موضعگیری مقامات رسمی دولتهای مختلف در رابطه با اصرار رژیم در ادامه برنامه های هسته ای خود

نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی آخرین گزارش البرادعی درباره فعالیتهای اتمی رژیم وارائه پیش نویس قطعنامه گروه 5+1 علیه برنامه اتمی برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه(4آذر88) محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در این نشست گفت، من از این که رژیم تهران پیشنهاد ما را نپذیرفت، مایوس شده ام. البرادعی که تا چند روز دیگر از مقام دبیرکلی آژانس کنار خواهد رفت، گفت: «ما عملا به بن‌بست رسیده‌ایم، مگر اینکه (رژیم) ایران کاملا با ما همکاری کند. »
رویتر به نقل از منابع دیپلوماتیک نوشت، در پیش نویس قطعنامه گروه پنج بعلاوه یک از وجود یک تاسیسات دیگر غنی سازی اورانیوم در ایران که رژیم تهران آن را به آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش نکرده بود، بشدت ابراز نگرانی شده است.

 گزارش بازرسان آژانس که از این تاسیسات بازدید کردند نگرانیهای بین المللی در باره تلاش رژیم تهران برای تولید بمب اتمی افزایش داد.
این اولین بار در چهار سال گذشته است که پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان پیش نویس قطعنامه ای را علیه رژیم تهران روی میز شورای حکام آژانس قرار می دهند.
خبرگزاری فرانسه طی گزارشی از جلسه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشت، رژیم ایران در آخرین جلسه البرادعی در وضعیت مخاطره انگیزی قرار دارد
این خبرگزاری نوشت: «افشای شوکهکننده دومین سایت غنیسازی اورانیوم، میتواند به رای شورای حکام 35 عضوی آژانس به قطعنامه محکومیت رژیم ایران منجر شود… این واقعیت که روسیه و چین آماده حمایت از چنین اقدامی هستند، به عنوان علامتی از ناامیدی فزاینده در مورد خودداری مصرانه رژیم ایران از شفافیت در مورد جاه طلبیهای اتمی خود تلقی شود. . .

رژیم آخوندی با تهدید و شانتاژ اعلام کرد در صورت تصویب قطعنامه محکومیت در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، همکاری با این آژانس به حداقل خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، سلطانیه نماینده رژیم در آژانس بین المللی انرژی اتمی در آستانه تصویب قطعنامه محکومیت در شورای حکام این آژانس گفت: در صورتیکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای علیه برنامه هسته‌یی ایران تصویب کند، جمهوری اسلامی همکاری خود با آژانس را به حداقل میزان ممکن کاهش خواهد داد.
نماینده رژیم در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ابراز نگرانی از پیامدهای تصویب قطعنامه، افزود: رای به قطعنامه علیه ایران که اولین بار در چهار سال گذشته است، به جو جاری آسیب خواهد زد و دارای پیامدهای طولانی مدتی خواهد بود (و) همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به حداقل میزانی که تهران از لحاظ قانونی متعهد آن است، کاهش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس(5آذر88) علی اصغر سلطانیه گفت: «پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به علاوه آلمان پیش نویس قطعنامه یی را برای ارائه در نشست وین آماده کرده‌اند.

رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، محمد البرادعی گفت: رژیم ایران باید پیش نویس مبادله اورانیوم را بپذیرد و تهران نمی تواند با نگهداشتن سوخت اتمی، نگرانیها در باره فعالیتهای هسته ای خود را رفع کند.
 به گزارش خبرگزاری فرانسه(4آذر88)، محمد البرادعی، رئیس آژانس بینالمللی اتمی که تلاش فراوانی برای انجام معامله بین رژیم آخوندها و کشورهای پنج بهعلاوه یک نمود و طراح پیشنهاد تغلیظ اورانیوم رژیم در خارج از ایران بود، گفت تبادل سوخت در ایران آن طور که رژیم ایران پیشنهاد کرده است یک گزینه نیست. وی گفت: کل هدف این توافق پیشنهادی؛ خنثی کردن همین بحران بوده است.
برادعی در یک کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه آلمان گفت: شما باید مواد را به خارج بفرستید تا بحران را رفع کرده و فضایی باز برای گفتگوها ایجاد شود. نگهداشتن سوخت اتمی به این وضعیت کمک نمیکند.
البرادعی گفت: تا آنجایی که مورد نظر کشورهای غربی است، فکر نکنم پاسخ ایران به پیشنهاد ارائه شده قابل اجرا باشد

