در این رابطه و با نیمنگاهی به این روند شتابان، بهخوبی درمییابیم که برای نمونه در حالیکه قیمت دلار در سال ۹۲ به میزان ۳۲۰۰ خرید و فروش میگردید، اکنون به یمن سیاستهای آخوندی در بهترین حالت به سقف ۶۸۰۰ تومان و در بسیاری از بازارهای ارز تا سقف ۸۰۰۰ تومان نیز خرید و فروش می گرد. بر این منطق ملاحظه میشود، تمامی علائمی که دولت آخوند روحانی برای راهاندازی «دلار ۴۲۰۰ تومانی» و به تبع آن آرام نمودن بازار به بیرون ساطع کرده بود، اکنون با شکستهای زنجیرهای روبرو گردیده است.
یک گزارش حکومتی ضمن اعتراف به این روند مخرب که معیشت و زندگی هشتاد میلیون ایرانی را دستخوش بحرانهای لاعلاج کره است، نوشت: «قیمت سکه که در سال ۹۲ در آغاز دولت یازدهم ۱. ۱ میلیون تومان بود و تا سال ۹۵ نیز با رشدی اندک به ۱. ۲ میلیون تومان رسیده بود تا ابتدای سال ۹۷ با رشدی حیرتانگیز و باورنکردنی از مرز ۲. ۴ میلیون تومان نیز عبور کرده است».
وضعیت در رابطه با صعود شتابان قیمت ارزهای خارجی بهویژه دلار آمریکا و یورو نیز به همین منوال است. بحران مالی پدیدارشده در حالی است که هنوز تحریمهای اعلام شده از سوی ایالات متحده به جریان نیافتاده و رژیم مشغول «چک و چانه زنی» با اتحادیه بر سر سرنوشت برجام میباشد.
این گزارش در ادامه به رشد شدید بهای ارزهای خارجی اشاره کرده و میافزاید: «هر دلار آمریکا، که در سال ۹۲، حدود ۳۲۰۰ تومان بود به ۳۷۴۰ تومان در سال ۹۵ یعنی اواخر دولت یازدهم رسید، اما در طول سال ۹۶ و ابتدای ۹۷ با انفجار ناگهانی به صورت غیررسمی از مرز ۷ هزار تومان نیز عبور کرد». (سایت حکومتی انتخاب ۲۱ خرداد ۱۳۹۷)
یکی از آثار این روند شتابان و بروز بلبشو در سیستم مالی کشور که در پشت بخشی از آن حکومت دزد ولیفقیه قرار دارد، همان ایجاد فشار بر اقشار ضربهپذیر با خیل بیکاران و فقرا میباشد.
از آنجائی که به یمن نامبارک این رژیم فاسد جامعه ما اکنون به یک جامعه کاملا مصرفی و وابسته به واردات تبدیل شده است، بهخوبی میتوان تبعات این وضعیت را بر قیمت اجناس وارداتی و همچنین بر تورم و گرانی مشاهده نمود.
یک نمونه این بحران رشد ۴۰ درصدی اقلام و نیازمندیهای عمومی طی دو ماه گذشته میباشد.
بر اساس گزارش بانک مرکزی رژیم، تنها در یکسال منتهی به اردیبهشت ماه امسال «تخم مرغ ۵۱ درصد، گروه لبنیات ۸. ۵ درصد، برنج ۲. ۷ درصد، میوههای تازه یک درصد، سبزیهای تازه ۳. ۴ درصد، گوشت قرمز ۲۳. ۳ درصد، چای ۲۰. ۷ درصد و روغن ۱. ۹ درصد رشد کردهاند».
همچنین طی همین فاصله زمانی نیز «قیمت برنج خارجی حدود ۳۷. ۲، گوشت گوسفندی ۲۲، گوشت گوساله ۱۶، مرغ ۱۶. ۳، موز ۲۶. ۸، سیب درختی زرد ۲۰. ۶، گوجه فرنگی ۴۸. ۷، سیب زمینی ۱۹. ۶، رب گوجه فرنگی ۱۶. ۵ و چای خارجی ۱۶. ۲ درصد افزایش قیمت را تجربه کردهاند».