احضار سفیر رژیم در بغداد در پی اشغال چاه نفت فکة عراق توسط رژیم آخوندی

در پی اشغال چاه نفت فکة عراق توسط رژیم آخوندی، دولت عراق سفیر رژیم در بغداد را احضار کرد و مراتب اعتراض خود را به وی ابلاغ نمود.
تلویزیون الشرقیه (27آذر88)گزارش داد: شب گذشته جلسه اضطراری شورای امنیت ملی عراق در مورد اشغال چاه نفت فکه در استان میسان توسط رژیم ایران به اتمام رسید. در بیانیه صادره از سوی دولت عراق آمده است که این شورا بعد از احضار سفیر رژیم ایران در بغداد یادادشت اعتراضی به دولت ایران تقدیم کرده است. این بیانیه اضافه میکند که شورای امنیت ملی برای محمد شیخ، سفیر عراق در تهران، نامهیی ارسال نموده تا آن را به وزارت خارجه رژیم ایران تسلیم کند. این بیانیه ماهیت این نامه را روشن نساخت, کما اینکه گزینههایی که دولت عراق ممکن است در صورت عدم پاسخ رژیم ایران به این درخواست اتخاذ کند را نیز مشخص نساخته است.

 شورای امنیت ملی عراق از رژیم ایران خواست سربازانش را از میدان نفتی فکه عقب بکشد و پرچم خود را بلادرنگ از روی برج این چاه پایین بیاورد. این شورا تجاوز نیروهای رژیم ایران به چاه نفت عراق در میدانی نفتی فکته را یک نفوذ و تجاوز برحاکمیت و خاک عراق توصیف کرد....
تلویزیون بغداد با پخش این خبر گفت: نیروهای رژیم ایران با پشتیبانی پنج تانک در اطراف این چاه کانال کشی کرده و با کیسه های شن آنرا مستحکم کرده است.
رشید العزاوی نماینده مجلس عراق در مصاحبه با تلویزیون بغداد(28آذر88) گفت: دولت عراق برای ترسیم مرز میان رژیم ایران و عراق باید به حکمیت بین المللی روی آورد. چرا که درحال حاضر نمی توانیم این رژیم را که به مرزهای ما و میادین نفتی مان تجاوز کرده، مجبور به عقب نشینی کنیم.
عصام الچلبی وزیر سابق نفت عراق نیز تاکید کرد این اولین بار نیست که رژیم ایران دست به چنین اقدامی می زند طی سالهای گذشته تجاوزات این رژیم در مناطق مختلف به بهانه های مختلف تکرار شده است در منطقه فکه نیز بارها تکرار شده است.. حتی وقتی که تیم فنی به چاه شماره چهار و به مناطق نزدیک به مرز نزدیک می شدند به انها شلیک می شد.

خبر اشغال یک چاه نفتی در منطقه فکه عراق توسط رژیم آخوندی، واکنشهای مختلفی را برانگیخت.
احمد علی الخفاجی، معاون وزیر کشور عراق، ابتدا خبر اشغال چاه نفت فکه را تکذیب کرد ولی بعد، از این موضع عقب نشست و گفت 11 سرباز ایرانی از مرز بین دو کشور رخنه کرده، وارد خاک عراق شدند و چاه نفت فکه را به کنترل خود درآوردند. تلویزیون الشرقیه که این خبر را منعکس میکرد با تأکید بر اینکه این اظهارات قابل اتکا نیست، از قول منابع مطلع خاطرنشان کرد، عملیات اشغال توسط 1000سرباز ایرانی صورت گرفته و الخفاجی تلاش میکند این ابعاد را کاهش دهد.
رژیم آخوندی نیز با وقاحت این خبر را تکذیب کرد. خبرگزاری رویتر گزارش کرد رژیم ایران هرگونه نفوذ نیروهایش در مناطق نفتی عراق را تکذیب کرد. تلویزیون الشرقیه نیز از قول یک منبع در سفارت ایران در بغداد گفت: اخبار اشغال چاه نفت فکه توسط ایران شایعهیی بیش نیست.
دولت عراق در واکنش به این اقدام تجاوزکارانه رژیم ایران، با صدور بیانیهیی اعلام کرد، بعد از احضار سفیر ایران در بغداد، یادداشت اعتراضی دولت عراق به وی داده شد. شورای امنیت ملی عراق از رژیم ایران خواستار گفتگوی دیپلوماتیک بجای تشدید اقدامات نظامی میان دو کشور شد. در این بیانیه آمده است شورای امنیت ملی نامهیی برای محمد شیخ، سفیر عراق در تهران ارسال کرده تا آن را به وزارت خارجه ایران تسلیم کند.
تلویزیون الشرقیه وزرای دفاع و نفت عراق را برای سکوت در قبال تجاوز رژیم ایران مورد حمله قرار داد و گفت بهرغم گذشت بیش از 12 ساعت از اشغال چاه نفت فکه توسط نیروهای ایرانی, عبدالقادر العبیدی، وزیر دفاع و حسین شهرستانی، وزیر نفت عراق به سکوت خود ادامه میدهند و هیچگونه موضعگیری از سوی این دو وزارتخانه در قبال این تجاوز تا کنون صورت نگرفته است.
الشرقیه میافزاید: این دو وزیر ازجمله کسانی هستند که نقش مستقیم و اصلی را در ورود رژیم ایران به داخل خاک عراق و اشغال چاه نفت فکه، بر عهده دارند.
الشرقیه توضیح داد العبیدی و همتای سابق ایرانی وی مدتی قبل یک توافقنامه امنیتی بین دو کشور را بدون موافقت و یا اطلاع پارلمان امضا کردند و مفروض است که آن توافقنامه اکنون به جریان افتاده باشد.
 
