ایران قربانی خاموشی های پی در پی وقطع برق شبکه سراسری است. در حالیکه این کشور سال گذشته در رتبه دوازدهم جهانی از نظر تولید برق قرار داشته، در گرماگرم تابستان مردم با خاموشی های مکرر واعلام نشده دست بگریبانند. وضعیتی که حتی رژیم حاکم را نیز بعد از بلند شدن فریادهای «مرگ بر خامنه ای» در شرق تهران بدنبال قطع برق در روز ۱۲ تیر بوحشت انداخته است.
اردکانیان وزیر نیروی روحانی علت قطع برق را گرم شدن زود هنگام هوا وتقلیل بارندگی دانست.
متولی زاده مدیر عامل شرکت توانیر کاهش ۴۰٪ حجم آب در مخازن سدها را که باعث کاهش ۳۰٪در تولید برق آبی می باشد را بعنوان یک عامل مهم کمبود برق قلمداد می کند.
در این میان وزیر نیرو که برای توضیح به کمیسیون انرژی مجلس رفته بود استخراج رمز ارزها (بیت کوین) را مقصر کمبود برق دانسته و گله کرده که ۳۶۰۰ مرکز غیر مجاز استخراج رمز ارز شناسایی شده که ۵۷۰ مگا وات برق مصرف می کنند.
آخوند شیاد روحانی، در حالیکه با دجالیت از مردم معذرتخواهی می کرد در عین حال با تمسخر اظهار داشت «چین وآمریکا» هم مشکل برق دارند.
در میان تعلیل های بی سروته واساسا دروغ دولت، کمیسیون مرکب از وزرای نیرو، کشور، صنعت معدن وتجارت و نفت که اختیارات قانونی دولت در زمینه مبارزه با کمبود برق به آن تفویض شده اظهار داشت کمبود برق فعلا ادامه خواهد داشت. حسین زاده عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز باین اشاره کرد که این بحران در کوتاه مدت قابل حل نیست.
آنچه روشن است اینکه یک مشکل عظیم عدم پاسخ گویی تولید برق در مقابل مصرف در کشور وجود دارد که بسادگی هم قابل برطرف کردن نیست ومانند همه معضلات کشور ناشی از چهار دهه حکومت آخوندها بر کشور است. برای روشن شدن بیشتر این کلاف سر در گم، بد نیست سریال دروغهای حکومتی در این زمینه مرور شود.
میران توان الکتریکی مصرفی پیک ایران ۵۵ گیگا وات (۵۵ هزار مگا وات) برآورد می شود.
بر اساس آمار تولید برق وزارت نیرو، توان تولید برق کشور بالغ بر ۸۵ گیگا وات می باشد. بدین ترتیب نباید مشکل کمبود برق در کشور وجود داشته باشد.
اولین دروغ دولت آخوندی توان واقعی تولید است که در عمل حداکثر حدود ۶۰ گیگا وات می باشد: بسیاری از نیروگاههای حرارتی (که قریب به ۸۰٪ برق کشور را تامین می کنند) و ظرفیت های تولیدشان پایه محاسبه دولت را تشکیل می دهد نه تنها بازده تئوریک مربوطه را ندارند بلکه حتی اغلب بدلیل فرسایش ونقص فنی یا تعطیل یا صرفا با بخشی از ظرفیت تولیدی کار می کنند. نیروگاه های آبی نیز بدلیل تقلیل بارندگی وعدم سرمایه گذاری امسال به نیمی از تولید اسمی خود هم نمی رسند. در نتیجه تولید واقعی برق که در بهترین حالت ۶۰ گیگا وات برآورد می شود با احتساب افت تولید برق ناشی از سدها از ۵۰ گیگا وات تجاوز نخواهد کرد.
دومین دلیل دروغ آخوندها میزان مصرف بعلت گرمای هواست. بگفته وزیر نیرو افزایش دما در اردیبهشت ماه ۳ درجه نسبت به میانگین سال قبل بوده است. مدیر عامل توزیع نیروی اهواز می گوید هر درجه افزایش دما منجر به ۳۰۰ مگاوات بار اضافی در نقطه پیک خواهد شد. به این ترتیب افرایش بار حاصل از سه درجه افزایش دما کمتر از یک گیگا وات اضافه بار ایجاد می کند. دروغ بزرگتر هم اینست که امسال علیرغم همین گرما، پیک مصرف برق ۵۵ گیگا وات گزارش شده که نسبت به همین زمان سال گذشته ۳ گیگا وات کمتر هم می باشد.
دروغ سوم آخوندها بالا بودن مصرف متوسط خانگی است. ایران بر اساس آمار جهانی مصرف سرانه ای در حد متوسط مصرف سرانه جهانی (حدود ۳ کیلووات ساعت) دارد که از مصرف مشابه در کشورهای مشابه پایین تر هم هست. در واقع در رشد مصرف سالانه برق، سهم مصرف خانگی نسبت به سایر بخشها یعنی بخش عمومی، صنایع و غیره کمترین میزان است. بدین ترتیب نسبت دادن مشکل کمبود برق به مصارف خانگی مردم یک عوام فریبی خائنانه است.
