وی در این رابطه می گوید: رژیم آخوندی «هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریمها مورد راستیآزمایی ایران قرار گیرد». ( خبرگزاری حکومتی ایسنا ۱۹ بهمن ۱۳۹۹)
به یقنین بازگشت به برجام در شکل شمایل گذشته که بنابرداده های مستند با شکست سنگینی روبرو گردیده است، عملا امکان پذیر نمی باشد. این واقعیت را نه تنها طرف های غربی بلکه کشورهای دوست رژیم و حتی کشورهای منطقه ای که اکنون آماج حملات تروریستی و بنیادگرایی از سوی دیکتاتوری ولی فقیه می باشند ، به گوش وی رسانده اند.
همچنین نقاط ضعف توافق اتمی در سال ۲۰۱۵ تا بدانجا است که در منطق خود رژیم آخوندی را از ادامه سیاست های مخرب اش برای دستیابی به سلاح اتمی متوقف نکرده است. افزایش سانتریفیوژهای مدل جدید به انضمام آزمایشات اتمی در دو سایت مخفی بروی چاشنی های بمب اتم و نیز شلیک پیاپی موشک های بالستیک تماما مهر تائیدی بر شکست برجام می باشد.
خامنه ای اکنون بر این باور غلط می باشد که با تغییر دولت در کاخ سفید، اهرمی بنام تهدیدات جنگی از روی نظام آخوندی برداشته شده و بدین سان وی در موقعیت برتری نسبت به گذشته بسر می برد. براین منطق حکومت آخوندی بی دنده و ترمز بر خواسته ها و زیاده روی های خود افزوده و تلاش دارد تا از ضعف طرف های مقبل نهایت بهره را برای دستیابی به صدور نفت و باز شدن دلارهای آمریکایی ببرد.
تکرار این مواضع از سوی خامنه ای در حالی است که ایالات متحده پیشتر از رژیم آخوندی خواستار بازگشت کامل به تعهدات برجام شده است. این سن به معنای توقف نقض تعهدات از سوی دیکتاتوری ولی فقیه می باشد. همچنین ورود دو موضوع دیگر «برنامه های موشکی و دخالت های منطقه ای» رژیم به هرگونه مذاکرات احتمالی، اکنون موقعیت را برای ولی فقیه بشدت تنگ کرده است.
براین منطق وی با سیاست «فرار به جلو» تلاش دارد تا دیوار اتحاد عمل میان کشورها را شکسته و از دادن هرگونه امتیاز ممانعت بعمل آورد.
ولی فقیه زهر خورده ضمن حمله به پیشنهاد اخیر از سوی رئیس جمهور فرانسه، مبنی بر ورد عربستان و اسرائیل به به مذاکرات، هرگونه تغییر در برجام را «مهملگویی» نامید و خطاب به طرح جدید وی از جمله افزود: هیچکس «حق تعیین شرط و شروط برای برجام ندارند و در جمهوری اسلامی هیچکس گوشش بدهکار» به این مواضع نیست.