سه تن از برندگان جایزه نوبل، خواستار دخالت دبیرکل ملل متحد برای جلوگیری از هرگونه جابه جایی اجباری ساکنان اشرف و تضمین حقوق آنان شدند

 

سه تن از برندگان جایزه نوبل در رشته های فیزیک، شیمی و پزشکی، با ارسال نامه یی به بان کی مون، دبیرکل ملل متحد، خواستار دخالت وی برای جلوگیری از هرگونه جابه جایی اجباری ساکنان اشرف و تضمین حقوق آنان شدند.

سه دانشمند و محقق مزبور عبارتند از:

پروفسور جان مترآمریکایی، برنده جایزه نوبل فیزیک در سال 2006

 

 

 پروفسور جرج اولاه آمریکایی مجاری الاصل، برنده جایزه نوبل شیمی در سال 1994

پروفسور آروید کارلسون سوئدی، برنده جایزه نوبل پزشکی در سال 2000

این سه چهره برجسته علمی جهان، در نامه خود به دبیرکل ملل متحد نوشتند: ما عمیقاً در مورد 3400 عضو اپوزیسیون ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران، در کمپ اشرف نگرانیم. نیروهای عراقی بخشی از کمپ را اشغال کرده و در نظر دارند به حمله یی دیگر که اگرصورت گیرد ممکن است بسا خونین ترباشد دست بزنند. دولت عراق در یک بی اعتنابی آشکار به عرف بین الملل و قانون انساندوستانة بین المللی تلاش می کند ساکنان اشرف را به زور جابجا کند. اجرای این جابه جایی، تراژدی بسیار بزرگتری بوجود خواهد آورد. جابه جایی اجباری ساکنان اشرف بر طبق قانون انساندوستانه بین المللی و کنوانسیون چهارم ژنو و نیز قانون حقوق بشر بین المللی یک جنایت محسوب می شود. ما از شما می خواهیم شخصاً دخالت کرده و از اتوریته خود استفاده کنید تا ملل متحد هرگونه جابجابی اجباری ساکنین اشرف را که افراد حفاظت شده هستند متوقف کند و تاکید کند که هرگونه جابه جابه جایی آنان در داخل عراق ممنوع است.. دولت عراق باید رسماً حقوق ساکنان اشرف را بر طبق قطعنامه 24 آوریل 2009 پارلمان اروپا به رسمیت بشناسد.

 پروفسور جان سی. متر متخصص فیزیک نجومی و یک کیهان شناس برجسته است و کمیته نوبل بخاطر فعالیتهای وی بر روی پروژه کوب یعنی ماهواره کاشف زمینه های مخفی کیهانی به او جایزه نوبل در رشته فیزیک اهدا کرد.

پروفسور متر، متخصص ارشد فیزیک نجومی در آژانس تحقیقات فضایی ایالات متحده (ناسا) و استاد دانشگاه مریلند است.

در سال 2007، مجله تایم اوراجزء 100 شخصیت تأثیرگذار جهان معرفی کرد. وی همچنین محقق پروژه تلسکوپ فضائی جیمز وب می باشد که قرار است بعد از سال 2013 به ایستگاه فضائی ال2 ارسال شود.

پروفسور جرج اولاه که در حال حاضر استاد برجسته دانشگاه کالیفرنیای جنوبی(USC) است، در سال 1994 توسط کمیته نوبل به خاطر تولید ملکولهای کربو کاتیون توسط سوپر اسیدها که قدرت واکنش پذیری فوق العاده یی در واکنشهای شیمیایی دارند، به عنوان برنده جایزه نوبل شیمی انتخاب شد. او هم چنین مدال پریستلی(Priestley) که بالاترین نشان جامعه شیمیدانهای آمریکاست را دریافت و درحال حاضراستاد برجسته شیمی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی است.

پروفسور آروید کارلسون  از سوئد در سال 2000 توسط کمیته نوبل به خاطر تحقیقاتش برروی انتقال دهنده عصبی دوپامین در نسوج مغز و کشف داروهای درمان کننده بیماری پارکینسون و نیز کشف زودرس و درمان این بیماری در بسیاری از مبتلایان، به عنوان برنده جایزه نوبل در فیزیولوژی و پزشکی انتخاب شد. پروفسور کارلسون درحال حاضر استاد و محقق در دانشگاه یوتوبوری سوئد است.