ایران - روند روبه رشد بحران آب

با بالا گرفتن اعتراضات مردم به‌جان‌آمده در شهرها و استان‌های مختلف کشور، امروز دیگری کمتر رسانه حکومتی است که از ابعاد روبه رشد «بی‌آبی» در کشور سخن نگوید. دولت آخوند روحانی که تا چندی قبل در تبلیغات خود، ضمن رد بحران آب، آن را تنها منوط به کمبود نزول‌های آسمانی محدود می‌کرد، اکنون به دلیل کثرت اعتراضات و نیز رشد زنجیره‌ای مناطق بی‌آب کشور، ناچار به اعتراف شده است.

در این رابطه سایت حکومتی خراسان نیوز (23 خرداد 1395) در مطلبی به نقل از یک کارگزار رژیم در سازمان آب این استان نوشت: «بحران آب و محدودیت منابع آب برای بسیاری از استان‌های کشور در آینده‌ای نزدیک به‌عنوان یک معضل جدی باید موردتوجه قرارگیری. امسال نیز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی از 159 روستای استان که در تابستان امسال با کمبود آب مواجه خواهند شد خبر می‌دهد. برخی از شهرستان‌های استان هم از این شرایط مستثنی نیستند. خشکسالی و کم‌آبی به‌عنوان یک پدیده طبیعی همچون دیگر پدیده‌های طبیعی به مدد دانش، آگاهی، برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح قابل پیش‌بینی و کنترل است و خسارت‌های ناشی از آن را می‌توان به حداقل رساند».

ترجمان این سخنان به معنای اعتراف به وجود بی‌برنامگی و درهم‌ریختگی در دولت آخوند روحانی به‌عنوان متولی و پاسخگوی نیازهای به‌حق مردم میهن امان می‌باشد. در سایه نبود برنامه‌های کوتاه و میان‌مدت، اکنون رشد بحران خشکسالی و بی‌آبی به بسیاری از استان‌های زرخیز و پر آب کشور نیز راه برده است.
برای نمونه شبکه خبر دانشجویان البرز (23 خرداد 1395) ازجمله به بحران بی‌آبی در استان صنعتی البرز اعتراف کرده و می‌افزاید: «استان البرز با کمبود ۱۰ میلیون مترمکعب آب در بخش صنایع مواجه است و باید شرکت آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای البرز برنامه‌ریزی داشته باشند چراکه ما ۲ هزار و ۷۰۰ پروژه داریم که در بخش توسعه واحدهای موجود و طرح‌های جدید شدیداً با مشکل کمبود آب مواجه هستند».

در نمونه‌ای دیگر واحد مرکزی خبر رژیم (23 خرداد 1395) به اشاره به روند روبه رشد بحران آب در استان چهارمحال بختیاری می‌افزاید: «بحران کم‌آبی در نقاط مختلف استان مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده و چاه‌های آب موجود فقط نیاز نیمی از ساکنان شهر بروجن به‌عنوان دومین کانون جمعیتی استان چهارمحال و بختیاری را تکافو می‌کند که به‌ناچار باید مصرف آب در شهر بروجن را جیره‌بندی کرد». وی در ادامه عمق بحران آب در زرخیزترین و پرآب‌ترین استان کشور را این‌گونه به تصویر می‌کشد: «چهارمحال و بختیاری، به‌عنوان یکی از پرآب‌ترین استان‌های کشور در هشتمین سال پیاپی خشکسالی، خشک‌تر شده و بسیاری از شهرها و روستاهای این استان با مشکل کمبود آب روبرو هستند؛ این در حالی است که چهارمحال و بختیاری سرچشمه و حوزه آبخیز دو...رودخانه بزرگ کارون و زاینده‌رود است».

همین وضعیت اسفبار نیز برای استان اصفهان و رودخانه تاریخی زاینده‌رود رقم خورده است. رودخانه‌ای که به‌یقین منبع تأمین نیازهای آبی بسیاری از کشاورزان و زحمت کشان این خطه است، اکنون محلی برای قدم زدن مردم و به پارک تفریحی تبدیل‌شده است. سایت حکومتی‌اتی نیوز (23 خرداد 1395) ازجمله می‌نویسد: «با توجه به کمبود آب پشت سد زاینده‌رود حتی برای کشت پاییزه احتمال باز شدن آب در تابستان صفر است. آب حتی اگر به‌اندازه اندکی هم باشد، باید برای کشاورزان باز شود، چون اگر آب نباشد کشاورزان در امرارمعاش به مشکل برمی‌خورند».