دروغ بعدی نقش بیش از اندازه بزرگ شده کمبود بارندگی است. میزان تولید برق توسط سدهای آبی بین ۱۰ تا ۱۲ گیگا وات است و بزرگ ترین رقم داده شده توسط رژیم که باغلب احتمال غلو شده هم هست ۱۴.۵ گیگاوات است، که در صورتی که باز بگفته رژیم با افت ۴۰٪ تولید برق بخاطر کمبود باران هم مواجه باشیم میزان توان کسر شده کمتر از ۶ گیگاوات یعنی یک دهم کل تولید کشور است.
دروغ آخر مربوط به طلبکاری وقیحانه دولت روحانی در مورد استخراج بیت کوین است. اولا عدد داده شده در مجلس یک دروغ بی شرمانه است ویک سوم عدد واقعی است. ثانیا این عدد کمتر از یک درصد تولید برق کشور است ونمی تواند عامل این میزان کمبود برق باشد، ثالثا حتی عدد واقعی استخراج بیت کوین که ۲۰۰۰مگاوات است و متولی زاده مدیر عامل شرکت توانیر در تضاد با سپاه پاسداران آن را اعلام کرده نیز بیش از ۳ یا ۴ درصد مصرف کل کشور نیست. واقعیت اینست که درآمد سالیانه ماینرهای ایرانی از استخراج بیت کوین بیش از ۳ میلیارد دلار در سال می باشد که اساسش بجیب سپاه پاسداران جهل و جنایت می رود که بگفته مدیر کل توانیر وزارت نیرو حریف تعطیل کردن مزارع تولید بیت کوینشان هم نمی شود.
بدین ترتیب نه افزایش دمای هوا، نه کمبود بارندگی، نه مصرف زیاد خانگی ونه استخراج غیر قانونی بیت کوین هیچیک به تنهایی عامل وضعیت مصیبت بار موجود نیست. پس وضعیت کنونی برق کشور که چشم انداز حل سریعی هم بر آن متصور نیست ناشی از چیست؟
این وضعیت نه حاصل یک یا چند واقعه طبیعی و غیر طبیعی، آنطور که مقامات ادعا می کنند، بلکه ناشی از کلان سیاستهای خائنانه رژیم در بی توجهی کامل به زیرساختهای کشور است. بعنوان مثال:
- سرمایه گذاری لازم وتخصیص بودجه به مسأله تولید برق، که باید پاسخگوی افزایش سالیانه ۵٪ تولید برق جهت جوابگویی به افزایش مصرف باشد وجود نداشته است. بعنوان مثال در سال ۱۳۹۹ رشد ۴.۸ گیگاوات تولید برنامه ریزی شده بود ولی بگزارش خود دولت (که میزان صحت وسقم آنهم معلوم نیست) تنها ۳۹٪آن محقق شد. در سال ۱۳۹۸ نیز کمتر از نیمی از سرمایه گذاری برنامه ریزی شده محقق شده وطی دوماه ابتدای سال ۱۴۰۰ نیز تنها ۱٪ از اهداف پیش بینی شده برای این سال محقق شده است.
- قبل از تحریم های آمریکا، در سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۶ میلیارد دلار تفاهم نامه ساخت نیروگاه با شرکت های بلژیکی، چینی و آلمانی امضا شده بود که هیچکدام علیرغم نقدینگی موجود در آن زمان اجرا نشد.
- شبکه انتقال وتوزیع برق کشور بدلیل فقدان سرمایه گذاری فرسوده بوده میزان افت انرژی در آن به رقم باور نکردنی ۱۲٪ می رسد. یعنی نزدیک به ۱۰ گیگا وات از تولید برق کشور صرفا بدلیل ضعف شبکه هدر می رود. بر اساس برآوردهای دولت و اظهارات روحانی، سالانه ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری طی ده سال در بخش توزیع وانتقال برق ضروری بوده، و این کاری است که انجام نشده است. قیمت انرژی تلف شده بعلت استهلاک شبکه به سالیانه ۴ میلیارد دلار بالغ می شود، یعنی بدلیل عدم سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلار در سال ناچار به تحمل زیان ۴ میلیارد دلار سالیانه هستیم!
- در حالیکه صدها میلیارد دلار طی سه دهه هزینه صنعت هسته ای به بهانه تولید برق هسته ای شده، میزان تولید برق از طریق هسته ای حدود ۱٪کل تولید کشور را تشکیل می دهد.
- بهمین شکل تولید برق از شیوه های تجدید پذیر که کشور بنا بر معاهده پاریس ملتزم به رعایت میزانی از آنست انجام نشده است. قرار بوده در برنامه پنجم که اینک رو بانتهاست ۴۵۰۰ مگاوات برق تجدید پذیر تولید شود در حالیکه کمتر از ۴۰۰ مگاوات تولید شده و کاهش سالیانه ۴٪ تولید گازهای گلخانه ای که بر اساس پیمان پاریس رژیم متعهد به آن بوده نیز نه تنها انجام نشده بلکه تولید این گازها حتی افزایش هم یافته است.
روشن است که با حداقل سرمایه گذاری و مدیریت در صنعت برق، سرجمع عوامل ذکر شده توسط مسئولان دروغگوی رژیم نیز بسادگی قابل پاسخگویی می بود ونمی توانست منجر به قطع برق بشود.