ادامه حمایتهای گسترده شیوخ و شخصیتهای سیاسی عراق از ساکنان اشرف و محکومیت جابه جایی اجباری آنان

شیخ ظاهر خمیس الضاری، شیخ کل عشیره اَلزُّوبع عراق، بهمراه 91 نفر از شیوخ و برخی اعضای شورای شهر، فرهنگیان، پزشکان و کارمندان این عشیره، با امضای بیانیهیی، توطئه جابهجایی اجباری ساکنان اشرف در داخل عراق را محکوم کردند و خواستار تضمین حقوق آنان گردیدند.
این شیوخ با امضای این بیانیه که خطاب به دبیرکل ملل متحد است، خواستار اجرای این مواد شدند.
1. اعلام ممنوعیت جابهجایی ساکنان اشرف بعنوان افراد حفاظت شده در داخل عراق توسط سازمان ملل متحد و درخواست از دولت عراق که جابهجایی اجباری ساکنان اشرف را متوقف نماید.

 2. تضمین عدم حمله و خشونت و جابهجایی اجباری علیه ساکنان اشرف در داخل عراق توسط نیروهای آمریکایی یا نیرویی وابسته به ملل متحد، متشکل از کشورهای اروپایی و عربی
3. به مقامات عراقی تفهیم شود که اعمال خشونت و هرگونه حمله علیه ساکنان بیدفاع اشرف نقض قوانین بینالمللی میباشد.
4. برسمیت شناخته شدن و اذعان رسمی حقوق ساکنان اشرف توسط دولت عراق، بویژه پذیرش قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا در رابطه با ساکنان اشرف.

در این بیانیه که توسط 48 تن از شیوخ عشیره الزوبع امضا شده، تأکید شده است که هرگونه جابهجایی اجباری و تهدید با زور، ناقض قوانین انساندوستانه بینالمللی، کنوانسیونهای ژنو، قانون بینالمللی و قوانین حقوق بشر بینالمللی میباشد.

شورای مرکزی شیوخ عشایر عراق و عرب، با صدور بیانیهیی، اظهارات نوری المالکی مبنی بر جابهجایی ساکنان اشرف و اتهامات سخیف و آخوندپسند وی علیه مجاهدین مستقر در اشرف را محکوم کرد. در قسمتهایی از این بیانیه آمده است:
طی این سالیان ما در عراق شاهد قتل، کشتار، انفجار، آوارگی و انواع مفاسد اجتماعی بودیم که تمامی این فجایع ناشی از دخالتهای رژیم ایران بوده است.. در چنین شرایطی ما شاهد اظهاراتی از سوی نخستوزیر و سخنگوی دولت هستیم که به جای هدف قرار دادن رژیم ایران، اپوزیسیون آنرا هدف قرار میدهد و خواهان جابهجایی آنها به مناطق نامعلومی میگردند. این درحالی است که ارگانهای بینالمللی بارها اعلام کردند که هرگونه جابهجایی اجباری ساکنان اشرف مغایر با قوانین بینالمللی و کنوانسیونهای ژنو است. برای هر شهروند عراقی کاملاً روشن و واضح است که این عمل تن دادن ذلیلانه به خواستههای رژیم ایران برای از بین بردن اپوزیسیون آن است. شورای مرکزی شیوخ عشایر عراق و عرب، پیشاپیش هرگونه حمله و هجوم به ساکنان بیدفاع اشرف را محکوم میکند و نسبت به یک فاجعه انسانی هشدار میدهد

شورای ملی عشایر عراق، اظهارات اخیر نوری المالکی در مورد تصمیم دولت عراق برای اجابت خواست مبرم آخوندهای حاکم بر ایران، در زمینه جابهجایی ساکنان اشرف را به شدت محکوم کرد و انزجار مردم عراق از چنین اظهارات خلاف قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی را اعلام کرد. این شورا در بیانیه یی گفت:
شورای ملی عشایر عراق، همصدا با دیگر شخصیتهای عراقی که طی چند روز اخیر به این ظلم و بیداد اعتراض کردند، اعلام میدارد که ساکنان اشرف با بیش از دو دهه سکونت در عراق، جزئی از مردم عراق میباشند و هتک حرمت آنها، هتک حرمت عشایر و مردم عراق است. از این رو هرگونه حمله و استفاده از خشونت علیه ساکنان اشرف از نظر ما محکوم است و آن را نمیپذیریم و از ارگانهای بینالمللی ذیربط و بطورخاص نماینده ویژه سازمان ملل در عراق آقای اد ملکرت خواستار دخالت فوری برای توقف اینگونه اعمال و اظهارات هستیم.

رادیو کردی(29آذر88) نوا به نقل از دکتر صالح مُطلک، دبیرکل جنبش ملی عراق گفت: تصمیم به جابجایی مجاهدین خلق غیرقانونی است.
این رادیو گفت: در یک اظهار نظر مطبوعاتی، صالح مُطلک، اعلام کرد: حکومت عراق به جای اینکه به فکر حل مشکلات اصلی باشد خودش را مشغول مسائل فرعی می‌کند. وی افزود: سازمان مجاهدین مهمانی در خاک عراق است و صدور هر حکمی یا انتقال اجباری آنان علیه قوانین حقوق بشری است.

دکتر ظافر العانی، رئیس فراکسیون جبهه توافق در پارلمان عراق، در مصاحبه با روزنامه المشرق (30آذر88) گفت: دولت عراق برای دادن پاداش به تجاوزات مستمر رژیم ایران به خاک کشورمان، اقدام به اخراج مجاهدین کرده است.
وی خواستار حمایت مستقیم آمریکا در مقابل تجاوزات رژیم ایران، برای دفاع از خاک عراق بر اساس توافقات بینالمللی شد.
ظافر العانی افزود: عدم ایستادگی در مقابل  رژیم ایران در سطح بینالمللی باعث شده که این رژیم در منطقه قدرتنمایی کند، وی گفت: تمکین و تبعیت برخی احزاب عراق به تهران، باعث افزایش بلعیدن خاک و ثروت همایمان توسط رژیم ایران شده است. وی افزود: رژیم ایران تلاش میکند با اشغال عراق طرحهایش را در منطقه عربی به اجرا در بیاورد.

به گزارش تلویزیون الشرقیه: مسئولین محلی و شهروندان استان المثنی واقع در جنوب عراق خواستار توقف سیاست انتقال ساکنان اشرف به شهرهای استان المثنی شدند. الشرقیه در ادامه گزارش خود افزود اهالی المثنی گفتند بهتر است دولت بجای این کارها به حل مشکل بیکاری و  رفع کمبود خدمات  و ارتقای سطح معیشتی مردم بپردازد.