در این رابطه 3 حکم برای آزادی این افراد از سوی قضات عراقی مسئول صادر گردیده است. آخرین حکم نیز که 3 روز پیش صادر گردید، قابل فرجامخواهی مجدد نیست. قاضی مسئول پرونده 36 گروگان اشرف در یک مصاحبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس میگوید: ، ، آنها میتوانند اکنون آزادشوند. . . . ما به تمامی ایستگاههای پلیس دستور آزادی آنها را صادر کرده ایم، (خبرگزاری آسوشیتدپرس، 30 سپتامبر 2009) از این، میتوان نتیجه گرفت که دستگیری این 36 تن از روز نخست خودسرانه و نقض قانون بوده است.
ما مطلع شدیم و از مطبوعات نیز میتوان نتیجه گیری کرد که ممانعت از اجرای حکم دادگاه، مبنی بر آزادی این افراد و ممانعت از بازگشت آنها به کمپ اشرف، بدلیل دخالت دولت شما به وقوع پیوسته است. . . .
امروز مطلع شدیم که این 36 گروگان اسیر با اعمال خشونت به محلی نامعلوم در بغداد برده شده اند، امری که میتواند خطرات جانی را برای این انسانهای تهدید شده، بسیار افزایش دهد.
دستگیرشدگان در اعتراض به اقدامات انجام شده و تهاجمات خطرناک علیه جانشان از سوی ماموران عراقی، بیش از 2 ماه است در اعتصاب غذا بسر میبرند. اغلب دستگیرشدگان بدلیل وارد آمدن جراحات سنگین در وضعیت سلامتی خطرناکی بسر میبرند.
بر اساس قوانین حمایت از خلقها و بر اساس قانون اساسی عراق، دولت عراق مسئولیت تام و تمام حیات و سلامتی فیزیکی این ساکنان کمپ اشرف را برعهده دارد.
سازمان عفو بین الملل بارها در خصوص وضعیت این افراد هشدار داده است. ما نیز به درخواست فوری دیروز سازمان عفو بین الملل، برای آزادی سریع این 36 انسان، میپیوندیم.
اجرای حاکمیت ملی در عراق نباید به نقض حقوق انسانی مجاهدین ساکن در اشرف راه ببرد. این اقدامات دولت عراق ناقض حقوق بین الملل انسان دوستانه و ناقض تمام عرفها و استاندارد های بین المللی است.
ما از شما، به عنوان نخست وزیر و مسئول دولت و شخصیت تعیین کننده در این امور، خواستار آن هستیم که بلادرنگ دستور آزادی این افراد را صادر کنید و بدین وسیله حاکمیت قانون و دموکراسی را نشان دهید.
لئو داوتسنبرگ
عضو هیأت رئیسه فراکسیون اتحادیه احزاب حاکم
دمکرات مسیحی - سوسیال مسیحی
در مجلس فدرال آلمان
نامه کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد به کریستوفر هیل، سفیر آمریکا در عراق
از طرف کمیته آلمانی همبستگی برای ایران آزاد که دهها پارلمانتر و شخصیت اجتماعی را نمایندگی میکند، درخصوص یک موضوع بسیار عاجل درمورد ساکنان کمپ اشرف در عراق این نامه را به شما می نویسیم.
36 ایرانی در اواخر ماه ژوئیه درپی تهاجم خونین ارتش عراق به کمپ اشرف که در جریان آن 11تن از اهالی کمپ کشته شده و 500 تن زخمی شدند، ربوده شدند.
دادگاههای ذیربط عراقی و دادستان کل عراق حکم آزادی بلافصل آنها را صادر کرده اند ولی دولت عراق از آزادی آنها خودداری کرده است. دهها موضعگیری دولتی و فراخوان سازمانهای حقوق بشری در اعتراض به این امر، تا کنون نتیجه ای نداشته است.
نخست وزیر المالکی بدین وسیله منویات رژیم ایران را عملی می سازد و روز اول اکتبر، 36 زندانی را به محلی در بغداد منتقل کرده است. در واقع آنها گروگان رژیم ایران هستند. ربوده شدگان برای اعتراض علیه این رفتار دست به اعتصاب غذا زده اند که اکنون 67 روز از آن گذشته است. برای هر انسانی قابل تشخیص است که:
جان این 36 مخالف ایرانی در تهدید جدی است!
باید خاطرنشان کنیم که مطابق با حقوق بین الملل و قانون عراق، دولت عراق مسئولیت جان و حفاظت فیزیکی این افراد ربوده شده از کمپ را برعهده دارد.
سازمان عفو بین الملل بارها وضعیت این انسانها را مورد توجه اکید قرار داده است. ما نیز خواستهای عفو بین الملل را که 3 روز پیش درخصوص آزادی بلافصل این 36 نفر اعلام شد، مورد حمایت قرار می دهیم.
اعمال حق حاکمیت عراق نمی تواند منجر به نقض حقوق بشر ساکنان اشرف شود. این رفتار دولت عراق، اصول حقوق بشر و بسیاری از استانداردهای بین المللی را نقض می کند.
ما از شما بعنوان بالاترین نماینده آمریکا در عراق، می خواهیم که شخصاً و سریعاً دخالت کنید تا آزادی این افراد حاصل گردد.
با احترام
هرمان یوزف شارف، نماینده مجلس فدرال آلمان