برایان بینلی ـ انتخابات عراق: فرقه گرایی آینده عراق را تهدید می کند

انتخابات عراق: فرقه گرایی آینده عراق را تهدید می کند
نویسنده: برایان بینلی، نماینده مجلس انگلستان از حزب محافظه کار
(27اسفند88 ـ سایت دیلی تلگراف)


برایان بینلی استدلال می کند، نباید اجازه داد نفوذ ایران چشم انداز یک ائتلاف عراقی را تباه کند
نتایج اولیه انتخابات عراق نشان می دهد ا‌‌ئتلاف  دولت قانون متعلق به نخست وزیر کنونی نوری الملکی با ائتلاف تحت رهبری  ایاد علاوی نخست وزیر سابق شانه به شانه است، ولی تقلب در انتخابات و موضع سکتاریستی  مالکی  می تواند این کشور را به تجزیه سیاسی بیشتر بکشاند.

ناظران مستقل انتخابات از قبل تناقضات (ناهمگونی های ) انتخاباتی را برجسته کرده و ابراز نگرانی کرده اند. ناظران مشخصا به حضور  نیروهای امنیتی در حوزه های انتخابات اشاره کرده که از مردم می خواستند به یک حزب خاص رأی دهند.
تاخیر مستمر  در اعلام نتایج نیز شایعات درباره تقلبات در انتخابات را بیشتر کرده است. هرچند، سئوال مهمتر این است که حزب پیروز در مورد راه اندازی یک دولت ائتلافی چگونه عمل خواهد کرد. اگر، چنانچه نتایج اولیه نشان می دهد، نوری مالکی، پیروز شود مسئولیت اینکار به عهده او خواهد بود.
مالکی از هم اکنون دارد با متحدان بالقوه رابطه می زند، اما نگرش فرقه ای او و روابط نزدیکش با رژیم ایران بر نگرانیهای عمیق درباره توانایی او در ارائه خود بعنوان رهبر تمام عراقیها می افزاید. این واقعیت که مالکی در مرکز یک کارزار قبل از انتخابات برای ممنوع کردن شخصیت های مهم سنی از نامزدی در انتخابات قرار داشت، ضمن اینکه پوسترهای انتخاباتی او بیشتر روی بعث زدایی عراق تمرکز می کرد و نه هدایت این کشور بسوی آزادی و رفاه تحت یک دولت دمکراتیک، مؤید این نکته ااست.
او همچنین بخاطر شیوه ای که با گروه اپوزیسیون اصلی ایران در قرارگاهشان واقع در 60 مایلی شمال شرقی بغداد برخورد کرد مورد انتقاد تعدادی از سازمانهای مدافع حقوق بشر قرار گرفته است. سازمان مجاهدین خلق بیش از 20 سالست در قرارگاه اشرف مستقر بوده است، با این حال بدلیل عمیق تر شدن روابط نخست وزیر با تهران، او کمپ را محاصره کرده تأمین نیازهای اساسی را محدود کرده و مانع ورود پرشکان و وکلا به آنجا می شود.
روابط نزدیک نخست وزیر با رژیم ایران موجب شده پیروان مقتدی صدر روحانی تندروی شیعه نزدیک ترین دوستانش شوند. مالکی  بهتراست به این توجه کند که مردم عراق  مجلس اعلای انقلاب  اسلامی عراق را بعنوان بخشی از ائتلاف ملی عراق رد کردند. این شورا نزدیک ترین متحد ایران در عراق است و او باید تصدیق کند (تشخیص دهد) که بنظر می رسد آنها در این انتخابات عمدتا بخاطر روابط نزدیکشان با ایران نتایج بدی بدست آورده اند.
علاقه مالکی به خشنود کردن رهبری تهران او را در میان اقلیت سنی عراق یک چهره مورد انزجار  کرده است. این انزجار خود را در نتایج اولیه انتخابات در تعدادی مناطق دارای اکثریت سنی بوضوح نشان داد، جایی که او کمتر از پنج درصد آراء داده شده را کسب کرد.
رفتار فرقه ای مالکی با اقلیت سنی نیز به تضمین حمایت گسترده از ائتلاف العراقیه ایاد علاوی در آن مناطق کمک کرد. در نتیجه هر گونه تلاش مالکی برای به حاشیه راندن علاوی در  نادیده گرفتن بیشتر آراء سنی ها دیده خواهد شد و به این احساس که آنها در روند سیاسی نمایندگی نخواهند شد و عمدا کوچک شمرده می شوند بشدت می افزاید.
بسیاری از رهبری علاوی، که یک شیعه سکولار است، بعنوان کسی که حمایت اکثر جناحهای جمعیت متنوع عراق را به دست آورده استقبال می کنند. در نتیجه، درحالیکه عراق وارد ماههای نزاع و مشاجره برسر آرایش و رهبری دولت ائتلافی آینده می شود واقعیتی که باید در ذهن داشت  اینست که نباید اجازه داد نفوذ ایران چشم انداز یک ائتلاف عراقی را، که تمام مردم  این کشور  را نمایندگی کند و نه فقط آنهاییکه طرفدار تهران هستند، را ضایع کند.
ا‌ئتلاف العراقیه متعلق به ایاد علاوی نقش مهمی در دولت جدید در عراق خواهد داشت و هرگونه تلاش توسط رژیم ایران برای تاثیر گذاری روی انتخابات عراق و به حاشیه راندن اقلیت سنی ، که حمایت خود را از یک شیعه سکولار نشان داده میتواند به عواقب فاجعه بار مشابه به سال 2005 که تحریم انتخابات توسط اقلیت سنی منجر به دو سال خونریزی دهشتنال شد گردد.
اقلیت سنی باید نقش کاملی در آینده عراق بازی کند، در غیر اینصورت ریسک اینکه کشور بار دیگر به خشونتهای  گسترده بازگردد  و اجازه دادن به ایران بعنوان اینکه تنها برنده انتخابات گردد و خطرات فراوانی برای ثبات  کل منطقه ببار آورد، امری که برای منافع غرب بسیار زیان آور است.

برایان بینلی یک نماینده حزب محافظه کار در پارلمان بریتانیا است و یک عضو کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران است
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iraq/7471139/Iraq-election-Sectarianism-threatens-Iraqs-future.html