سرهنگ بهزاد معزی ـ تاثیر تصویب لایحه تحریم رژیم آخوندی بر روی تامین سوخت برای هواپیماهای ایرانی

تاثیر تصویب لایحه تحریم رژیم آخوندی بر روی تامین سوخت برای هواپیماهای ایرانی

 سرهنگ بهزاد معزی

پس از تصویب لایحه تحریم رژیم آخوندی توسط کنگره آمریکا  اخباری منتشر شد که برخی شرکتها از دادن سوخت به هواپیماهای ایرانی در فرودگاههای بین المللی دیگر خودداری کرده اند. از سوی دیگر دولت آلمان اعلام کرد که دستوری در این مورد صادر نکرده است. این مساله را با سرهنگ بهزاد معزی که خود سالیان متمادی در گیر با این قبیل مسائل بوده است در میان گذاشتیم و درخواست کردیم برای روشن شدن موضوع توضیحاتی در این مورد بدهد.

سرهنگ معزی، مثل همیشه با اختصار کامل، برایمان نوشت:

ابتدا اجازه دهید اشاره کنم که این تحریمها را به عبارتی تحریمهایی مبارک می دانم. چون برای اولین بار است که در قطعنامه های مختلف علیه رژیم ضد بشری آخوندی، مسئله نقض حقوق بشر و سرکوب مردم شریف ایران توسط جنایتکاران جمهوری اسلامی به موازات و دوش بدوش مسئله اتمی مطرح شده که نشاندهنده بیدار شدن وجدان جهانی نسبت به جنایاتی است که در حق مردم ایران انجام می شود. در این قطعنامه همچنین کنگره از آقای اوباما خواسته است که سه ماه فرصت دارد  که عوامل سرکوب و جنایت علیه مردم ایران را به نام معرفی کند تا نام آنها در لیست تحریمهای بانکی و مسافرتی گنجانده شود. آیا این بیداری وجدانها مبارک نیست؟؟   

اما در رابطه با سوالی که کردید بگویم پس از تصویب تحریمهای مبارک علیه رژیم جنایتکار آخوندی توسط کنگره آمریکا و امضای آن توسط آقای اوباما که مصوبه را اجرائی کرد. مواردی در زمینه عدم سوختگیری هواپیماهای مسافری جمهوری اسلامی در فرودگاه چند کشور پیش آمد که عدم اطلاع کافی از آن می تواند شبهه برانگیز باشد.

روال کار بر این است که فرودگاههای کشورهای مختلف هیچ دخالتی در سوختگیری هواپیماها ندارند. این شرکتهای نفتی هستند که با فرودگاهها قرارداد دارند تا انواع بنزینهای مورد نظر هواپیماها را در اختیار آنان قرار دهند.

از طرف دیگر این شرکتهای نفتی با کشورهای مختلف نیز برای تامین سوخت هواپیماهایشان قرارداد می بندند.

بر اساس بند 102 لایحه تحریم های کنگره آمریکا، هر شرکتی که در یک مرحله مبلغ 200 هزار دلار فرآورده نفتی یا در طول یک سال بیش از یک میلیون دلار فرآورده نفتی به جمهوری اسلامی بفروشد، مشمول تحریمهای مصوبه کنگره آمریکا خواهد شد. تحریمهای اعمال شده بر آن شرکت در خاک آمریکا اجرا می شود که شامل عدم سرمایه گذاری و مشارکت در امور نفتی و .... می باشد.

چند مورد پیش آمده برای هواپیماهای جمهوری اسلامی توسط شرکت «بی پی» بوده است که علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، قرار داد این شرکت  با جمهوری اسلامی نیز آخر ماه ژوئن پایان یافته و شرکت «بی پی» به دلایل مشروحه قرار داد را تمدید نکرده است.

به مرور زمان شرکتهای نفتی دیگر هم برای حفظ منافع خود  مجبور به پیروی از این رویه  هستند. چون این شرکتها اکثرا مالک تعدادی از سهام یکدیگر نیز می باشند و علاوه بر این قادر به به رقابت با غولهای نفتی آمریکا نیز نیستند.