هادی محسنی: عراق، حلقه اول و آخر جام زهر منطقه‌ای و سرنگونی نظام ولایت در ایران

کشور همسایه‌مان عراق تاریخ پرفرازونشیب و طولانی دارد.

به گفته شرق الاوسط در اول سپتامبر امسال "تاریخ این کشور به 6 هزار سال سابقه می‌رسد".
نکته قابل‌توجه از تاریخ معاصر این کشور اینکه در سال 2003 توسط ائتلاف جهانی به رهبری امریکا رسماً اشغال شد.
فاز اولیه جنگ عراق در سال 2003 از 19 مارس تا اول ماه مه همان سال به طول انجامید. پس از اشغال روندی که این کشور از سر گذراند ازجمله، تشکیل منطقه‌ای بنام " منطقه سبز " در بغداد بود.
 منطقهٔ سبز بغداد به وسعت ۱۰ کیلومترمربع (۳٫۹ مایل مربع) در محلهٔ کرخ واقع در مرکز شهر بغداد، پایتخت عراق واقع‌شده است که مراکز دولتی و ادارات مهم حکومت ائتلاف موقت عراق، سفارتخانه‌های آمریکا و انگلیس و نیروهای چندملیتی باقی‌مانده در خاک عراق در آنجا قرار دارند. دورتادور منطقه سبز بغداد دیوارهای بتنی بلند کشیده شده است و خودروهای زرهی با دقت از آن مراقبت می‌کنند. ... .
پیش از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی، چیزی به نام منطقه سبز بغداد وجود نداشت. (ویکی‌پدیا)

از مجموعه نظرات پس از جنگ و اشغال عراق، نظر غالب این بوده و هست که آمریکا عراق را در سینی طلایی به رژیم ایران تقدیم کرد. این نظر اکنون عالم‌گیر شده و نظر خیلی از سیاست‌گذاران از هر دو حزب امریکا هم همین‌طور است.
دوشنبه 18 مارس 2013 برابر با 28 اسفند 1391 رادیو بی‌بی‌سی، نظر کارشناسش را با این عنوان پخش کرد. "آیا حمله آمریکا به عراق فتح بدون خونریزی عراق توسط ایران بود"؟.
بخش‌هایی از گفتار پخش‌شده در بی‌بی‌سی که ناگزیر به اعتراف بر بخشی از حقایق دردناک این اشغال را به نمایش می‌گذارد بهتر است داشته باشیم:
 "در روزهای جنگ داخلی در سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ گروه‌های شیعه عراق، ایران را به‌عنوان عمق استراتژیک خود در نظر گرفته بودند... از سوی دیگر ایران نیز عراق را به‌عنوان بخشی از عمق استراتژیک خود می‌شمرد. تشکیل هلال شیعه که منطقه ایران تا لبنان را در برمی‌گیرد (اصطلاحی که اولین بار توسط پادشاه اردن برای هشدار به کشورهای سنی منطقه و البته کشورهای غربی به‌کاربرده شد) تنها با هم‌پیمانی حکومت عمدتاً شیعه عراق با ایران امکان‌پذیر است... هم‌اکنون و در بحبوحه جنگ داخلی سوریه که کاملاً صبغه‌ای مذهبی به خود گرفته، عراق به نقطه عبور استراتژیکی بین ایران و هم‌پیمان دیرینش، حکومت عمدتاً علوی سوریه تبدیل‌شده است... ".
رادیو بی‌بی‌سی گفتار خود را با نظر کارشناسش این‌طور به پایان می‌برد: "مجموع دلایل ذکرشده در بالا بسیاری از ناظران را بر آن داشت تا حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ را به‌مثابه فتح بدون خونریزی عراق توسط ایران قلمداد کنند. اگرچه این نگاه تندروانه به نظر می‌رسد، ولی نباید این نکته را ازنظر دور داشت که نقشه سیاسی عراق پس از ۲۰۰۳ به‌گونه‌ای کشیده شده که هیچ ناظری توانایی انکار نفوذ گسترده ایران درصحنه‌های مختلف عراق را ندارد".
