موج محکومیت محاصر ضدبشری ساکنان اشرف و جلوگیری از ورود دارو و پزشک به آن توسط محافل، شخصیتها و رسانه های عربی

ت

جمع ادبا و نویسندگان عراقی محاصره جنایتکارانه علیه اشرف را محکوم کرد و به اتخاذ گامهای فوری برای لغو این محاصره فراخواند.
هیأت مؤسس تجمع ادبا و نویسندگان عراقی طی بیاینهیی اعلام کرد: مطلع شدیم کمیته ویژهیی که در دفتر نخستوزیری است و دستاندر کار برخورد با ساکنان اشرف میباشد ممنوعیت ورود پزشکان و دارو به قرارگاه را به ساکنان اشرف ابلاغ کرده است. جلوگیری از ورود دارو و پزشکان متخصص عراقی به اشرف، در شرایطی صورت میگیرد که تعداد زیادی از مجروحان حمله دولت به کمپ و همچنین بیماران دارای بیماریهای سخت، از کمبود دارو و رسیدگی پزشکان متخصص رنج میبرند. این امر، فقط رفتار غیرانسانی حکومت عراق با ساکنان اشرف

 را نشان میدهد. هیأت پایهگذار تجمع ادبا و نویسندگان عراقی باحمایت از فراخوان مقاومت ایران، از سفیر آمریکا و نیروهای آمریکایی در عراق و از دبیرکل و کمیسر عالی حقوق بشر و فرستاده ویژه دبیرکل ملل متحد و کلیه هیئتها و سازمانهای مدافع حقوق بشر میخواهد که این محاصره جنایتکارانه را محکوم کنند و برای لغو این محاصره به اقدام فوری مبادرت کنند.

داود باغستانی، نویسنده و شخصیت کرد در کردستان عراق محاصرة پزشکی اشرف را غیرانسانی و بزرگترین نقض حقوق بشر توصیف کرد و از سازمان ملل متحد خواستار اقدام فوری در قبال آن شد.  وی نوشت: این اقدامات علیه یک نیروی اپوزیسیون ایرانی در داخل خاک عراق از قبل طراحی شده است. ما می‌دانیم که در داخل حکومت عراق بسیاری جریانات هستند که با رژیم ایران رابطه دارند و مستقیماً سیاستهای این رژیم را اجرا می‌کنند. زیر سایه دموکراسی و حقوق بشر که حکومت عراق روزانه به آن فرا‌می‌خواند، مشاهده می‌شود که بزرگترین نقض حقوق بشر صورت می‌گیرد. به نظر من، رژیم ایران از طریق تعدادی از جریانات عراق در امور داخلی عراق دخالت می‌کند. ضروری است سازمان ملل متحد و سازمان صلیب سرخ بین‌المللی در قبال این نقضها سکوت نکنند و فوراً برای معالجه بیماران و مجروحین این سازمان اقدام نمایند.

خبرگزاری اخبار عراق، دربارة محاصرة ضد انسانی خدمات درمانی دولت عراق، علیه ساکنان اشرف، گفتگویی با خانم فاطمه علیزاده، از ساکنان اشرف انجام داد.
خبرگزاری اخبار عراق نوشت: خانم فاطمه علیزاده 44 ساله و مبتلا به سرطان، که در یک بیمارستان کوچک در کمپ اشرف بستری است گفت: من از بیست سال پیش در اشرف ساکن هستم و از بیماری خطرناک سرطان رنج میبرم. چرا مانع ورود دارو و پزشک میشوند؟ این یک عمل غیرانسانی است. من از ماهها پیش بدلیل بیماری سرطان درد میکشم و باید تا امروز مورد عمل جراحی قرار میگرفتم، وگرنه غدههای سرطانی در تمام بدنم گسترش مییابند.
دکتر حمید جزایری، پزشک ایرانی ساکن اشرف گفت ما از پزشکان متخصص عراقی کمک میگیریم و آنها را برای انجام عمل جراحی دعوت میکنیم. وی افزود بیش از 100 بیمار نیاز به معالجه توسط متخصصان عراقی در زمینههای مختلف از جمله قلب، آزمایشگاه و رادیولوژی دارند.
جزایری گفت مهمترین مشکل ما سرعت در رسیدن کادرهای درمانی عراقی برای انجام عملهای جراحی و مشکل دیگر رسیدن دارو است که از ورود آن ممانعت شده است.

پایگاه خبری جیران، طی گزارشی از محاصره دارویی قرارگاه اشرف، به فاجعهیی که این قرارگاه را تهدید میکند پرداخت و نوشت: یک منبع پزشکی در داخل قرارگاه اشرف که از چندین ماه پیش در محاصره نیروهای امنیتی عراقی قرار دارد به افزایش فشارها علیه ساکنان قرارگاه اشاره کرد و نسبت به بروز یک فاجعه انسانی در چشمانداز، بدلیل ممانعت از رسیدن خدمات پزشکی به بیماران قرارگاه هشدار داد.
جیران نوشت: در یک تحول دیگر ساکنان اشرف با ارسال نامه ای به عمرو موسی دبیرکل جامعه عرب خواستار دخالت فوری برای لغو محاصره قرارگاه شدند.