به دنبال توافق کشورهای 5به علاوه یک درمورد قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه برنامه اتمی رژیم آخوندی، وزارت خارجه انگلستان با صدور بیانیه یی این قطعنامه را قویترین علامت به رژیم توصیف کرد.
وزارت خارجه انگلستان در بیانیه خود گفت: «ما از شورای حکام مصرانه می خواهیم قویترین علامت ممکن را به رژیم ایران بفرستد که اقدامات کنونی اش یک موضوع جدی نگران کننده است»
در بیانیه وزارت خارجه انگلستان تصریح شده است: (رژیم) ایران ملزم به تبعیت از تعهداتش هم نسبت به آژانس بین المللی انرژی اتمی و هم نسبت به سازمان ملل می باشد».
خبرگزاری آسوشیتد پرس(3آذر88) نوشت: «پیشنویس قطعنامه برای جلسه آتی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه رژیم ایران، منعکس کننده خشم بین المللی از تاکتیکهای تاخیری و بی اعتنایی (رژیم ایران) است.

دولت انگلستان رژیم ایران را تهدیدی برای خاورمیانه و جهان میشناسد.
ایوان لویس، وزیرمشاور در امور خاورمیانه، گفت انگلستان با همپیمانانش همنظر است که رژیم ایران تهدیدی برای خاورمیانه و جهان است. این تهدید نه تنها بخاطر پرونده اتمی رژیم ایران، بلکه بخاطر حمایتش از تروریزم و شورشیان می باشد. لویس در نشستی که با حضور نمایندگانی از فراکسیونهای پارلمانی و با شرکت محمد طه مصطفی، سفیر یمن، برگزار شد، این سخنان را ایراد کرد. وی در این نشست استراتژی انگلستان برای کمک به یمن را توضیح داد.
ایوان لویس در گفتگویی با تلویزیون العربی(3آذر88) گفت: رژیم ایران تروریزم را تشویق و تغذیه می کند و این قابل قبول نیست.

در جلسة امنیت بین المللی در کانادا شخصیتهای سیاسی و مدیران موسسات فکری نسبت به دستیابی رژیم ایران به سلاح اتمی، هشدار دادند. گزارشی از خبرگزاری فرانسه
الن تاسچر، معاون وزیر در امور کنترل تسلیحاتی و امنیت بینالمللی در وزارت خارجه آمریکا، خطاب به نمایندگان شرکت کننده در اجلاس امنیتی در کانادا گفت: ”ما ترجیح میدهیم رژیم ایران از فرصت تعامل استفاده کند اما اگر این سیاست کارایی نداشته باشد، اقدام بعدی فشار خواهد بود”.
به گزارش خبرگزاری فرانسه(2آذر88)کامیل گراند، مدیر بنیاد تحقیقات استراتژیک مستقر در پاریس گفت: در حالی که ظاهراً کشورهای خاورمیانه به طور علنی مخالف حمله نظامی به رژیم ایران هستند، ولی موضوع در پشت صحنه شاید این چنین نباشد. آنها به طور غیر علنی آنقدر نگران هستند که برای ممانعت از تبدیل رژیم ایران به کشوری با سلاح هستهیی به هر گزینهیی میاندیشند. “
گراند که مشاور سابق معاون وزیر دفاع فرانسه نیز بوده افزود زمان برای برخورد با رژیم ایران رو به اتمام است. ”این یک موضوع فوری است، نه یک موضوع دراز مدت. فرض کنیم که دیگر تاسیسات پنهانی وجود ندارد و ما دیگر هر سال یکی را کشف نمیکنیم، وقایع نگار این است که ظرف یک سال تا 18 ماه (ایران مواد) کافی برای ساخت یک بمب را در اختیار خواهد داشت. “. . .