نامه کروبی با پنج پیشنهاد دیگر

مهدی کروبی در نامه‌یی به «ملت آزاده وعزادارایران» پیشنهادهای پنج گانه‌یی برای «خروج از بحران دامنگیر فعلی» ارائه نمود.
این پیشنهادها در توبه ظالمان، اصلاح انحرافی که از انقلاب صورت گرفته، پرهیز از خشونت، علت یابی حوادث اخیر و آمادگی برای مناظره است.
وی ضمن این پیشنهادها کشتار بی‌رحمانه مردم در روز عاشورا توسط رژیم را به شدت سرزنش کرده تأکید می‌کند که حاکمان« به نام مذهب، حکومت می کنند و با این حال چنین آبرو از مذهب می برند.»  در عین حال، اعتقاد خود را بر اصل ولایت فقیه خاطرنشان می‌کند.

به گزارش سحام نیوز، سایت متعلق به «حزب اعتماد ملی»، در نامه‌یی به تاریخ 21 دی 1388،  مهدی کروبی می‌نویسد: «آنچه در عاشورای حسینی … از خشونت عریان به چشم دیدیم و آن کشتار بیرحمانه چیزی نبود که بتوان از کنار آن به راحتی گذشت.خشونت برخی نیروهای حافظ امنیت و ارزان شدن جان آدمیزاد بدانجا رسیده است که در ظهر عاشورا در جمهوری اسلامی ایران با خودرو انتظامی ، مردم زیر گرفته میشوند و از بلندی پرتاب می گردند و سینه آنها را هدف گلوله قرار می دهند؛ لابد به آن دلیل که از رای خود پرسیده و صدایی برای حق خواهی بوده اند.

 وی پرسید:« گیریم که همگان را با ارعاب و تهدید به سکوت وادارند اما با فیلمها و تصاویری که جان دادن شیعیان حسینی در روز عاشورا را به تصویر می کشد و تصویری که به نام جمهوری اسلامی برای آیندگان به یادگار خواهد ماند چه می توان کرد؟ به راستی که بر این ماتم باید گریست».

در این نامه گفته شده« با چاقو و قمه به جان مردم در تهران و مشهد می افتند و بعد حکم محاربه برای دیگران صادرمی کنند.». و اعتراض می‌کند که « کسی را روانه زندان می کنند که پدرش شهید مظلوم آیت اله بهشتی، قربانی منافقین بوده است. او را بازداشت می کنند».
کروبی می‌گوید:« نمی دانستیم که طلب کردن رای خود و اعتراض به دزدی سیاسی نیز از نگاه آقایان مساوی با محاربه و مصداق مفسد فی الارض است.
در نامه خود، مهدی کروبی هم‌چنین جامعه مدرسین را فاقد صلاحیت برای سلب مرجعیت از صانعی دانسته و حمله به مسجد و منزل دستغیب را نکوهش کرده است. او می‌نویسد« به نام مذهب، حکومت می کنند و با این حال چنین آبرو از مذهب می برند.»

راه حل مهدی کروبی برای خروج از بحران کنونی در پنج نکته توضیح داده شده که عبارتند از:

1- اعتراف و توبه ظالمان و بخشش مردم: آنانی که مسبب مظالم عاشورای حسینی و حوادث پس از انتخابات بوده اند باید توبه کنند نه آنهایی که برای احقاق رای خود شهید داده اند.
2- انحرافی که از انقلاب ایران صورت گرفته باید اصلاح شود. … اصلاح این انحراف نیز تنها در گرو اجرای قانون اساسی و کنوانسیون های بین المللی است که ما آنها را امضا کرده و به اجرای آنها متعهدیم. آزادی مطبوعات و به رسمیت شناختن فضای نقد و نقادی ، آزادی زندانیان سیاسی و حاکمیت حقوق ملت حرکت در مسیر اصلاحی است.
3- پرهیز از خشونت : احیای آزادی ها و مبارزه با استبداد را تنها با ابزار اصلاحات می توان پیش برد. ما معتقد به اصل ولایت فقیه و جمهوری اسلامی متکی بر آرای 98 درصدی هستیم نه جمهوری اسلامی ای که ارزشی برای رای مردم قائل نیست. بر این اساس ما معتقد به اصلاحات و مبارزه غیر خشونت آمیز برای بازگرداندن قطار انقلاب به ریلی هستیم که از آن خارج شده است. برای پیش برد مبارزه ای مسالمت آمیز نباید به دامان خشونت افتاد. .
4- ریشه یابی و علت یابی حوادث اخیر: دستگاههای امنیتی بهتر است که به جای پروژه های نخ نما شده و اعتراف گیری های بی حاصل به دنبال ریشه یابی اتفاقات باشند؟ …
از دیدگاه اینجانب ریشه این اتفاقات و مظالم و عصبانیت مردم نیز به انتخابات ریاست جمهوری 84 بر می گردد.
5- من مهدی کروبی آمادگی خود را برای مناظره با هر نماینده ای از سوی حکومت اعلام می کنم تا مشخص شود که این انقلاب را چه کسانی به انحراف بردند