به منظور تغییر واقعیت تلخ و دردناک عراق قیام نمودند، بنحوی که دکتر ایاد علاوی و دکتر صالح مطلک ادغام خود در یک حزب واحد تحت اسم ”جنبش ملی عراق “به منظور ورود به انتخابات پارلمانی آینده را اعلام کردند.
در پی حوادث روزهای گذشته ایاد علاوی با صالح المطلک برای ساعات طولانی تشکیل جلسه داده و وضعیتی که عراق در آن به سر می برد را مورد بحث و گفتگو قرار دادند و با هم بر سر اینکه ائتلافشان نقطه شروعی برای تغییر واقعیت تلخ عراق باشد، به توافق رسیدند.
تلویزیون البابلیه تماسهای زیادی از سوی شخصیتهای ملی و دوست دار ائتلاف جدید دریافت کرده که ضمن آن ابراز امیداوری کرده اند که این ائتلاف مفتاح خیر برای عراق و عراقیان باشد».
سایت وفاق ملی عراق ارگان جنبش وفاق اعلام کرد :
جنبش ملی عراق، ثمره ادغام جنبش وفاق و جبهه گفتگوی ملی عراق است.
دیدارهای پیوسته و تلاشهای پیگیرانه به گام اول تحقق وحدت ملی از طریق اعلام ادغام جنبش وفاق ملی عراق به ریاست دکتر ایاد علاوی و جبهه گفتگـوی ملی به ریاست دکتر صالح مطلک منجر شد تا رهبری متحدی را تحت عنوان «جنبش ملی عراق» اعلام نماید.
با هم برای تحقق هدف عالی که همان عراق متحد، شکوفا و عراق برای همه عراقیان است، تلاش خواهیم کرد.
تاسیس جنبش ملی عراق به نخستین و مهمترین خبر صحنه سیاسی عراق تبدیل شد و سایر خبرها را تحت الشعاع قرار داد و اغلب رسانه های عراقی و بسیاری از رسانه های عربی به آن پرداختند.
جنبش ملی عراق کلیه نیروهای ملی عراق را به همبستگی در انتخابات پارلمانی آینده که قرار است در نیمة ژانویه 2010 برگزار شود، فراخواند. بنابر گزارشهای رسیده ، شب گذشته در بسیاری از شهرها و مناطق عراق، گروههای مختلفی از مردم و جوانان عراق به خیابانها آمدند و به این مناسبت جشن گرفتند.
خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران ابتکار تاریخی تشکیل جنبش ملی عراق را به مردم عراق و نیروهای ملی و دمکراتیک این کشور و بنیانگذاران این جنبش تبریک گفت و آن را یک قدم تعیین کننده و سرنوشت ساز برای همه نیروهای میهن پرست عراقی توصیف کرد که وضعیت این کشور را از بن بست خارج میکند و آرایش سیاسی جدیدی را به مردم مجروح و پر محنت عراق نوید میدهد.
یادآوری می کنیم که شورای ملی مقاومت ایران 4سال پیش نیز در آستانه انتخابات پارلمانی عراق به مردم عراق پیام داده بود : براساس تجارب 50سالة ملت ایران برای نیل به دموکراسی و حاکمیت مردم، بالاخص تجربة 27ساله دربرابر دیکتاتوری مذهبی، پیام ما به مردم و نیروهای دموکراتیک و میهنپرست عراقی با هر دین و مذهب و با هرمرام و ملیت این است:
الف ـ با اینهمه درد و رنج و با این همه خونی که هر روز از پیکر عراق بر زمین میریزد، دیگر در عراق جایی برای هیچگونه افراطیگری باقی نمانده است. پاسخ، در یک دولت دموکراتیک ملی و مستقل و معتدل است تا بتواند وحدت سیاسی و تمامیت ارضی کشورتان را در دیالوگ مستمر با همة جریانهایی که به قواعد دموکراتیک پایبند هستند حفظ کند و به اشغال پایان دهد.
ب ـ در شرایط کنونی.... تهدید مبرم تمامیت و آزادی عراق و بهخصوص آنچه مانع اصلی استقلال آن و خروج هر چه سریعتر نیروهای چند ملیتی است، همان «جنگ پنهان و اشغال اعلام نشدهیی» است که 2 میلیون و 800 هزار تن ازمردم عراق بر آن انگشت گذاشتهاند....
ج ـ با تمام قوا در انتخابات، به شرط آزادی و عدم تقلب، شرکت کنید و میدان را بهسود جریانهای ضد دموکراتیک و دخالتهای خارجی خالی نکنید. تا آخرین قطره و تا آخرین ذره از آزادی و امکان فعالیت آزاد سیاسی استفاده کنید. انتخابات آزاد، تحت نظارت ملل متحد و حداکثر آزادیهای دموکراتیک را طلب کنید.
دـ امنیت و صلحوثبات با اعاده و تضمین حقوق و احترامات همة مردم عراق بهویژه زنان آزادة عراقی و با پلورالیسم سیاسی و مذهبی و قومی محقق میشود.
ه ـ مرجعیت عالی و حوزة تاریخی نجف و علما و روحانیون آزادیخواه استبداد دینی تحتعنوان ولایت فقیه را نپذیرفتهاند و تجربة تلخ مردم ایران در ربع قرن اخیر را مدّنظر دارند.