با این تقدیم خائنانه که مماشات در بی پرنسیبترین سیاست کاسب‌کارانه‌اش آن را به کرسی نشاند، آغاز بلندمدت و چندین ساله حاکمیت سراسر جنایت و به قول عموم رسانه‌ها، حاکمیت فرقه‌گرایانه مالکی در عراق شروع شد. او که نفر اصلی حکومت ولایی ایران در عراق بود رویای امپراتوری داعشی ولایت‌فقیه ایران را با تمام برنامه‌ها در عراق و سوریه و جاهای لازم دیگر پیش می‌برد.
"نوری مالکی زمانی که آمریکا به عراق حمله کرد با تانک‌های آمریکایی به قدرت رسانده شد. وی سپس توسط رژیم ایران موردحمایت قرار گرفت و در قدرت ماند... در خلال 8 سال سلطه نوری مالکی، رژیم ایران به‌شدت کنترل خود را برنهادهای تشکیل‌دهنده دولت عراق مستحکم کرد، عراق را به زمینی برای اجرای دستورات آیت‌الله‌های تهران تبدیل کرد. مالکی ...اکنون با انتقادات بسیاری مواجه است. دوران حکومت وی برای عراق با از دست دادن 800 میلیارد دلار از دارایی‌های آن به پایان رسید." (سایت میدل ایست آنلاین 28 اوت 2015)
 بدین ترتیب مالکی علیرغم تلاش‌های شدید رژیم نهایت امسال از نخست‌وزیری و اخیراً هم بعد از شروع قیام‌های ضد فرقه‌گرایانه در عراق به‌ویژه نقاط شیعه‌نشین از کار برکنار شد. به طوریکه محافل دولتی، قضایی و پارلمانی در عراق، خواهان محاکمه مالکی و مردم در خیابان‌ها خواهان اعدام او می‌شوند.
با این رخدادها تعادل قوای جدیدی در عراق به وجود آمده است که هرکسی ازجمله آقای العبادی نخست‌وزیر جانشین مالکی هم تابع این تعادل قوا خواهد بود. شاخص اصلی و بزرگ برای ما ایرانیان، نهایت عملکرد هر مقام عراقی در برابر اشرفیان ساکن در لیبرتی می‌باشد که کانون مبارزه برای سرنگونی خلیفه ارتجاع در ایران است.
اما تعادل قوای جدید در عراق، حداقل دو دلیل دارد:
1 عملکرد جام زهر اتمی در تضعیف کل سیاست داخلی و جهانی رژیم جمهوری اسلامی ایران مؤثر واقع‌شده است که ریشه در افشاگری‌های مداوم مقاومت ایران دارد.
2 تشکیل ائتلاف منطقه‌ای بانام "عملیات طوفان قاطعیت"
این ائتلاف که در عکس‌العمل بی‌عملی مماشات گران و با نظر ناخوشایند آن‌ها تشکیل و اعلام موجودیت کرد اکنون به‌اندازه‌ای کارایی داشته است که 13 شهریور برابر با 4 سپتامبر همین سال خبرگزاری ایسنای رژیم ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که جان کری در مصاحبه با سی ان ان ازجمله گفت: "در حال حاضر برخی کشورها (عربستان، مصر ترکیه و...) قادر به اعزام نیروی زمینی به عراق و سوریه هستند... من مطمئنم هنگامی‌که زمان آن برسد این مسئله صورت خواهد گرفت".
شتاب چرخش تعادل قوای منطقه‌ای با به هم خوردن تعادل رژیم ایران بعد از سر کشیدن اجباری زهر اتمی ولایت‌فقیه همزمان شده است. این همزمانی تعادل مماشات را هم تا حدی به هم زده که آثارش در کشمکش‌های سیاست‌گذاران مماشات گران به‌خوبی مشهود است.
