تغییر دمای زمین، چالش پیش روی ما

تغییر دمای زمین یک چالش جدی پیش روی ماست. در گذشته وقتی  هواگرم میشد، مردم سایه بانهای جلوی پنجره های خود را می بستند. آیا  کره زمین هم میتواند برای حفاظت از خود این شیوه را بکار ببندد. دانشمندان معتقدند می توان چنین کاری کرد:

اختراع جدید مهندسی زمین شناسی قرار دادن «آینه های عظیم فضایی» یا «درختان مصنوعی» در خط مقدم جبهه مبازره با تغییر دمای زمین است. هرچند ممکن است به نظر خیالبافی فضایی بیاید، ولی یک ستاره شناس که در زمینه عدسیها تخصص دارد، این نظریه را داده است. برای کُند کردن گرم شدن زمین، او میگوید میتوانیم با قرار دادن یک آینه غول آسا در فضا که از آینه های کوچک تشکیل شده به این هدف برسیم.  پروفسور راجر آنجل، از دانشکده ستاره شناسی دانشگاه آریزونا میگوید: ”وقتی نور خورشید به زمین می تابد، اگر ما بتوانیم تنها دو تا سه درجه آنرا منحرف کنیم، اشعه خورشید از کنار زمین میگدرد”.برای این کار نیاز به 16000 آینه است تا این پروژه انجام شود. یک موشک نیز برای رساندن این تعداد آینه به فاصله یک و نیم میلیون کیلومتری زمین نیاز است. یک طرح دیگر این است که جلبکهای دریایی که از گازکربنیک تغذیه میکنند،  استفاده کرد. برای این کار چند تُن سولفات آهن را در دریا خالی میکنند و سپس منتظر می شوند تا جنگل جلبکها رشد کند.  یک شیوه دیگر سفید کردن ابرهاست. قایقهای ویژهیی نیاز است تا مشتقات آب دریا را به اتمسفر بفرستد تا ابرها را قطورتر و سفیدتر کند تا اشعه تابشی خورشید را منعکس کنند. البته دریاها تنها امکانات در دسترس بشر برای  مقابله باگرم شدن هوا نیستند. به زودی کنار جاده ها درختان مصنوعی کاشته می شود. این درختان دود ناشی از سوختن بنزین و گازوئیل خودروها را جذب میکنند. مخترع آن میگوید هرکدام از این درختها می تواند تا 90 هزار تن دی کسید کربن را جذب کنند.
یک زمینه دیگر برای مقابله با گرم شدن هوا، صحراهاست. گفته می شود اگر یک صدم سطح زمین را با صفحات خورشیدی بپوشانیم، میتوانیم نیاز انرژی تمامی جهان را تأمین کنیم. هر چند که آرزوها بسیار گسترده است، ولی دانشمندان روی یک نکته اتفاق نظر دارند، این که هیچ درمان سریعی برای گاف زدایی یک قرن اشتباهات انسان پیدا نمی شود. جو زمین شکننده است و باید با دقت و با عطوفت برخورد کرد.