فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۷۰ شهر از ۱۸۸ هزار و ۷۰۰ نفر گذشت


فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۷۰ شهر از ۱۸۸ هزار و ۷۰۰ نفر گذشت

•    خامنه‌ای در وحشت از خشم انفجاری پرستاران امروز به‌صحنه آمد و با کلماتی مانند «پرستار فرشتة رحمت است» برای آنان اشک تمساح ریخت و در حالیکه بخش عمده اموال ملت توسط شخص او و باندهای جنایتکار تحت کنترل او چپاول میشود، مسئولیت همه مشکلات پرستاران را به گردن افراد مجهول الهویه ای به اسم ”مسئولان” انداخت!
•    سازمان نظام پزشکی: همه تلاش‌ها بر خرید هر چه سریعتر واکسن و شروع واکسیناسیون در یک بازه زمانی مشخص متمرکز شود
•    سازمان نظام پرستاری: این‌که در هر دوره فقط برخی قول‌ها به پرستاران داده شود، اما اجرا نشود، حاصلی جز خستگی برای پرستاران نخواهد داشت. دو موضوع اساسی کمبود نیرو و تغییر نظام پرداخت باید در اولویت زمانی و اجرایی قرار بگیرد
•    معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز: بیش از نیمی از پرستاران به کرونا مبتلا شدند
•    نظام پرستاری خوزستان: خوزستان پایین‌ترین تعداد پرستاران در کشور را دارد، نسبت پرستار به هر تخت ۶/۰ نفر است و با توجه به استاندارد جهانی ۵/۱ پرستار نسبت به هر تخت، این رقم در حوزه ما معضل بزرگی است
•    یک روزنامه حکومتی: در ایران بخلاف سایر کشورها کادر درمان و پرستاری چشم‌انداز نزدیکی برای تزریق واکسن ندارند، حقوق و دریافتی‌هایشان به‌تعویق افتاده و وعده‌هایی که به‌آن‌ها داده شده چون باد هوا به‌فراموشی سپرده می‌شود

سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز یکشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۷۰ شهر از ۱۸۸ هزار و ۷۰۰ نفر گذشت. شمار قربانیان در آذربایجان شرقی به ۷۳۴۲ نفر، در البرز به ۴۹۸۰ نفر، در اصفهان به ۱۱۱۳۵ نفر، در تهران به ۴۶۳۴۶ نفر، در خراسان جنوبی به ۱۷۶۱ نفر، در خراسان شمالی به ۲۹۱۸ نفر، در خوزستان به ۹۷۰۰ نفر، در سیستان و بلوچستان به ۴۶۲۱ نفر، در فارس به ۵۷۴۲ نفر، در قزوین به ۱۹۴۷ نفر، در قم به ۷۴۰۵ نفر، در کرمان به ۴۰۰۹ نفر، در لرستان به ۷۶۲۳ نفر، در مازندران به ۷۰۷۲ نفر، در مرکزی به ۳۹۳۸ نفر، در هرمزگان به ۱۹۹۵ نفر و در یزد به ۳۳۳۷ نفر رسیده است.

در حالیکه به گفته کارگزاران و متخصصان رژیم، کمبود شدید پرستار باعث بالارفتن شمار قربانیان کرونا شده، خامنه‌ای در وحشت از خشم انفجاری پرستاران امروز به‌صحنه آمد و با کلماتی مانند «پرستار فرشتة رحمت بیمار است» برای آنان اشک تمساح ریخت. در حالیکه بخش عمده اموال ملت ایران توسط شخص خامنه ای و باندهای دزد و جنایتکار تحت کنترل او چپاول میشود، مسئولیت همه فجایع را به گردن افراد مجهول الهویه ای به اسم ”مسئولان” انداخت و گفت: «لاکن مسئولان هم تکالیف خودشان را باید انجام بدهند باید به فکر باشند... قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که مدتها قبل تصویب شده باید اجرا بشود و قانونی است بایستی اجرا بشود...سه سال پیش ۳-۴ سال پیش یک وقتی به مسئولان محترم گفتم باید حدود ۳۰هزار پرستار را استخدام کنید این را باید به‌شدت و با جدیت دنبال کنند شوخی نیست».

