طارق الهاشمی، نایب رئیس جمهور عراق، خواستار متوقف کردن تجاوزات رژیم ایران به خاک عراق گردید

 

طارق الهاشمی، نایب رئیس جمهور عراق، در مصاحبه با تلویزیون الجزیره خواستار متوقف کردن تجاوزات رژیم ایران به خاک عراق گردید. وی  گفت: رژیم ایران دخالتهای نامشروعی در عراق دارد و خشونتی که در عراق رخ می‌دهد  جدای از سیاستهای این رژیم نیست.
مجری: به ایران به خاطر تصرف چاه شماره 4فکه در داخل اراضی عراق و این که پرچم ایران را برافراشتند، انتقاد کردید. ایرانیان الان از چاه عقب نشینی کردند و به مسافت 50متری رفتند و پرچم ایران را پایین کشیدند، آیا این کافی نیست؟
طارق الهاشمی: به نظرم کافی نیست و آنچه که رخ داده شکست بزرگی در روابط دوجانبه بین عراق و ایران محسوب می‌شود. دلیل نگرانی عراقیان از ایران نسبت به آن چه که در رابطه با اراضی و منابع

 عراق انجام داده واقعی است. ایران باید به وضعیت 42رود که آب آن را قطع کرده است پایان دهد. ایران امروز باید به وضعیت فاجعه بار ابوالخصیب که نخلها به خاطر شوری آب خشک شدند پایان دهد. به وضعیت آبهای هورها که شروع به خشک شدن کرده است و تغییر واقعی و فاجعه بار در محیط زیست عراق رخ خواهد داد پایان دهد. علاوه بر این ایران دخالتهای نامشروع در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی دارد. این تجاوز جدیدی به یکی از چاههای حوزه نفتی است که برسر آن توافق است و 120متر از نقطه مرزی فاصله دارد.
سؤال: ایران از عراق چه می‌خواهد؟
طارق الهاشمی: این سؤال را باید از ایران کرد. مانگرانیهای مشروعی داریم.
سؤال: نگرانیهای شما از ایرانیان چیست؟
طارق الهاشمی: ایران مطامعی دارد و ایران آنرا مخفی نمی‌کند. در سال 2009 ایران به مرزها تجاوز کرد و 96بار حاکمیت عراق را نقض کرد و بیشترین تجاوز راستش متوجه آبهای ساحلی رأس البیشه، ایستگاههای انتقال نفت خام و تجاوز به مرزها و قطع آب و دخالت در امور سیاسی است، راستش تجاوزات در وزارت خارجه ثبت شده است. بر این اساس ایران همسایه مزاحمی است. باید به ایران پیام داد که در برخوردش تجدید نظر کند و رابطه‌اش با عراق را تصحیح کند.
سؤال: ماهیت این پیام چیست؟
طارق الهاشمی: پیام این است که ایران بداند که مردم عراق از دولت و مردم در دفاع از عراق امروز متحد هستند.

سؤال شما  در تاریخ 8 نوامبر با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای ایران در بغداد دیدار کردید و این دیدار را ناخوشایند برای هر دو طرف توصیف کردید؟ در آن دیدار چه رخ داده بود؟
طارق الهاشمی: لاریجانی مسائل مربوط به امور داخلی را مطرح کرده بود. یعنی درباره روند سیاسی و انتخابات آینده صحبت کرده بود.
سؤال: ایران از انتخابات چه می‌خواهد؟
طارق الهاشمی: گفته بود که ما نگران تأخیر در قانون انتخابات و این جدال هستیم و این که ما می‌خواهیم که این مسائل حل و فصل شود؟
سؤال: آیا این بیانگر نفوذ عمیق ایران در عراق است؟
طارق الهاشمی: قطعاً! به این خاطر من هم به او گفتم که ما هم بسیار از برخورد شما با مخالفان در خیابانهای تهران نگران هستیم. ما از تجاوزی که به برخی از زندانیان در زندانهای تهران صورت  گرفته نگران هستیم. به این خاطر این مرد با این پاسخ غافلگیر شد اما بعد از این من برای آقای لاریجانی 5پرونده بلاتکلیف را مطرح کردم که شامل موضوع ترسیم مرزها بین عراق و ایران به ویژه در رابطه با درصد آبهای ساحلی. به این خاطر این مرد از این که این پرونده‌ها به صورت غافلگیرانه باز شده ناراحت شد.

