گذشته را ارائه کرد. وی در پایان گفت من دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیسر عالی حقوق بشر ملل متحد، سازمان پزشکان بدون مرز و فرستاده ویژه دبیرکل در عراق آقای اَد ملکرت و همه هیأتها و سازمانهای مدافع حقوق بشر در کشورهای عربی و اسلامی را به محکوم کردن این محاصره غیرانسانی که مخالف همه تعالیم اسلامی و سنن عربی است فراخوانده و خواستار اتخاذ گامهای فوری برای لغو محاصره اشرف هستم.
روزنامه بولدر دیلی کامرا(17آذر88) نوشت: جابجایی ساکنان اشرف و محروم کردن آنها از رسیدگیهای پزشکی جنایت جنگی محسوب میشود.
این روزنامه با اشاره به اینکه به دلیل مقاومت 3400 تن از ساکنان اشرف علیه رژیم ایران باید از آنها حفاظت کرد میافزاید:
رژیم ایران به دنبال انتقام کشندهیی از اشرف با جابجا کردن غیرقانونی ساکنان آن به یک منطقه دور افتاده با کمک دولت تازه تاسیس شده عراق است. اشرف حفاظت خیلی کمی در مقابل تهاجم دارد. آنها بدون سلاح هستند و آمریکا حفاظت آنها را تحت کنوانسیون چهارم ژنو برعهده گرفته است.
این روزنامه هشدار میدهد جابجایی ساکنان اشرف و محروم کردن آنها از رسیدگیهای حیاتی پزشکی یک نقض آشکار قوانین بینالمللی شامل قانون بینالمللی انساندوستانه است و جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی محسوب میشود.
از سوی دیگر تجمع وکلای مصری طی نامهیی به وزیر حقوق بشر عراق نسبت به پیامدهای فاجعهبار جابهجایی اجباری ساکنان اشرف هشدار داد و دولت عراق را از انجام چنین اقدامی برحذر داشت.
در این نامه خطاب به خانم وجدان سالم میخائیل آمده است: قبلاً برای جنابعالی در رابطه با اوضاع انسانی اشرف در استان دیالی ازجمله ممانعت از ورود پزشکان و وضعیت غیر انسانی مجاهدین خلق مستقر در این قرارگاه نامه نوشته بودیم ولی بعد از تصمیم دادگاه اسپانیا برای انجام تحقیق در مورد حوادث 28 و 29 ژوئیه گذشته، ما از تصمیم دولت عراق برای انتقال اجباری ساکنان اشرف به برخی مناطق صحرائی دورافتاده شوکه شدیم چرا که این اقدام منجر به حمله و کشتن و مجروح کردن ساکنان اشرف میشود.
این تصمیم برای ما و همه محافل حقوقی که به وضعیت قانونی و انسانی ساکنان اشرف توجه دارند بمثابه یک ضربه و شوک بود. آیا و قت آن فرا نرسیده است که به ظلم و ستم و محدودیتهای مستمر ساکنان اشرف پایان داده شود؟
تجمع وکلای مصری در نامه خود افزود: ما میدانیم که عراق از تروریسم رنج میبرد بنابراین دولت عراق نباید رفتار تروریستی با 3400 نفر غیر نظامی بیدفاع ساکن اشرف داشته باشد. ما از هرگونه جابجایی یا انتقال اجباری ساکنان اشرف بیمناک هستیم که بدون شک منجر به کشته و مجروح شدن دهها برابر حوادث 28 و 29 ژوئیه گذشته خواهد شد.
تجمع وکلای مصری تأکید کردند: ما بعنوان وکلای ساکنان اشرف رفتار با آنان را دنبال کرده و زیر نظر داریم. همچنین خواستار پایان دادن به همه اشکال محاصره اشرف از قبیل ممانعت از ورود پزشکان و دارو و ورود دیدارکنندگان هستیم تا ساکنان این قرارگاه از همان وضعیتی که در سالهای 2003 تا 2008 داشتند برخوردار باشند.