در همین حال عزیزی معاون سازمان نظام پرستاری گفت: «به نظر می‌رسد پرستاران علاوه بر تقدیر و تشویق و همراهی جامعه، نیازمند توجه ساختاری و بنیادی به وضعیت خود هستند. این‌که در هر دوره فقط برخی قول‌ها به پرستاران داده شود، اما در مرحله اجرا به نتیجه نرسد، حاصلی جز خستگی برای این بخش از نیروهای نظام سلامت نخواهد داشت. دو موضوع اساسی کمبود نیرو و تغییر نظام پرداخت باید در اولویت زمانی و اجرایی قرار بگیرد» (ایرنا ۳۰ آذر).

در اصفهان، عضو شورای نظام پرستاری گفت: «مسأله اصلی تبعیض است. به یک پزشک ۳۰-۲۰ میلیون تومان کارانه می‌دهند و به یک پرستار ۲۰۰هزار تومان! هیچ‌کسی هم پاسخگوی این تبعیض نیست. هیچ‌کدام از پرستاران هم نمی‌دانند معیار تعیین این کارانه‌ها چیست و چرا این مقدار فاصله زیاد است» (روزنامه فرهیختگان رژیم ۳۰ آذر).

در فارس، معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طی ۱۰ ماه گذشته ۲۹۱۰ بیمار کرونایی در فارس جان باختند». رئیس دانشگاه گفت: «بیش از نیمی از پرستارانی که به عنوان مدافعان سلامت فعالیت می‌کردند به کرونا مبتلا شدند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۳۰ آذر).

در خوزستان، رئیس هیات مدیره نظام پرستاری خوزستان با اشاره به ابتلای بیش از هزار پرستار خوزستانی به کرونا گفت: «خوزستان پایین‌ترین آمار پرستار در سطح کشور را دارد، کمبود پرستار باعث پایین آمدن کیفیت کار می‌شود و این بزرگ‌ترین دغدغه پرستاران است. نسبت پرستار به هر تخت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز، ۶/۰نفر است و با توجه به استاندارد جهانی۵/۱پرستار نسبت به هر تخت، این رقم در حوزه ما معضل بزرگی است. در حال حاضر پرستاران از نظر حقوق و کارانه، پایین‌ترین سطح دریافت را نسبت به سایر کارمندان دولت دارند؛ آخرین کارانه و اضافه‌کاری پرداخت‌شده به پرستاران در خرداد ۹۹ بوده و مابقی، شش ماه است که به تعویق افتاده است» (ایسنا ۳۰ آذر).

یک روزنامه حکومتی نوشت: «یک سال بعد از شیوع کرونا درحالی‌که پرستاران سایر کشورها آهسته‌آهسته درحال واکسینه شدن هستند، در ایران کادر درمان و پرستاری چشم‌انداز نزدیکی برای واکسن ندارند، حقوق و دریافتی‌هایشان به‌تعویق افتاده و وعده‌هایی که به‌آن‌ها داده شده چون باد هوا به‌فراموشی سپرده می‌شود» (همدلی ۳۰ آذر).

از سوی دیگر تعلل و کار شکنی سردمداران رژیم در وارد کردن واکسن کرونا ادامه دارد. ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی روز یکشنبه در نامه ای به وزیر بهداشت نوشت: «ضمن ارج نهادن بر تلاش‌های دانشمندان عزیز کشورمان برای تولید واکسن کرونا، عنصر زمان برای مقابله با این بیماری بسیار مهم و سرنوشت‌ساز است و با توجه به تولید و شروع استفاده از واکسن در کشورهای مختلف لازم است همه تلاش‌ها بر خرید هر چه سریع‌تر واکسن و شروع واکسیناسیون در یک بازه زمانی مشخص متمرکز شود» (ایرنا ۳۰ آذر).

یک روزنامه حکومتی نوشت: تعطیلی های ناشی از کرونا تا پایان سال ۱۴۰۰، بین ۳۲ تا ۴۸ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت، اما خرید دو دوز از گران‌ترین واکسن موجود، برای تزریق به بیش از ۸۴ میلیون نفر حداکثر ۵ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. این بدون در نظر گرفتن هزینه‌های بهداشتی و هزینه‌های روانی است که تاخیر در خرید واکسن ایجاد می‌کند» (دنیای اقتصاد ۳۰ آذر).


دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۳۰ آذر ۱۳۹۹ (۲۰ دسامبر ۲۰۲۰)