدم اخراج اجباری آنها فرا میخوانند.
• نمایندگان کنگره در یک کنفرانس مطبوعاتی تصمیم دولت عراق مبنی بر هرگونه جابجایی ساکنان اشرف را نقض کنوانسیون چهارم ژنو دانسته و اعمال خشونت علیه آنها را محکوم کردند
• 20 تن از اعضای برجسته کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا به این فراخوان پیوستهاند
• سخنرانان در کنگره تأکید نمودند که دولت عراق نمیتواند حقوق بشر افراد حفاظت شده اشرف را نقض کند، بدون اینکه عواقب سنگین این کار را بپردازد.
ـ این دو روزنامه آنگاه متن کامل قطعنامه 120تن از نمایندگان کنگره آمریکا، تحت عنوان محکوم کردن خشونتهای جاری توسط نیروهای امنیتی عراق علیه شهروندان کمپ اشرف در عراق را درج نمودند.
در قسمتهایی از این قطعنامه آمده است:
کنگره آمریکا، خشونتهای نیروهای امنیتی عراق علیه ساکنان کمپ اشرف را محکوم میکند.
ـ از دولت عراق میخواهد به تعهداتش نسبت به ایالات متحده مبنی بر اطمینان از اینکه با ساکنان اشرف به خوبی رفتار شود و از بازگرداندن غیرداوطلبانه آنها به ایران خودداری شود، عمل کند.
ـ از رئیسجمهور آمریکا میخواهد تمامی اقدامات ضروری و مناسب را برای حمایت از تعهداتی که ایالات متحده تحت قوانین بینالمللی و معاهدات الزامی برای اطمینان از حفاظت فیزیکی و حفاظت ساکنان اشرف در مقابل رفتارهای غیر انسانی و اخراج غیر داوطلبانه توسط نیروهای امنیتی عراق بر عهده گرفته به کار بگیرد.
این دو روزنامه آنگاه متن سخنرانی باب فیلنر عضو ارشد کنگره آمریکا، دینا روهراباکر، عضو ارشد کمیته امورخارجی کنگره آمریکا: مایکل کافمن، عضو کمیته نیروهای مسلح کنگره آمریکا: ایلیانا رز لهتینن، رئیس جمهوریخواهان کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا: قاضی تد پو عضو ارشد کمیته خارجی کنگره: شیلا جکسون لی، عضو کمیته روابط خارجی کنگره و آقای لینکلن دیازبالارد، عضو کمیته امور خارجی را به چاپ رساندند. این نمایندگان در سخنرانیهای خود، تصمیم نخستوزیر عراق مبنی بر جابهجایی اشرف را به شدت محکوم کرده و از رئیسجمهور آمریکا خواهان تضمین حفاظت اشرف شدهاند.

خبرگزاری اصوات العراق(26آذر88)، در خبری با عنوان دو تن از قانونگذاران، تصمیم دولت مبنی برانتقال کمپ اشرف به بغداد را زیر ضرب میگیرند، نوشت: دو تن از قانونگذاران از دو جناح مختلف تصمیم دولت عراق مبنی بر انتقال کمپ اشرف متعلق به سازمان مجاهدین خلق ایران به بغداد را شدیداً مورد انتقاد قرار دادند. طه اللهیبی، رهبر گروه دموکرات، در بیانیهیی گفت: دولت عراق باید با اعضای سازمان مجاهدین خلق بهعنوان انسان و در چارچوب اصول حقوق بشر و متناسب با میثاقهای بینالمللی برخورد نماید.
این خبرگزاری ضمن یادآوری حمله نیروهای عراقی در تابستان گذشته به اشرف، نوشت صالح مُطلک، رهبر جبهه گفتگوی ملی، این اقدام را نکوهش کرد و آنرا نشانهیی دانست از این که حراست از امنیت مردم، به اندازه اطاعت از فرامین رژیم ایران در اولویتهای دولت عراق نیست. این خبرگزاری افزود مُطلک گفت موقعیت و مکان اشرف مسئله عراقیها نیست بلکه آنها بدنبال داشتن امنیت در وطن خود میباشند.