قطعنامه اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا در حمایت از خواست مردم ایران برای برقراری یک جمهوری دموکراتیک


روز چهارشنبه ۲۸خرداد ۱۳۹۹ در یک کنفرانس مطبوعاتی در کنگره آمریکا قطعنامه اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا در حمایت از خواست مردم ایران برای برقراری یک جمهوری دمکراتیک، غیرمذهبی و غیراتمی با ۲۲۰امضا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه اعلام شد.

در این قطعنامه آمده است مردم ایران از حقوق اولیه آزادی محروم بوده و به همین دلیل دیکتاتوری سلطنتی را رد کرده و مخالف دیکتاتوری مذهبی هستند. گردهمایی «ایران آزاد» در ویلپنت پاریس که هدف توطئه تروریستی رژیم ایران قرار گرفت در حمایت از طرح ۱۰ماده‌ای پرزیدنت مقاومت ایران خانم مریم رجوی برگزار شد.

قطعنامه اکثریت دولتها را به جلوگیری از فعالیت‌های مخرب هیأتهای دیپلماتیک رژیم ایران و بستن آنها از جمله بستن سفارت رژیم ایران در آلبانی فرامی‌خواند.

اکثریت کنگره خاطرنشان می‌کند: در گردهمایی ایران آزاد، چندین مقام برجسته سابق از هر دو حزب آمریکا، چند ژنرال پیشین، نمایندگان کنگره و شهروندان آمریکایی در این گردهمایی شرکت داشتند.

در این قطعنامه آمده است؛ اسدالله اسدی، یک دیپلمات ارشد رژیم ایران مستقر در سفارت ایران در وین در حالی‌که در آلمان بود در ارتباط با توطئه تروریستی، دستگیر شد. وی در بلژیک در ارتباط با توطئه تروریستی و در آلمان به فعالیت به‌عنوان مأمور خارجی و توطئه برای ارتکاب قتل تحت پیگرد قضایی است. یک مقام ارشد وزارت‌خارجه آمریکا در ۱۰ژوئیه ۲۰۱۸ گفت: "رژیم ایران سفارتهای خود را برای پوشش حملات تروریستی بکار می‌برد" و "آخرین نمونه آن توطئه‌یی است که بلژیکی‌ها آن را خنثی کردند" .

این قطعنامه یادآوری می‌کند در ژانویه ۲۰۱۹، اتحادیه اروپا بخش امنیت داخلی وزارت اطلاعات رژیم ایران و دو تن از مقاماتش را در رابطه با طرح بمب‌گذاری و دیگر اعمال تروریستی در ارتباط با بمب‌گذاری پاریس در لیست تروریستی اتحادیه اروپا قرار داد.

در اوت ۲۰۱۸، دولت ایالات متحده دو ایرانی را که در خدمت وزارت اطلاعات ایران بوده و تعقیب و مراقبت مخفی در آمریکا علیه دو تن از مسئولان شورای ملی مقاومت ایران با هدف جمع‌آوری مجموعه‌ای از اهداف داشته‌اند طبق شکایت نامه وزارت دادگستری اداره فدرال دستگیر کرد.

مطابق گزارش منتخب فعالیت‌های رژیم ایران در اروپا که توسط وزارت‌خارجه آمریکا در تاریخ ۵ جولای، منتشر شد، ”دو ایرانی مأمور رژیم ایران توسط مقامات آلبانی به اتهام تروریسم“ برای بمب‌گذاری علیه مراسم سال نو هزاران عضو مخالف ایرانی در تیرانا دستگیر شدند.

دولت آلبانی در دسامبر ۲۰۱۸، سفیر رژیم ایران غلامحسین محمدی‌نیا و مصطفی رودکی، نماینده ویژه وزارت اطلاعات در آلبانی برای طراحی و اجرای اعمال تروریستی علیه مخالفان ایرانی و اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران را اخراج کرد.

اخراج سفیر ایران توسط دولت آلبانی یک اقدام مثبت و قدم مهمی است و پیام درستی می‌دهد مبنی بر این‌که هیچ سفارتخانه ایرانی نباید برای طرح‌های تروریستی و فعالیت‌های جاسوسی بر علیه مخالفان بکار گرفته شود.

مقامات ارشد نظامی، قضایی و امنیتی حکومت ایران برای دهه‌ها دستور نقض وحشتناک حقوق‌بشر و اعمال تروریستی را یا داده یا خود به آن عمل کرده‌اند.

اکثریت کنگره یادآوری کرد: در کنگره ۱۱۵، مجلس نمایندگان آمریکا در قطعنامه ۴۷۴۴ از دولت آمریکا خواستار محکوم کردن نقض حقوق‌بشر علیه مخالفین، شامل قتل‌عام ۱۹۸۸ و سرکوب تظاهر کنندگان در سالهای ۱۹۹۹، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۷ و فشار بر رژیم ایران برای دادن اطلاعات کامل به بستگان شهیدان در مورد محل دفن آنها شده است.

کنگره آمریکا به آژانسهای مرتبط با دولت آمریکا فراخوان می‌دهد که با متحدان اروپایی، شامل کشورهای بالکان کار کنند تا رژیم ایران را به‌خاطر تخطی از پروتکل‌های دیپلماتیک مورد حسابرسی قرار دهند.

کنگره علیه رژیم سرکوبگر و فاسد حاکم در کنار مردم ایران و تظاهرات مشروع و مسالمت‌آمیز آنها می‌ایستد.

قطعنامه اکثریت کنگره توسط ۸ نماینده دموکرات و ۳۱ نماینده جمهوریخواه ثبت و توسط ۱۰۲ تن از رؤسای کمیته و زیر کمیته ها و هم‌طرازان اقلیت آنها در مجلس نمایندگان از آن حمایت و آنرا امضا کرده اند

گرک پنس از کمیته خارجی، خانم لیز چینی عضو رهبری حزب در کنگره است و کاندید ریاست حزب برای دوره های آینده، تیم رایان کاندیدای ریاست مجلس نمایندگان و جان راتکلیف کاندید رئیس جمهور برای”مدیریت سازمانهای اطلاعاتی آمریکا“ ، لی زلدین از سیاست‌گذاران کنگره در مورد ایران، استیو کوهن، ال گرین و برد شرمن در شمار امضاکنندگان هستند

کلیساها و رهبران کلیمی و مسیحی برای قطعنامه اکثریت بیش از ۵۰۰ نامه فرستاده‌اند

شهروندان و نمایندگان پیشین با ۳۵ هزار ایمیل از زمان ثبت از این قطعنامه حمایت کردند

نمایندگان کنگره آمریکا در یک کنفرانس اینترنتی حمایت اکثریت اعضای مجلس نمایندگان از این قطعنامه را اعلام کردند.