به نظر نگارنده وضعیت جدید عراق، تعادل قوای جدید منطقه‌ای و به هم خوردن تعادل سیستم ولایت‌فقیه در کشورمان ایران، روابط سازشکارانه مماشات گران با رژیم ایران را هم تحت تأثیر قرار داده است؛ و آن‌هم تحت تأثیر مستقیم عملکرد زهری است که مقاومت ایران آن‌ها را وادار به نوشیدن آن کرده است.
حال اگر صحنه عراق و رابطه مستقیمش با رژیم ایران را خوب مطالعه کنیم می‌بینیم که یک جام زهر در سایه قرارگرفته است. به نظر نگارنده این جام زهر اصلی‌ترین و پایه‌ای‌ترین عامل بروز ضعف‌ها در جناح‌بندی درون رژیم و سیاست خارجی‌اش بوده است. بطوریکه کمتر در امور "جام زهر" مستقیم وارد اظهارنظرها شده است.
این عامل مهم ارتش آزادی‌بخش ملی ایران است که از بدو تأسیسش سیاست راهبردی رژیم ایران و همدستان بین المللیش را تحت تأثیر جدی قرار داده است. از آن دوران است که جنگ باندی و جناحی رژیم در اشکال مختلف شدت یافت و به‌سرعت رشد کرد. از آن زمان بود که ضعف "ستون خیمه نظام" ولایت‌فقیه، بارز شد که چگونه خط قرمزهای هایش را که می‌گفت تا "آخرین نفر", "آخرین آجر" جنگ ادامه می‌یابد خط بطلان کشیده شد. تأثیر این عقب‌نشینی ایدئولوژیک – سیاسی امام دجالان خمینی در ضعف و انحطاط فعلی حکومت ایران بعد از سر کشیدن نسبی جام "زهر اتمی" خامنه‌ای حداقل برای نگارنده بیشتر و بهتر قابل‌فهم است.
30 خرداد 1366 برابر با 30 ژوئن 1987 ارتش آزادی‌بخش ملی ایران تأسیس و اعلام موجودیت کرد مرکز نظامی این ارتش در همین کشور عراق قرار دارد که تمرکز اصلی آن در نیمه بیابانی به نام اشرف شروع به کارکرد که نهایت به گفته تمام ناظران به شهر و مکانی مدرن تبدیل‌شده بود.
منظور اینکه از همان آغاز تأسیس این ارتش، درواقع اولین و اثرگذارترین نوع زهر در حلقوم ولایت و مماشات ریخته شد. دلیل واقعی این امر که مماشات گران در یک هماهنگی اعلام‌نشده کمر به نابودی فیزیکی و تمام‌عیار ارتش آزادی‌بخش ملی ایران را در تمامی قرارگاه‌ها و پایگاه‌های آن گرفته بودند حضور و حیات قدرتمند ارتش آزادی بوده است که علیرغم تمامی توطئه‌ها برای از هم پاشاندن این ارتش، اما تبدیل به منبع تغذیه جامهای زهر رژیم ایران در امور اجتماعی، حقوق بشری، منطقه‌ای و ... گردیده است. به عبارت واقعی‌تر ظروف مرتبطه جامهای زهر رژیم را نیز پایه‌گذاری کرد. چون اساساً این ارتش بود که خمینی را وادار به سر کشیدن جام زهر جنگی کرد که گفت علتش را الآن نمی‌توانم بگویم؛ بنابراین وقتی خمینی جام زهر جنگ ایران و عراق را سر کشید ظروف مرتبطه جام زهرها شروع به کارکرد و نهایت نیز همین جام‌ها ساختمان کلیت رژیم ولایت را منفجر خواهد کرد. به همین دلیل است که عراق حلقه اول و آخر جام زهر سرنگونی رژیم ایران را رقم می‌زند.