عبدالکریم السامرایی، معاون کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق در مورد اشغال چاههای نفت عراق توسط رژیم آخوندی گفت: این بار دولت عراق بایستی موضعی متفاوت با گذشته اتخاذ کند و از جیب مردم عراق به رژیم ایران تعارف نکند.
السامرایی که با تلویزیون العربیه(27آذر88) مصاحبه میکرد، گفت: در واقع ما از این خبر اصلا تعجب نکردیم چرا که رژیم ایران یک منبع ناراحتی و آزار رساندن به عراق بوده است. این رژیم دخالتهای زیادی در امور امنیتی عراق دارد، روستاهای مرزی در منطقه کردستان را با توپخانه مورد هدف قرار داده است، آب 4 رودخانه به عراق را قطع کرده است و هنوز خواهان شط العرب و آبهای عراق است. وی گفت: رژیم ایران حقیقتاً یک منبع نگرانی برای کل منطقه است و در نتیجه ما بعنوان دولت عراق و سیاستمداران و احزاب، باید این بار موضعی متفاوت با گذشته اتخاذ کنیم.
معاون کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق، افزود این یک احراج بزرگ برای فراکسیونهای سیاسی و احزابی است که روابط خوبی با رژیم ایران دارند. امروز آنان در مورد این اشغالگری ایران چه میگویند؟ ما در کمیسیون امنیت و دفاع مجلس از دولت عراق میخواهیم که به مسئولیت خود در قبال مرزها و سرزمین‌مان عمل کند و این بار موضعی متفاوت داشته باشد و به رژیم ایران از جیب عراق و اراضی عراق تعارف نکند. ما از دولت میخواهیم سفیر رژیم ایران را فرا خوانده و به وی پیامهای بسیار قوی بدهد.
السامرایی گفت دولت باید به مردم عراق اثبات کند که دلسوز سرزمینهای عراق است و از جیب کسی تعارف نمیکند. ما در کمیته امنیت و دفاع، این موضوع را با کمیته وزارت امنیت پیگیری خواهیم کرد تا ببینیم چه خواهد کرد؟ ما همچنین از نخستوزیر میخواهیم موضع متفاوتی در این رابطه داشته باشد و پیامهایی که به رژیم ایران میدهد قوی بوده و ناراحتی ما را ابراز کند.

خبرگزاری فرانسه (28آذر88) پیرامون اقدام اشغالگرانه و بحران سازی جدید رژیم در منطقه و اشغال چاههای نفتی فکه در عراق گزارش داد: ” ایران کنترل 4 چاه نفت را بعهده گرفت و اگرچه این چاهها در سرزمین عراق قرار دارد، پرچم ایران را بر فراز آن برافراشت.” این میدان نفتی بیش از یک و نیم میلیون بشکه ذخیره دارد.
یک منبع صنعت نفت عراق گفت، ایران در گذشته از دسترسی مقامات نفت عراق به این چاه جلوگیری کرده است. عراقیها ایران را متهم به شلیک به جانب مردمشان کرده اند، چیزی که تهران آنرا انکار می کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه: چندین جلسه بین رژیم ایران و عراق ، در سالهای اخیر با هدف رسیدن به توافق درمورد میادین مرزی برگزار شده که تاکنون موفقیتآمیز نبوده است.
رادیوآمریکا در این باره به نقل از معاون وزارت کشور عراق گفت: نیروهای عراقی اقدامی به عمل نیاورده اند، و دولت یک «پاسخ حساب شده و دیپلماتیک» را به این حادثه، که خاطرات زدو خوردهای بین دو کشور در سالها قبل را بیاد می آورد، دنبال خواهد کرد.
اعلام تصرف چاههای نفتی میدان فکه توسط رژیم بحران زای آخوندی تاثیر فوری بر بازار نفت در سطح جهانی گذاشت و قیمت نفت را بیش از پنجاه سنت افزایش داد.