براساس داده های بین المللی رژیم آخوندی طی سال گذشته تنها توانسته است قریب «۷۰ درصد» از درآمد های پیش بینی شده نفت و گاز ار محقق نماید. این وضعیت در حالی است که دولت آخوند روحانی پیش بینی کرده بود تا طی سال جاری بالغ بر «۱۸,۳۶ میلیارد دلار» از محل فروش نفت بدست خواهد آورد که براساس آخرین برآوردها تنها «۱۳,۰۶ میلیارد دلار» از این درآمد ها بوقوع پیوسته است.
اشباع شدن بازار جهانی از انرژی فسیلی، رشد بی سابقه انرژی های جایگزین مانند خورشید، آبی و بادی، افزایش صادرات نفت از سوی ایالات متحده، تنش در میان کشورهای عضو اوپک و بویژه میان عربستان و رژیم آخوندی به یقین بخشی از دلائل افت صادرات نفت و گاز از سوی حکومت خامنه ای می باشند.
یک گزارش حکومتی ضمن اعتراف به دلائل افت شدید درآمد های نفتی رژیم می نویسد: «کشورهای جهان در ماه مارس به طور متوسط روزانه ۱.۹۴ میلیون بشکه نفت از ایران وارد خواهند کرد که نسبت به ماه گذشته ۲۱ درصد کاهش خواهد داشت، صادرات نفت ایران در ماه مارس همچنین نسبت به ماه مارس گذشته ۲۶ درصد کاهش خواهد داشت». (خبرگزاری سپاه پاسداران، فارس ۱۸ اسفند ۱۳۹۶)
به موازات این وضعیت باید به افت شدید صادرات نفت و گاز رژیم به کشورهای آسیایی نیز اشاره نمود تا پازل شکست های حکومت در زمینه دستیابی به درآمد های نفتی تکمیل گردد.
این گزارش در ادامه با اشاره به این بحران می افزاید: «بنابه محاسبات انجام شده ایران در ماه مارس روزانه ۱.۱۲ میلیون بشکه نفت به بازارهای آسیایی صادر خواهد کرد که نسبت به ماه فوریه ۳۰ درصد کاهش یافته و در پایینترین سطح خود از نوامبر سال ۲۰۱۵ قرار خواهد داشت. ژاپن به عنوان چهارمین خریدار بزرگ نفت آسیا در ماه مارس هیچ نفتی از ایران وارد نخواهد کرد که در دو سال گذشته بیسابقه بوده است».
این افت درآمد در حالی است که اساسا دیکتاتوری ولی فقیه در زمینه فروش نقت و گاز دست به سیاست حاتم بخشی و بذل و بخشش های نجومی زده است. انعقاد قراداد های بای بک، فرش نفت زیر قیمت های جهانی و اوپک، ارائه تخفیف در زمینه حمل و نقل نفت و گاز و کشتی رانی به بسیاری از خریداران بویژه هند و بازار آسیایی، تماما بخشی از سیاست های حکومت برای دستیابی به دلار های نفتی می باشند.
دراین راستا خبرگزاری سپاه پاسداران، فارس (۱۸ اسفند ۱۳۹۶) اعتراف می کند: «ایران قیمت نفت خود برای تحویل در ماه آوریل را نسبت به ماه قبل ۶۰ سنت کاهش داد. شرکت ملی نفت ایران همچنین قیمت دیگر نفتهای با درجهبندیهای مختلف را برای تحویل در بازار آسیا کاهش داده است، به گونهای که هم اکنون قیمت نفت سنگین میدان فروزان با بیشترین تخفیف به مشتریان آسیایی تحویل داده میشود، تا بتواند با نفت مشابه صادراتی عربستانی در بازار آسیا رقابت کند.
نفت سنگین ایران با قیمتی ۷۰ سنت پایینتر از قیمت نفت عربستان ارائه میشود. تخفیف نفت سنگین میدان فروزان نیز از ۲۵ سنت در ماه گذشته به ۴۱ سنت رسیده است».
بدین سان ملاحظه می شود که وضعیت رژیم در بازار نفت با وجود برجام که به یقین در آینده نزدیک متاثر از تحولات بین المللی علیه سیاست های مخرب ولی فقیه خواهد شد، به چه میزان روبه وخامت گذاشته است.