سؤال: اگر شیعه و سنی در عراق آن طور که می‌گویی در رابطه با منافع ملی یک دل و یک زبان هستند، چه کسی به ایران اجازه می‌دهد که در تمامی ارکان دولت عراق دست اندازی کند.
طارق الهاشمی: امروز ایران حتی با عرب سنی هم رابطه دارد. چرا فقط این موضوع را به شیعه ربط می‌دهیم. من اطلاعات و معلوماتی درباره آن چه امروز در داخل عراق رخ می‌دهد دارم. ایران حتی با ترکیبها و فعالیتهای بسیار حساس نفوذ دارد.
سؤال: مثل چی؟
طارق الهاشمی: این مسائل را ممکن است زمانش که برسد می‌گویم. امروز خشونتی که در عراق رخ می‌دهد، رژیم ایران جدای از آن نیست و آنچه که در مناطق فرات میانه و جنوب رخ می‌دهد و آن چه که در استانهای مرکز و شمال رخ می‌دهدرژیم ایران بی‌ربط با آن چه در این مناطق رخ می‌دهد نیست. بنابراین ضرری که به برادران شیعه می‌رسد همان چیزی است که بر برادران سنی می‌رسد.
مجری: اما همه ارگانهای امنیتی مطیع و تحت فرمان المالکی هستند وبه این ارگانهای امنیتی اتهام زده می شود که پشت این انفجارات قرار دارند.
طارق الهاشمی: نه در حقیقت طبعا وی بعنوان فرمانده کل نیروهای مسلح به اداره پرونده امنیتی اشراف دارد واوست که زمام نیروی نظامی و ارگانهای امنیتی را در دست دارد واین دیگر موضوعی شناخته شده در عراق است. در ارگانهای امنیتی شکاف ونفوذهایی وجود دارد همچنین  ساختن مؤسسات نظامی وارگانهای امنیتی بخوبی انجام نشده است وآنها حداقل از الآن تا زمان خروج نهایی نیروهای امریکایی نیاز به ساختاری جدید وآمادگی وآموزش مجدد دارند.
سؤال:  تصمیم گیریهای برای ائتلاف های سیاسی همچنان در حالت پیچیدگی است، نشانه هایی دایر بر وجود 4نیروی سیاسی برای شرکت در انتخابات وجود دارد اما شما همچنان موضع پیچیده ای داری درحالیکه شایعاتی وجود دارد که مشغول برنامه ریزی برای ورود به لیست مطلک و علاوی هستید؟ آیا اینرا تعیین تکلیف کرده اید و آیا در ائتلافهای سیاسی برای انتخابات آینده با کدام طرف وارد ائتلاف خواهید شد؟
طارق الهاشمی: این مساله فکر میکنم که تعیین تکلیف شده است ، لیست العراقیه نزد کمیسیاریای انتخابات ثبت شده و کار تمام شده است و در چارچوب این لیست شرکت خواهم کرد، چرا که این یک لیست ملی و گسترده است و همه طوایف را در بر میگیرد و انشا‌ءالله در انتخابات با این لیست شرکت خواهم کرد.
سؤال: یعنی با علاوی و مطلک شرکت خواهید کرد؟
طارق الهاشمی: این یک لیست انتخاباتی است و روی برنامه توافق وجود دارد.
سؤال: چه چیزی دبیرکل سابق حزب اسلامی را با علاوی شیعی سکولار و همچنین با کسانی که به آنها لیبرالهای بعثی اطلاق می شود را وارد یک تجمع میکند؟
طارق الهاشمی: پروژه ملی و خدمت به عراق