رشد فقر غذایی در سایه ویروس ولایت


بحران روبه رشد فقر در دیکتاتوری ولی فقیه اکنون بحدی رشد و نمو یافته که بنابرتازه ترین داده های حکومتی با خود افت «۵۰ درصدی تقاضای مواد غذایی» را به همراه آورده است.

با نگاهی به این روند ضد انسانی و بویژه منحنی رشد این پدیده شوم، اکنون شاهد هستیم که میلیون ها خانوار دردمند نه تنها به حاشیه جامعه رانده شده اند، بلکه فراتر از آن با بروز انواع و اقسام بیماری ها مانند گوارشی، عصبی، قلبی، پوکی استخوان، دیابت و کم وزنی که تماما حاصل سوء تفذیه می باشند، دست و پنجه نرم می کنند.

یک کارگزار حکومتی ضمن اعتراف به رشد این روند از جمله می گوید: «بازار مواد غذایی دوران رکود و سکون خود را می‌گذراند» وی سپس می افزاید: «در مورد ۹۹ درصد از اقلام، کالا وجود دارد اما خریدار وجود ندارد، بطوریکه بیش از ۵۰ درصد خرید و تقاضا نسبت به ۶ ماه پیش کاهش پیدا کرده است». (سایت حکومتی ایلنا ۱۲ بهمن ۱۳۹۹)

به یقین چند عامل مهم برای بروز این وضعیت نقش ویژه ای را ایفا می کنند. نخست دستکاری های عامدانه دولت شیخ حسن روحانی در قیمت اقلام و کالاهای اساسی مردم با هدف پر نمودن صندوق ورشکسته حکومت و دیگری بروز تورم افسار گسیخته که در منطق خود گرانی سرسام آور قیمت ها را به همراه آورده است.
پائین بودن دستمزدها و حقوق بویژه در بخش های ضربه پذیر و میانه و نیز حذف سوبسیدهای دولتی و یا قیمت گذاری کالا ها با دلار آمریکا، از جمله دیگر دلائل برای بروز این فاجعه انسانی می باشند.

این کارگزار رژیم در بخش بنکداران مواد غذایی ضمن اذعان به افزایش شدید قیمت ها می افزاید: «از ابتدای سال برنج خارجی با ۲۰۰ درصد، شکر با ۷۵ درصد و چای با حدود ۴۵ درصد، حبوبات با ۵ تا ۲۰ درصد به ترتیب بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند».

مضافا براین افزایش قیمت ها باید به سه برار شدن قیمت نان در بسیاری از شهرها، از جمله در پایتخت اشاره نمود تا به دلائل فقر غذایی در میان خانوارها رسید.
ابعاد این وضعیت بحدی است که اکنون قیمت «استخوان مرغ» که تا چندی پیش صرفا مصرف تغذیه حیوانات و یا کودهای کشاورزی داشت، اکنون سر به فلک کشیده است.
همچنین با نیم نگاهی به منظر شهرها و پدیده های شومی مانند «آشغالگردی، دستفروشی، تکدی» و یا انواع و اقسام آگهی برای فروش اعضاء بدن که متاسفانه اکنون به «صنعتی نوین» در دیکتاتوری ولی فقیه تبدیل شده است، می توان به بحران فقر و بروز بحران انسانی در این زمینه رسید.

پیشتر نیز رئیس اتاق بازرگانی رژیم در مصاحبه ای به بخشی از دلائل بروز فقر گسترده در ایران آخوند زده اینگونه اعتراف کرده بود: «در طول ۴ دهه گذشته فقط ۴ سال اقتصاد کشور تورم تک‌رقمی داشته و بقیه سال‌ها تورم ۲ رقمی در کشور حاکم بوده است. معنا و مفهوم تورم ۲ رقمی گرانی، کاهش قدرت خرید مردم و کوچک شدن سفره‌های مردم است». (سایت حکومتی ستاره صبح ۷ بهمن ۱۳۹۹)