تشدید تحریمها در صورت شکست مذاکرات اتمی جاری

کمیته بانکداری سنای آمریکا لایحه یی را به تصویب رساند که چنانچه مذاکرات اتمی جاری به شکست انجامد، دولت اوباما تحریمهای بیشتری علیه صنایع نفت و گاز رژیم ایران اعمال کند. براساس این لایحه شرکت هایی که با فروش تکنولوژی به رژیم ایران به سرکوب آزادی بیان کمک می کنند نیز تنبیه می شوند.
کمیته بانکداری سنا و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا پنجشنبه لایحه تحریم شرکتهایی که به ایران بنزین صادر می کنند را تصویب کردند.
به گفته جفری فلتمن دستیار وزیر خارجه آمریکا هم اکنون شرکتهایی که مظنون به نقض قانون کنونی هستند تحت بررسی قرار دارند و در صورت صحت گزارشها طی 45 روز آینده رسما مورد تحقیق قرار می گیرند.

وی افزود برخی از معاملاتی که ایران اعلام کرده با شرکتهای خارجی منعقد نموده تنها اهداف سیاسی داشته و قابل توجه نیستند لایحه کمیته بانکداری سنا می تواند به سرمایه گذاری در شرکتهایی که با ایران ارتباط دارند پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ(7آبان88) کمپانی شل هلند اعلام کرد، از قوانین بین المللی در مورد ارسال بنزین به ایران، بعنوان بخشی از تحریمات سازمان ملل علیه این رژیم بخاطر برنامه اتمی آن، پیروی می کند.
سیمون هنری رئیس دفتر مالی شل روزپنجشنبه طی یک مکالمه تلفنی به خبرنگاران گفت: ما همواره از تمامی قوانین در کشورها پیروی می کنیم.
خاطر نشان می شود که روز پنجشنبه کمیته امور خارجه کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد که تحریمهایی علیه اشخاص و کمپانیهایی که به تولید محصولات تصفیه شده نفتی رژیم ایران کمک کرده یا در حمل و نقل آن نقش داشته باشند، اعمال می نماید.

خبرگزاری بلومبرگ(8آبان88) گزارش داد سناتور باب کراکر عضو سنای آمریکا از حزب جمهوریخواه ضمن حمایت از تحریم نفتی رژیم ایران گفت این تحریمها کارآترین تحریمهایی است که قبل از دست زدن به اقدام نظامی علیه رژیم ایران، باقی مانده است”.


رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا گفت: رژیم ایران رژیمی است که به تعلیم و تامین و تجهیز تروریستهایی که در پی ایجاد بی ثباتی هستند ادامه می دهد
هاوارد برمن، که با تلویزیون صدای آمریکا مصاحبه می کرد در مورد به رای گذاشتن لایحه تحریم فروشندگان بنزین در مجلس در حالیکه مذاکرات با رژیم ایران هنوز درجریان است گفت، تصویب لوایح زمان زیادی می برد و ما نگران هستیم که رژیم ایران در پی دستیابی به قابلیت تولید جنگ افزار هسته یی باشد. اضافه شدن یک کشور مسلح به جنگ افزار هسته یی ضرورتی ندارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت ما فرصت زیادی نداریم زیرا فکر می کنیم رژیم ایران برنامه جنگ افزار هسته یی دارد، از این رو به اعتمادسازی نیاز داریم که از طریق تعلیق غنی سازی اورانیوم به دست می آید
رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا در مورد مواضع چین گفت: چین روشن کرده است که خواهان ایران مسلح به جنگ افزار هسته یی نیست و همکاری نزدیکی با تلاشهای دیپلوماتیک ما دارد. ما سخت تلاش می کنیم اگر دیپلوماسی به موفقیت دست نیافت در موقع خود یکپارچه عمل کنیم
هاوارد برمن در پاسخ به وجه المصالحه قرار گرفتن حقوق بشر در ایران و مذاکرات میان آمریکا و رژیم تاکید کرد که ما در کنار مردم ایران ایستاده ایم، و در مبارزه آنها برای آزادی و حقوق بشر همراهشان هستیم.
برمن در این مصاحبه همچنین روشن ساخت تا رژیم تهران از جنگ افزار هسته یی دست نکشیده است از فروش اورانیوم به آنها حمایت نمیکند . وی خاطرنشان نمود رژیم ایران رژیمی است که به تعلیم و تامین و تجهیز تروریستهایی که در پی ایجاد بی ثباتی هستند ادامه می دهد


روزنامه واشینگتن پست نوشت: «محمد البرادعی به سفیر (رژیم) ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که پیشنهاد متقابل ایران، برای روسیه، فرانسه، و آمریکا قابل قبول نخواهد بود... و از او خواست که از دولت خود، روشنگری بیشتری بخواهد».
به نوشته این روزنامه: «یک مقام آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن صحبت می کرد، جوابهای ایران را ” پاسخی ضعیف و نامنسجم” توصیف کرد و گفت که سه کشور دیگر، در حمایت از این طرح، متحد باقی مانده اند.
 روزنامه واشینگتن پست(8ابان88)، با اشاره به پیامدهای آن در داخل رژیم، افزود: «به نظر می رسد که این پیشنهاد، بحثهای داغی را در داخل ژیم ایران بوجود آورده است. احمدی نژاد طی یک سخنرانی در مشهد، با انتقادات سختی از طرف مخالفین داخلی اش، که وی را متهم می کردند که در مذاکرات، بیش از حد کوتاه می آید، مواجه شد و به مقابله با این انتقادات پرداخت...رییس مجلس، بطور علنی علیه این معامله پیشنهادی سخن گفته، و استدلال می کنند که ممکن است طرفهای دیگر در این معامله، اورانیوم ایران را، بعد از اینکه به خارج فرستاده شد، برنگردانند.
میرحسین موسوی ... (نیز) به این طرح پیشنهادی حمله کرد و گفت که راه به فاجعه خواهد برد.

پاتریک کلاوسون معاون مدیر تحقیقات انستیتوی واشینگتن طی سخنانی در دانشکده نیچة دانشگاه جانز هاپکینز گفت: رژیم ایران بیش از هر چیز نگران ادامة بقای خود در داخل و ترس از مخالفان است.
به گزارش تلویزیون صدای آمریکا(8آبان88) وی تأکید کرد که دلیل تن دادن رژیم ایران به مذاکرات، بحرانها و مشکلات داخلی آن است.
در این جلسه که با عنوان ”رژیم ایران و بمب” احتمال و میزان خطر آن” برگزار شده بود ری تکیه محقق امور خاورمیانه طی سخنانی رژیم ایران را یک دروغگوی حرفه ای و فاقد مشروعیت داخلی خواند که سعی دارد برای جبران، اعتبار جهانی کسب کند.
وی گفت رژیم ایران درگیر فعالیتهای عمیق تروریستی است که دست نشانده های آن به ایجاد بی ثباتی در منطقه مشغولند و در داخل نیز مردم خود را آزار می دهد.
ری تکیه در پاسخ به این سؤال که با رژیم ایران چه باید کرد؟ گفت این رژیم هرگز شریک مناسبی برای مذاکره نخواهد بود و در هر سناریوی ممکن خطر اتمی آن مطرح خواهد بود و نادیده گرفتن آن نیز به طور حتم به توانایی سلاح اتمی منجر خواهد شد. وی افزود: گزینه نظامی اکنون از جانب همه مطرح است.